logo-gr

banner-home

Δημοσιεύσεις

30.03.2013

Πρωινό με χαλβά και μυζήθρα - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Παξιμάδια και αρτοποιήματα από ελληνικό ελαιόλαδο, μαρμελάδες και γλυκά γυναικείων κατά τόπους συνεταιρισμών, παραδοσιακά τυροκομικά και χυμοί εγχώριων παραγωγών κατακτούν τους πρωινούς μπουφέδες των ξενοδοχείων.

22.03.2013

Ελληνικό πρωινό: μια πρωτοβουλία με όραμα - FOOD SERVICE

Με στόχο την ένταξη 350 ξενοδοχείων στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» μέχρι το τέλος του 2013, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) φιλοδοξεί να ενδυναμώσει τη σχέση μεταξύ της τουριστικής δραστηριότητας και της τοπικής κοινωνίας.

16.02.2013

Γεύσεις από το πρωινό της Ρόδου - ΚΕΡΔΟΣ

Εξαιρετική.., αίσθηση άφησε στους επισκέπτες της έκθεσης HORECA το πρωινό της Ρόδου, που παρουσιάστηκε στο κοινό στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος «Ελληνικό Πρωινό» που έχει ως στόχο να υιοθετήσουν τα ξενοδοχεία ανά την επικράτεια το σερβίρισμα πρωινού με τοπικά υλικά, ώστε το τελικό αποτέλεσμα της τουριστικής δραστηριότητας να το καρπούνται και οι τοπικοί παραγωγοί.

15.02.2013

Επεκτείνεται το "Ελληνικό Πρωινό" - ΒΡΑΔΥΝΗ

Με ταχείς ρυθμούς εξαπλώνεται το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό». Ήδη έχουν ενταχθεί 67 ξενοδοχεία, με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο να θέτει ως στόχο τη συμμετοχή 350 ξενοδοχείων μέχρι το τέλος του 2013 και 1.000 σε ορίζοντα τριετίας.

19.01.2013

Ζήσε το μύθο της ελληνικής κουζίνας - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Το «βαρύ οπλοστάσιο» της ελληνικής παράδοσης επιστρατεύουν οι Έλληνες ξενοδόχοι για να προσελκύσουν απαιτητικό τουριστικό κοινό. Σπιτικές μαρμελάδες, τραχανά, ηπειρώτικες πίτες, λούζες Μυκόνου παντρεύουν οι Έλληνες αρχιμάγειροι με αρωματικά φυτά στη θέση των αβγών με μπέικον, των σαλατών με παρμεζάνα και των γαλλικών ψωμιών.

08.12.2012

Καλό...κομμάτι για όλους το ελληνικό πρωινό - AGRENDA

«Πάμε να χτυπήσουμε το θυμικό. Εκεί στη γεύση της πάριζας, στο σαλάμι αέρος και σε όλα αυτά. Γιατί ένας που έχει φάει κάποτε σαλάμι αέρος και του το ξαναδώσεις, θα γίνει μια έκρηξη στο μυαλό του και θα του βγουν όλες οι αναμνήσεις από το παρελθόν του»

06.12.2012

Προβολή επιλεγμένων αγροτικών προϊόντων - ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Προβολή επιλεγμένων αγροτικών προϊόντων σε ξενοδοχεία και τουριστικές εκθέσεις προβλέπει η συνεργασία των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού.

02.12.2012

Ελληνικό πρωινό - ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Με στόχο την ανάδειξη του άφθονου γαστρονομικού πλούτου όλων των περιοχών της Ελλάδας, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) επιτελώντας το θεσμικό του ρόλο, στηρίζει έμπρακτα την ελληνική ξενοδοχία με σειρά δράσεων, πρωτοβουλιών και προγραμμάτων, ένα από τα οποία είναι το πρόγραμμα του «Ελληνικού Πρωινού».

29.11.2012

Να αγαπήσουμε τον τόπο και τον πολιτισμό μας - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΡΟΔΟΥ

Εξαιρετικά δύσκολο είναι να γίνουν προβλέψεις για την έκβαση της τουριστικής περιόδου του 2012, καθώς όλα είναι μια ρουλέτα.

08.10.2012

Ξεχωριστά πρωινά σε όλη τη χώρα - ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

Επειδή κάθε ταξίδι, κάθε απόδραση από τις τσιμεντουπόλεις στην ύπαιθρο είθισται να συνοδεύεται από κάποιες ιδιαίτερες γαστριμαργικές ιδιαιτερότητες, για να ολοκληρώνονται οι απολαύσεις της απόδρασης, δημοσιεύουμε μερικές επιλογές για το πρωινό των ταξιδιωτών που μπορούν να το απολαύσουν στις διάφορες περιοχές της χώρας.

06.09.2012

Το χρονικό ενός περάσματος από την Κρήτη - ΒΗΜΑ GOURMET

Με αφορμή τη συμμετοχή μου σε ένα πάνελ ομιλητών στη Γιορτή της Κρητικής Διατροφής στο Ρέθυμνο, αλλά και τις συναντήσεις μου με παραγωγούς και ξενοδόχους για το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» στην Κρήτη, είχα πρόσφατα την ευκαιρία να πραγματοποιήσω ένα ταξίδι στη Μεγαλόνησο. Τα αποτελέσματα πλούσια και τα συμπεράσματα αποκαλυπτικά.

06.09.2012

Waking up to greek flavour - ATHENS NEWS

Hoteliers and lodgings owners are finally realizing that what they serve their guests for the most important meal of the day is critical to building a unique culinary and tourism identity.