logo-gr

banner-home

Βιομηχανία Μπισκότων & Ειδών Διατροφής ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Βιομηχανία Μπισκότων & Ειδών Διατροφής ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ιστορία


Η ιστορία της εταιρίας Παπαδοπούλου ξεκινά το 1916, όπου το πρώτο μπισκότο μοσχοβόλησε στο φούρνο της οικογένειας στην Κωνσταντινούπολη. Το 1922, μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, η οικογένεια εγκαταστάθηκε στον Πειραιά και διέδωσε το μπισκότο στην Ελλάδα, ανοίγοντας τον πρώτο φούρνο στον Λυκαβηττό το 1938 όπου έψηναν τα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ. Το πρώτο εργοστάσιο της εταιρίας άνοιξε το 1940 στα Πετράλωνα. Η εταιρία σήμερα διαθέτει 4 εργοστάσια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Οινόφυτα, απασχολώντας περίπου 1.200 εργαζόμενους, καθώς και μία κεντρική Αποθήκη Ετοίμων Προϊόντων στην περιοχή του Ασπροπύργου, που είναι πιστοποιημένα και λειτουργούν κατά τα διεθνή Πρότυπα Διαχείρισης Ποιότητας και Ασφαλείας Τροφίμων, συμπεριλαμβανομένης της μελέτης HACCP (Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου).
Με τη βοήθεια τμημάτων πωλήσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο, καθώς και το δίκτυο τοπικών συνεργατών και χονδρεμπόρων, τα προϊόντα της εταιρίας διακινούνται σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, με παρουσία σε περισσότερες από σαράντα χώρες στις πέντε ηπείρους. Η εταιρία μετρά δεκάδες βραβεύσεις σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις, ενώ παράλληλα, εδώ και 92 χρόνια κατέχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές των Ελλήνων, προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.
Το όραμά της μπισκοτοποιίας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ είναι να αναγνωριστεί ως μία από τις καλύτερες εταιρίες παγκοσμίως, προσφέροντας ποιότητα και γεύση. Η εταιρία, με τη σιγουριά μιας πρωτοπόρου και σύγχρονης βιομηχανίας τροφίμων, βαδίζει εδώ και έναν σχεδόν αιώνα σταθερά στο δρόμο της ανάπτυξης, πιστή πάντοτε στο τρίπτυχο της φιλοσοφίας: ποιότητα, καινοτομία, σεβασμός στον καταναλωτή. Με βάση αυτές τις αξίες έχει δημιουργήσει σχέση ζωής με τους καταναλωτές. Με υπευθυνότητα και γνώση οι διατροφολόγοι και οι επιστήμονές της μπισκοτοποιίας δημιουργούν προϊόντα υψηλής ποιότητας, χωρίς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (GMO) στις πρώτες ύλες τους, απαλλαγμένα από συντηρητικά. Παρασκευάζονται από αγνά υλικά με βασική πρώτη ύλη τα δημητριακά (υδατάνθρακες), που αποτελούν την κύρια πηγή ενέργειας για τον οργανισμό. Περιέχουν ιδανικές αναλογίες σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λιπαρά για μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή. Πρωταρχικό μέλημά είναι ο σεβασμός στην απαίτηση των καταναλωτών για προϊόντα υψηλού επιπέδου, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες και επιθυμίες τους, με τον πιο αγνό λαχταριστό τρόπο, και προσφέρονται σε άριστη σχέση ποιότητας και τιμής. Με το βλέμμα στραμμένο στις συνεχώς μεταβαλλόμενες τάσεις και ανάγκες των καταναλωτών αλλά και τις διεθνείς εξελίξεις των αγορών, σχεδιάζονται και δημιουργούνται με αστείρευτο μεράκι και φαντασία τα προϊόντα του αύριο, ενώ υπάρχει διαρκής ανανέωση ιστορικών brands της εταιρίας, που συντροφεύουν γλυκά τους Έλληνες καταναλωτές για περισσότερες από 4 γενιές και είναι πλέον συνώνυμα του ελληνικού μπισκότου. Η εταιρεία Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε. συμμετέχει ενεργά για την ανάπτυξη του τόπου με ευθύνη και σεβασμό στον πολίτη και το περιβάλλον. Με ευαισθησία και υψηλό αίσθημα κοινωνικής υπευθυνότητας, παραμένει πιστή στις αρχές της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης σχεδιάζοντας και υλοποιώντας δράσεις που έχουν ως σκοπό να ανακουφίσουν ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Με τον τρόπο αυτό επιστρέφει στους Έλληνες καταναλωτές, μέρος της αγάπης που μας έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια.

