logo-gr

banner-home

Γαλακτοκομική Λέσβου ΑΒΕΕ

Γαλακτοκομική Λέσβου ΑΒΕΕ

Ιστορία


Το πρώτο οικογενειακό τυροκομείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1966 στο χωριό Χύδηρα της Λέσβου. Το τυροκομείο παρήγαγε με παραδοσιακό τρόπο εκλεκτά Μυτιληνιά προϊόντα, όπως είναι το Λαδοτύρι Μυτιλήνης γνωστό και με το όνομα «κεφαλάκι», η γραβιέρα, το πρόβειο βούτυρο και πρόβεια φέτα. Για την παραγωγή των προϊόντων χρησιμοποιούταν αποκλειστικά γάλα από τους κτηνοτρόφους των γύρω χωριών. Το άρμεγμα για την συλλογή του γάλακτος γινόταν πρωί και βράδυ. Το γάλα έφτανε στο τυροκομείο και τυροκομούνταν με παραδοσιακά εργαλεία τυροκόμησης, όπως τσαντίλες, χάλκινα δοχεία και ξύλινα αντικείμενα κοπής. Η φέτα ωρίμαζε μόνο σε ξύλινο βαρέλι, ενώ το λαδοτύρι διατηρούταν σε παρθένο ελαιόλαδο μέχρι την πώλησή του.

Το γάλα προέρχεται αποκλειστικά από τις φάρμες της Λέσβου. Στηρίζεται έτσι η τοπική οικονομία, συλλέγοντας καθημερινά γάλα από τουλάχιστον 500 κτηνοτρόφους. Τα ζώα είναι παραδοσιακά εκτρεφόμενα και ζουν κυρίως σε ελεύθερη βόσκηση. Είναι άλλωστε γνωστό ότι το νησί της Λέσβου ξεχωρίζει για την ανεπανάληπτη ποικιλία του σε αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. Για αυτό και τα τυριά χαρακτηρίζονται από αρωματικές αποχρώσεις αιγαιοπελαγίτικων βοτάνων. Μέσα από την οικογενειακή τυροκομική παράδοση προσφέρονται αυθεντικά τυροκομικά προϊόντα Μυτιλήνης κρατώντας μυστικά την τυροκομική τέχνη για περισσότερα από 45 χρόνια! Ένα από τα μυστικά της αξεπέραστης γεύσης των προϊόντων της Γαλακτοκομικής Λέσβου είναι η χρήση περισσότερου πρόβειου γάλακτος. Στην επιχείρηση σέβονται τα φυσικά συστατικά του γάλακτος και δεν αποχωρίζονται την κρέμα του κατά την τυροκόμηση. Το πρόβειο γάλα δίνει στα τυριά υπέροχη βουτυρένια υφή, γεμάτη γεύση και ιδιαίτερα αρώματα. Την πλούσια γεύση των τυριών ολοκληρώνει το προσεκτικό αλάτισμα που γίνεται αποκλειστικά με φυσικό θαλασσινό αλάτι. Τα τυριά ωριμάζουν αργά και σε αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες. Η ωρίμανση των προϊόντων αποτελεί κλειδί για την ισορροπημένη γεύση τους, την υπέροχη υφή τους και το ιδιαίτερο μπουκέτο αρωμάτων που αναδεικνύουν σε κάθε μπουκιά!

 

Προϊόντα

 

ΛΑΔΟΤΥΡΙ (ΠΟΠ) ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Το Λαδοτύρι Μυτιλήνης είναι το μοναδικό τυρί Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης που προέρχεται αποκλειστικά από το νησί της Λέσβου. Είναι το πιο φημισμένο τυρί του νησιού, που παράγεται από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Το όνομα «Λαδοτύρι» προέρχεται από την παραδοσιακή τεχνική συντήρησης μέσα σε ελαιόλαδο, όταν ακόμα στα νοικοκυριά δεν υπήρχαν ψυγεία. Το τυρί αποθηκευόταν και ωρίμαζε σε πήλινα μεγάλα δοχεία, τα γνωστά κιούπια (Μυτιληνιά σφδέλια), γεμάτα με ελαιόλαδο Μυτιλήνης, το οποίο πρόσδιδε στο τυρί πικάντικη γεύση και άρωμα. Αποθηκευμένο σε λάδι, μέσα σε ειδικές, εύχρηστες συσκευασίες διαφόρων μεγεθών, το Λαδοτύρι σε λάδι Μυτιλήνης διατηρεί αναλλοίωτη την πικάντικη γεύση του. Έτσι, καινοτομώντας η Γαλακτοκομική Λέσβου, σε αποκλειστικότητα, κατάφερε να επαναφέρει το μοναδικά γευστικό αυτό προϊόν στο οικογενειακο τραπέζι.

 

Δίκτυο Διανομής στην Ελλάδα

 

Υπερ Αγορές - Απευθείας Αθήνα - Τροφοεμπορική ΕΠΕ Θεσσαλονίκη - Ορίζοντες

 

Πιστοποιήσεις

 

Η Γαλακτοκομική Λέσβου πληροί όλες τις Εθνικές και Ευρωπαϊκές απαιτήσεις υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων. Επιπλέον, είναι πιστοποιημένη βάσει του διεθνούς προτύπου ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων EN ISO 22000:2005. Επίσης, αποτελεί μια από τις εγκεκριμένες εταιρίες στην Ελλάδα για την παραγωγή και συσκευασία των τυριών αυτών και εποπτεύεται από τον αρμόδιο Οργανισμό Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων AGROCERT του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ΠΟΓ/308-6681.06

 

Βραβεύσεις & διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό

 

GREAT TASTE AWARD - GERMANY 2014 AΘΗΝΟΡΑΜΑ 2012

 

Εξαγωγές: Χώρα & αντίστοιχα σημεία πώλησης

 

Κύπρος, Αμερική, Central Market Ολλανδία - Ilg Food Group Γερμανία, Γαλλία, Ν. Αφρική Σουηδία.
Προσθήκη σχολίου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Map for Suppliers: 39.203208, 26.024010
  • Διεύθυνση: Χύδηρα
  • Τ.Κ.: 81103 Λέσβος
  • Τηλέφωνο: 22530 51402
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.