logo-gr

banner-home

Δημοσιεύσεις

23.07.2011

Η αυγή του ελληνικού πρωινού - ΤΑ ΝΕΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Την ιδέα για το ελληνικό πρωινό στα ελληνικά σπίτια ή το Greek breakfast στα πιάτα των τουριστών της χώρας λανσάρουν φέτος το καλοκαίρι οι ξενοδόχοι, φιλοδοξώντας να το περάσουν προς τα έξω, να αναδείξουν τη διατροφική αξία του έναντι των εισαγόμενων γεύσεων, να το καθιερώσουν στις προτιμήσεις.

13.07.2011

Ο τουρισμός σερβίρει "ελληνικό πρωινό" - ΚΕΡΔΟΣ

Την ανάδειξη της ταυτότητας των τουριστικών προορισμών και των τοπικών προϊόντων της Ελλάδας μέσα από το θεσμό «ελληνικό πρωινό» έχει θέσει ως άμεση προτεραιότητα το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, όπως τονίστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο.

13.07.2011

Η (καλή) του τουριστική μέρα από το (ελληνικό) πρωινό φαίνεται - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Παραδοσιακά τοπικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα μονοπωλούν σε λίγο καιρό τους πρωινούς μπουφέδες των ξενοδοχείων παίρνοντας τη θέση των μάφιν και των κρουασάν.

13.07.2011

"Εργαλείο" προσέλκυσης τουριστών η καθιέρωση του ελληνικού πρωινού - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σημαντικά οικονομικά οφέλη θα έχουν οι ξενοδόχοι που θα καθιερώσουν το ελληνικό πρωινό στις μονάδες τους, σύμφωνα με μελέτη που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

13.07.2011

Ελληνικό πρωινό για τους τουρίστες μας - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Μπορεί η φέτα Ελασσόνας, τα λουκάνικα Τρικάλων, η φάβα Σαντορίνης και η ξυνομυζήθρα Κρήτης να αποτελέσουν ένα νέο αξιόπιστο «ελληνικό τουριστικό προϊόν» και ένα καλό αντίδοτο στη μιζέρια των αριθμών και στην καθίζηση της κίνησης;

13.07.2011

Ανάδειξη του Ελληνικού Πρωινού από τα ξενοδοχεία μέλη του ΞΕΕ - TDN

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΞΕΕ) έχει θέσει ως στόχο του την ανάδειξη της ταυτότητας των προορισμών και των τοπικών προϊόντων της Ελλάδας μέσα από το θεσμό "ελληνικό πρωινό". Σημαντική παρακαταθήκη για την επιτυχία του ελληνικού πρωινού" είναι η κατάρτιση Τοπικών Συμφώνων Ποιότητας (ΤΣΠ) σε κάθε προορισμό.

16.03.2011

Επιστροφή στο Ελληνικό Πρωινό - PARAPERAMARKET

Στην Ελλάδα, η συνήθεια του πρωινού γεύματος έχει εξοστρακιστεί σε μεγάλο βαθμό από τις νέες συνήθειες, καθώς οι Έλληνες -αλλά και άλλοι κάτοικοι της Μεσογείου- προτιμούν να δειπνούν αργά με αποτέλεσμα να ξυπνούν σχεδόν χορτασμένοι. πρωινό των παλιότερων εποχών προσδιοριζόταν κυρίως από τις συνήθειες του κάθε τόπου, ανάλογα με τα υλικά και τις τροφές που αφθονούσαν σε κάθε περιοχή.

18.02.2011

Ελληνικό πρωινό - TRAVELPRESS

Τη δημιουργία και καθιέρωση ενός νέου ελκυστικού εμπορικού σήματος, αυτό του «ελληνικού πρωινού», με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του Ελληνικού Τουριστικού προϊόντος, επιδιώκει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, με την πρότασή του να προσφέρεται στα ξενοδοχεία «πρωινό από ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα».

29.11.2010

Να σερβίρουμε στον ξένο κοπανιστή και λούζα αντί για μπέικον και λουκάνικα Φρανκφούρτης, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η απόφαση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας να προσεγγίσει δημιουργικά το «ελληνικό πρωινό» στοχεύει στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας ως συγκριτικού πλεονεκτήματος για τον ελληνικό τουρισμό. 

29.11.2010

Ελληνικό πρωινό σε όλα τα ξενοδοχεία της χώρας - ΤΟ ΒΗΜΑ

Πρωτοβουλία για την καθιέρωση του ελληνικού πρωινού σε όλα τα ξενοδοχεία της χώρας αναλαμβάνει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ), όπως είπε ο εκπρόσωπος του ΞΕΕ Γιώργος Πίττας, στην παρουσίαση προτάσεων για το ελληνικό πρωινό από σεφ ξενοδοχείων και εστιατορίων στην εκδήλωση ''Κalimera! with taste'' της 42ης έκθεσης Xenia.

Σελίδα 5 από 5