 

Προϊόντα

 

Η εταιρία ηγείται στο χώρο της μπισκοτοποιίας, διαθέτοντας στην ελληνική αγορά μια γκάμα καταξιωμένων προϊόντων, όπως τα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ, τα ΜΙΡΑΝΤΑ, τα ΓΕΜΙΣΤΑ, τα ΠΟΛΥΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ, τα DIGESTIVE, τα CREAM CRACKERS, τα CAPRICE και άλλα. Παράλληλα κατέχει σημαντική θέση στον τομέα των αρτοσκευασμάτων (Φρυγανιές, Παξιμάδια, Κριτσίνια, Krispies). Συγκεκριμένα η εταιρία κατέχει τη 2η θέση στο σύνολο της φρυγανιάς, ενώ ηγείται στην κατηγορία της Premium φρυγανιάς. Η εταιρία πάντοτε με πνεύμα καινοτομίας και ανάπτυξης πρωτοπορεί και εισέρχεται και σε νέες κατηγορίες! Έτσι, το 2011 έφερε την επανάσταση στις Μπάρες Δημητριακών με τα Digestive Bars. Πρόκειται για την 1η μπάρα δημητριακών με μπισκότο. Το 2013, εταιρία επεκτείνεται και στην αγορά του συσκευασμένου ψωμιού με το ΧΩΡΙΑΝΟ, συσκευασμένο Χωριάτικο Ψωμί σε φέτες και το ΓΕΥΣΗ στο τετράγωνο, ψωμί του Τοστ.

 

Δίκτυο Διανομής στην Ελλάδα

 

Ένας ολόκληρος στόλος φορτηγών μεταφέρει τα προϊόντα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Επιπλέον, τα προϊόντα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ταξιδεύουν σε περισσότερες από 40 χώρες και στις 5 ηπείρους.

 

Πιστοποιήσεις

 

Η εταιρία Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. διαθέτει 4 εργοστάσια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Οινόφυτα, καθώς και μία κεντρική Αποθήκη Ετοίμων Προϊόντων στην περιοχή της Μάνδρας, που είναι πιστοποιημένα και λειτουργούν κατά τα διεθνή Πρότυπα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2008 και Ασφαλείας Τροφίμων ISO 22000:2005, συμπεριλαμβανομένης της μελέτης HACCP (Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου). Τα εν λόγω συστήματα Ποιότητας & Ασφαλείας Τροφίμων καλύπτουν όλες τις δραστηριότητες της Εταιρίας (Διοικητικές – Παραγωγικές – Εμπορικές).

 

Βραβεύσεις & διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό

 

Πλήθος βραβείων από Ελληνικές και Διεθνείς εκθέσεις Τροφίμων κοσμούν τα γραφεία της εταιρίας. Οι βραβεύσεις ξεκινούν από πολύ νωρίς, σχεδόν από την ίδρυση της εταιρίας. Χρυσά μετάλλια στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, Χρυσός Σταυρός στη Διεθνή Έκθεση Βρυξελλών, Χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Έκθεση Παρισίων, διακρίσεις στη Διεθνή Έκθεση Λονδίνου καθώς και τα βραβεία Superbrands «Κορυφαία Επωνυμία της Ελληνικής Αγοράς» στην κατηγορία «Ζαχαρώδη και Snacks» τις χρονιές 2005 , 2007 και 2009, είναι λίγες μόνο από τις βραβεύσεις της εταιρίας. Η πιο πρόσφατη διάκριση της εταιρίας αφορά το βραβείο «Exceptional Manager 2011 που απονεμήθηκε στην Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρίας κυρία Ιωάννα Παπαδοπούλου, στο 11ο Συνέδριο Πωλήσεων που διοργανώθηκε από το "Τhe Business Review". Από τις πιο πρόσφατες διακρίσεις της εταιρίας Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. ήταν η διάκριση των Caprice στα Διεθνή Βραβεία Ανώτερης Γεύσης 2013 συγκεντρώνοντας την υψηλότερη συνολική βαθμολογία με 3 αστέρια, από το International Taste and Quality Institute (ITQI), τον πρώτο ανεξάρτητο οργανισμό που βασίζεται σε μεγάλους Σεφ και Γευσιγνώστες για να κρίνει, να βραβεύει και να προωθεί τρόφιμα και ποτά ανώτερης ποιότητας απ" όλον τον κόσμο, καθώς και αυτή που η εταιρία απέσπασε από το "Business Initiative Directions" (BID) ως αναγνώριση για τη δέσμευσή της στην ποιότητα. Το Χρυσό Βραβείο "Century International Gold Quality ERA Award" αποτελεί επιστέγασμα της προσπάθειας της εταιρείας για τη διασφάλιση της μοναδικής ποιότητας των προϊόντων της, την καινοτομία, την τεχνολογία και τη διοίκησή της. Ωστόσο, το μεγαλύτερο επίτευγμα της εταιρίας είναι ότι καταφέρνει εδώ και 90 χρόνια να κατέχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές των Ελλήνων, προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας. Λίγες εταιρίες κατάφεραν να δημιουργήσουν μια τόσο δυνατή σχέση με τους καταναλωτές τους, μια σχέση που αποτελεί 93 χρόνια τώρα την πιο γλυκιά σχέση ζωής!

 

Εξαγωγές: Χώρα & αντίστοιχα σημεία πώλησης

 

Τα προϊόντα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ταξιδεύουν σε περισσότερες από 40 χώρες και στις 5 ηπείρους.

Προσθήκη σχολίου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Map for Suppliers: 37.974016,23.707153
  • Διεύθυνση: Πέτρου Ράλλη 29
  • Τ.Κ.: 118 10 Ταύρος- Αθήνα
  • Τηλέφωνο: 210 3482000
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.