logo-gr

banner-home

Δημοσιεύσεις

01.07.2012

Ελληνικό πρωινό: Νέα πνοή στην τοπική τουριστική οικονομία - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Η πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος για το Ελληνικό Πρωινό φέρνει στο προσκήνιο τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, εμπλουτίζοντας την τουριστική εμπειρία των ξένων επισκεπτών στη χώρα και ενισχύοντας ταυτόχρονα τον πρωτογενή τομέα και τις τοπικές οικονομίες.

18.04.2012

H καθιέρωση του ελληνικού πρωινού - KYKLADESNEWS

Σημαντικά οικονομικά οφέλη θα έχουν οι ξενοδόχοι που θα καθιερώσουν το ελληνικό πρωινό στις μονάδες τους, σύμφωνα με μελέτη που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

01.03.2012

Η καλή Ελλάδα από το πρωινό φαίνεται - ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Στο πλαίσιο μιας φρέσκιας ματιάς έχει υπάρξει ενδιαφέρον για τη σύσταση του ελληνικού ξενοδοχειακού πρωινού. Ανεπτυγμένο σε μπουφέ ή σε ατομικό σερβίρισμα, το πρωινό είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση γεύματος.

17.02.2012

Αναβαθμίζεται στο πρωινό στα ελληνικά ξενοδοχεία - GREEK VACATION SEARCH

Το «Ελληνικό Πρωινό» είναι ένας θεσμός που έχει ξεκινήσει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και φαίνεται να το ασπάζονται τα ελληνικά ξενοδοχεία. Ήδη σε πολλά ξενοδοχεία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας το συνηθισμένο κοντινένταλ μπρέκφαστ δίνει την θέση του σε παραδοσιακές νοστιμιές που θα προσφέρουν κάτι διαφορετικό στον τουρίστα ενώ παράλληλα θα προβάλουν τα παραδοσιακά μας προϊόντα σε ολόκληρο τον κόσμο.

08.02.2012

1η συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Κω με τοπικούς παράγοντες & παραγωγούς - Η ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑ

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, με τοπικούς παράγοντες και παραγωγούς με σκοπό την θέσπιση του Κωακού πρωινού.

07.02.2012

Με καινοτόμο πρόσωπο η 7η HO.RE.CA. - ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ

Σταθμό για την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας φιλοδοξεί να αποτελέσει η 7η HO.RE.CA. 2012 που ανοίγει τις πύλες της σήμερα και θα διαρκέσει έως την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

26.01.2012

Υπεγράφη σύμφωνο ποιότητας για το ροδίτικο πρωινό - Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Υπεγράφη χθες μεταξύ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, "σύμφωνο ποιότητας" με το οποίο καθιερώνεται το ροδίτικο πρωινό στα ξενοδοχεία του νησιού μας. Προηγήθηκε συνεδρίαση στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου προκειμένου να παρουσιαστεί η γενική φιλοσοφία του όλου εγχειρήματος.

24.01.2012

Έκθεση για ξενοδοχεία και μαζική εστίαση - ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Σταθμό για την ανάπτυξη της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας φιλοδοξεί να αποτελέσει η 7η ΗΟRECA 2012 που ανοίγει τις πύλες της από το Σάββατο 4 έως την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου του 2012 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

01.01.2012

Οι σημαντικότερες διοργανώσεις του 2012 - FOOD SERVICE

Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συνθήκης, οι κλαδικές εκθέσεις στην ελληνική και στη διεθνή αγορά μπορούν να αποτελέσουν το όχημα για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, καθώς νέες ευκαιρίες συνεργασιών αλλά και εξαγωγών έρχονται στο προσκήνιο!

16.08.2011

Έρχεται το ελληνικό πρωινό στα καταλύματα της χώρας - POSILIVING

Εάν και πρόκειται για το κατεξοχήν γεύμα των διακοπών, η καλή μέρα στη χώρα μας δε φαίνεται από το πρωινό. Χάριν οικονομίας, το ομοιόμορφο «κοντινένταλ μπρέκφαστ» έχει διεισδύσει στην καρδιά της ελληνικής φιλοξενίας από τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες μέχρι τους μικρούς, γραφικούς ξενώνες.

03.08.2011

Τα ξενοδοχεία υιοθετούν το ελληνικό πρωινό - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Βούτυρα και μαρμελάδες σε πλαστικά κουτάκια. Μέλι -αν είναι ποτέ δυνατόν!- κι αυτό τυποποιημένο, χειρίστης διαλογής. Πιατέλες με φέτες «κίτρινο τυρί», ζαμπόν αγνώστου προελεύσεως και λουκάνικα κοκτέιλ. Κέικ στο σελοφάν και χύμα κορν φλέικς για τα παιδιά. Χυμοί στις κανάτες με το
χαρακτηριστικό χρώμα του «έτοιμου». «Θέλετε φρέσκο;

01.08.2011

Στη Σαντορίνη και για ελληνικό πρωινό - SANTORINI NET

Όλοι όσοι ταξιδεύετε σε ξένους τόπους είτε συχνά είτε πιο αραιά, δε θα θέλατε οι πρώτες γεύσεις της ημέρας να είναι αντιπροσωπευτικές του τόπου που βρίσκεστε; Δε θα προτιμούσατε να γευτείτε παραδοσιακά προϊόντα στο πρωινό του ξενοδοχείου σας, εκτός των τηγανητών αυγών με μπέικον που μπορείτε να φάτε σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου;