logo-gr

banner-home

Aegean Blossoms

Aegean Blossoms

Ιστορία


Το εγχείρημα της Aegean Blossoms ξεκίνησε το 2013, όταν έθεσε ως στόχο τη δημιουργία μιας σύγχρονης επιχείρησης για την ανάδειξη των βοτάνων της ελληνικής γης. Η εικόνα των παραπεταμένων βοτάνων μέσα σε μια πλαστική σακούλα, μέσα σε ένα πανέρι, εκτεθειμένη στον ήλιο και στον αέρα δεν μπορούσε να είναι καλύτερη δυνατή αξιοποίηση αυτών των πολύτιμων βοτάνων. Η χωρίς όρια και κανόνες λαθραία αποψίλωση των βουνών από τα βότανα, πέραν των άλλων, είναι πολύ επικίνδυνη και απειλητική για την πλούσια χλωρίδα. Δεν είναι λογικό, ιδιαίτερα σε μια εποχή που είναι συνεχώς και πιο ευαίσθητη στην αειφορία, να εισάγονται τόσο μεγάλες ποσότητες ασιατικών τσαγιών, ενώ τα ελληνικά βότανα έπονται σε προτίμηση από τους Έλληνες καταναλωτές. Στα χρόνια αυτά η πεποίθηση αυτή δυνάμωνε και σχηματοποιούταν. Σε αυτό βοήθησε και η συμμετοχή στο πρόγραμμα νεοφυούς επιχειρηματικότητας Ekinisi Lab του ΣΕΒ. Έτσι, έγινε εστίαση στο τσάι του βουνού, το Βοτανικό Χρυσό της χώρας μας, πώς θα αναδειχθεί και πως θα γίνει πιο εύκολο για τον σύγχρονο χρήστη. Έτσι γεννήθηκε το 2016 η Aegean Blossoms. Γι' αυτό, το τσάι του βουνού μπήκε μέσα σε πουγκάκια έτοιμα για χρήση αλλά και για να προσφέρεται και σε μείγμα με άλλα βότανα χωρίς την προσθήκη ενισχυτικών γεύσης, πρόσθετων αιθέριων ελαίων κοκ, σε αναλογίες που να πετυχαίνουν ένα ωραίο αποτέλεσμα σε γεύση, άρωμα και εμφάνιση.

Οι αρχές της επιχείρησης είναι:
φύση + αρμονία + χαρά + υγεία + ήλιος + έρωτας + πίστη + ελπίδα + αγάπη + γαλήνη + παράδοση + δημιουργία + ιστορία + εξέλιξη + σοφία + φώς
Πρόκειται για μια επιχείρηση νέων ανθρώπων που έχουν ως στόχο την αξιοποίηση και ανάδειξη στο έπακρο του «Βοτανικού Χρυσού» που παρέχει η Ελλάδα. Το τσάι του βουνού που τόσες και τόσες γενιές στο παρελθόν, έχουν εκτιμήσει μέσα από την καθημερινή χρήση του. Η λεκάνη της Μεσογείου και η θάλασσα του Αιγαίου διαθέτει πληθώρα βοτάνων που είναι από τα πιο μελετημένα του κόσμου λόγω και της παλαιότητας του πολιτισμού. Γι' αυτό και είναι ευκαιρία, αν όχι καθήκον, η επιστροφή σε αυτά. Το τσάι του βουνού διαθέτει ευεργετικές ιδιότητες και πρέπει να βρίσκεται σε κάθε σπίτι και χώρο εργασίας, αν θέλουμε να πιστεύουμε στην αειφορία και στην ορθή αξιοποίηση των φυσικών πόρων και ότι η λαθραία συλλογή στα βουνά σύντομα θα καταστρέψει αυτόν τον πλούτο.

 

Προϊόντα

 

HERBAL GOLD (ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ)

 

Sideritis scardica (το είδος του Ολύμπου).
10 πουγκάκια με 100% τσάι του βουνού.
Ο χρυσός της ελληνικής χλωρίδας. Είναι η αξία της παράδοσης αιώνων που φέρνει μαζί του. Είναι η αξία της γης και του αέρα που το μεγαλώνει. Είναι η αξία της συντροφιάς τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Είναι η αξία των ανθρώπων που μοχθούν για να το καλλιεργήσουν. Είναι η αξία του να πίνει κανείς κάτι αγνό και υγιεινό, από τόπο που γνωρίζει. Είναι αυτά, και τόσα άλλα ακόμα για τον καθένα ξεχωριστά.

 

EARLY SPRING MEADOW (ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΛΙΒΑΔΙ)

 

Sideritis scardica σε μίγμα με άνθη μολόχας και γλυκάνισου.
10 πουγκάκια.
Το τσάι του βουνού πλαισιωμένο από τα χρώματα και την έντονη βοτανική γεύση του άνθους της μολόχας και της διακριτικής γλυκύτητας του γλυκάνισου. Όλη η ελληνική άνοιξη σε ένα ποτήρι τώρα!

 

RED SUNSET

 

Sideritis scardica σε μίγμα με γλυκόριζα, μέντα και ιβίσκο.
10 πουγκάκια.
Όπως το κόκκινο χρωματίζει τα νερά και τον ουρανό της θάλασσας του Αιγαίου, έτσι και ο ιβίσκος, προσφέρει σε αυτό το μίγμα την ίδια έντονη απόχρωση, που με την φρεσκάδα της μέντας και την χαρακτηριστική γεύση της γλυκόριζας δημιουργούν ένα αποτέλεσμα που ταξιδεύει στην στιγμή.Προσθήκη σχολίου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Map for Suppliers: 38.029504, 23.716283
  • Διεύθυνση: Διστόμου 13
  • Τ.Κ.: Άγιοι Ανάργυροι ΤΚ 135 61
  • Τηλέφωνο: 215 5455800 - 6977287531
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.