logo-gr

banner-home

ΛΑ.ΒΙΟ.ΓΑΛ.-ΚΥΡΙΑΖΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

ΛΑ.ΒΙΟ.ΓΑΛ.-ΚΥΡΙΑΖΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

Ιστορία


Η ιστορία της εταιρείας ΛΑΒΙΟΓΑΛ ξεκινάει από το 1955 στη Συκέα Λακωνίας με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων. Παράγει φρέσκα προϊόντα έχοντας για πρώτη ύλη το πρόβειο και το γίδινο γάλα της Λακωνικής πανίδας. Η μακροχρόνια πορεία της βασίζεται στην αλληλέγγυα σχέση στήριξης και εμπιστοσύνης με τους παραγωγούς, στον διαρκή εκσυγχρονισμό των κτιριακών εγκαταστάσεών της, στην εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού της, στη διατήρηση της παράδοσης που απαιτεί η ταυτότητα των προϊόντων της, στην εναρμόνιση της γεφύρωσης της παράδοσής με τις νέες γαστρονομικές και καταναλωτικές ανάγκες-συνήθειες της εποχής, στην καθιέρωση και διασφάλιση των προτύπων ποιότητας.

Η ΛΑΒΙΟΓΑΛ παραμένει πιστή σ' αυτό που γνωρίζει καλά. Διατηρεί την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου μέσα από την γαστρονομία. Σέβεται και ανταποκρίνεται στο καταναλωτικό κοινό που αναδεικνύει καθημερινά τα προϊόντα της με την προτίμησή του. Προσβλέπει στην όλο και μεγαλύτερη καθιέρωση της αξίας των προϊόντων σε καθημερινή διατροφική λήψη μέσα από την πλούσια γεύση τους και την υψηλή διατροφική τους αξία. Έχει σύμμαχο την ιδιαιτερότητα του τόπου, που χαρακτηρίζεται μέσα από τη φυσική ομορφιά του, τις άρτιες κλιματολογικές συνθήκες του, την απουσία βιομηχανικών μονάδων, την ήπια αγροτική και τουριστική ανάπτυξη. Όλα αυτά καθιστούν το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής, ως μία από τις ελάχιστες περιοχές της Ελλάδας με τόσο ιδιαίτερη και πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Απ' αυτό τον τόπο παράγεται και γι' αυτό το λόγο είναι εξαιρετικής ποιότητας το γάλα.

 

Προϊόντα

 

Η «Φέτα Μονεμβασιάς» είναι ένα παραδοσιακό, αυθεντικό προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Παράγεται από εκλεκτό φρέσκο παστεριωμένο πρόβειο και κατσικίσιο γάλα που συλλέγεται καθημερινά από πρόβατα και αίγες της Λακωνίας. Το «Κατσικίσιο τυρί Μονεμβασίας» ή αλλιώς γιδοτύρι είναι ένα παραδοσιακό λευκό τυρί με ιδιαίτερη πιπεράτη και πικάντικη γεύση. Παράγεται από εκλεκτό φρέσκο παστεριωμένο κατσικίσιο γάλα που συλλέγεται καθημερινά από αίγες της Λακωνίας. Η επιχείρηση τα τελευταία χρόνια έχει ρίξει τεράστιο βάρος στην αξιοποίηση της διατροφικής αξίας του κατσικίσιου γάλακτος και των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η κατανάλωσή του στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού σε σχέση με τα υπόλοιπα είδη γάλακτος . Η ωρίμανση της Φέτας και του Κατσικίσιου τυριού, γίνεται σε ξύλινα βαρέλια και σε μεταλλικά δοχεία, σε απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες παραγωγής, για τη διατήρηση της πλούσιας, ιδιαίτερης και ξεχωριστής τους γεύσης. Το «Κεφαλοτύρι Μονεμβασιάς» είναι σκληρό παραδοσιακό τυρί και παράγεται από φρέσκο παστεριωμένο γίδινο γάλα. Είναι ένα ιδιαίτερο τυρί που απευθύνεται σε καταναλωτές με υψηλές γευστικές απαιτήσεις. Σερβίρεται ως συνοδευτικό στο καθημερινό τραπέζι, ενώ είναι ιδανικό τριμμένο σε ζυμαρικά. Η «Γραβιέρα Μονεμβασιάς» είναι ένα επιτραπέζιο σκληρό τυρί το οποίο παράγεται από φρέσκο παστεριωμένο γίδινο γάλα. Η πλούσια γεύση της θα κερδίσει επάξια μια θέση καθημερινά στο τραπέζι. Μπορεί κανείς να το σερβίρει ως συνοδευτικό αλλά και να το τρίψει στην λατρεμένη μακαρονάδα. Το «Ψηστύρι Μονεμβασιάς» παράγεται από φρέσκο παστεριωμένο γίδινο γάλα. Το καταναλωτικό κοινό το έχει ήδη ξεχωρίσει. Είναι ένα εξαιρετικό τυρί που ξετρελείνει γευστικά. Είναι ιδανικό κυρίως για σαγανάκι αλλά και για ψήσιμο.

 

Δίκτυο Διανομής στην Ελλάδα

 

Ν.Λακωνίας, Ν.Αττικής και μεγάλες αλυσίδες Super Market

 

Πιστοποιήσεις

 

Η ΛΑΒΙΟΓΑΛ ΚΥΡΙΑΖΑΚΟΣ ΑΒΕΕ σε όλη την διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας εφαρμόζει σύστημα διασφάλισης ποιότητας ISO2200:2005 και έχει την δυνατότητα να διαθέτει στην αγορά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Ο οργανισμός πιστοποίησης Agrocert έχει πιστοποιήσει την εταιρεία ΛΑΒΙΟΓΑΛ για την παραγωγή του Προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) Φέτας.

 

Βραβεύσεις & διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό

 

Η φέτα ΛΑΒΙΟΓΑΛ βραβεύτηκε το 2009 στο 2ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού με το χάλκινο βραβείο γεύσης.Προσθήκη σχολίου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Map for Suppliers: 36.687121, 23.036462
  • Διεύθυνση: Συκέα
  • Τ.Κ.: 23052Δ.Μονεμβασιάς Λακωνία
  • Τηλέφωνο: 27320 71515
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.