logo-gr

banner-home

Προιόντα Κρόκου Κοζάνης

Προιόντα Κρόκου Κοζάνης

Ιστορία


Kρόκος Κοζάνης : ένα μοναδικό πολύτιμο καρύκευμα, του οποίου η φήμη έχει ξεπεράσει τα εθνικά σύνορα, ώστε δικαίως του αποδίδεται ο τίτλος του 'χρυσαφιού της ελληνικής γης'. Μέσα από μία απαιτητική, χρονοβόρα και απόλυτα χειρωνακτική διαδικασία -χρειάζονται περίπου 150.000 άνθη κρόκου για ένα κιλό αποξηραμένων στιγμάτων- τα κόκκινα στίγματα από τα χωράφια των χωριών του νομού Κοζάνης καταλήγουν να δίνουν γεύση, άρωμα και χρώμα σε κάθε είδους έδεσμα. Από το 1999 ο κρόκος Κοζάνης βρίσκεται στο μητρώο των Προστατευομένων Ονομασιών Προέλευσης. Από πολλούς θεωρείται η κορυφαία ποιότητα κρόκου παγκοσμίως -φήμη που ενισχύουν η σημαντική αντιοξειδωτική του δράση και η αναγνωρισμένη συμβολή του στην ευεξία και καλή λειτουργία του οργανισμού.

Η εταιρεία Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης ιδρύθηκε το 2007, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης [www.safran.gr] και της ΚΟΡΡΕΣ. Στόχος της είναι η προώθηση του ευεργετικού ελληνικού κρόκου, αναπτύσσοντας προϊόντα βασισμένα στο μοναδικό αυτό συστατικό, καθώς και η στήριξη περισσοτέρων από 800 οικογενειών σε 20 χωριά της περιοχής που ασχολούνται με τη συλλογή μιας από τις καλύτερες ποιότητες βιολογικού κρόκου παγκοσμίως. Η εταιρία διαθέτει συμβατικό και βιολογικό κρόκο σε στίγματα και σκόνη, καθώς και μία σειρά επτά [7] βιολογικών αφεψημάτων με κρόκο Κοζάνης, που αποτελεί παγκόσμια καινοτομία. Όλα τα προϊόντα, βασισμένα σε συστατικά με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ο κρόκος είναι το ακριβότερο μπαχαρικό στον κόσμο, λόγω της απαιτητικής και χειρωνακτικής διαδικασίας συλλογής και επεξεργασίας του φυτού. Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάζονται περίπου 150.000 άνθη κρόκου για ένα κιλό αποξηραμένων στιγμάτων του άνθους. Ο κρόκος αποτελεί ένα ισχυρό όπλο για την ισχυροποίηση της άμυνας του οργανισμού και η καθημερινή του χρήση βοηθάει σημαντικά προς την κατεύθυνση αυτή. - διαθέτουν ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιθρομβωτικές και αγγειοδιασταλτικές δυνάμεις, - αποτρέπουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στο εργαστήριο, - βελτιώνουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες και ιδιαίτερα τη μνήμη, - προστατεύουν τα εγκεφαλικά κύτταρα από εκφυλιστικές νόσους, - βοηθούν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, - έχουν αντιχοληστερινική δράση, - αλλά και ευεργετικές ιδιότητες για το στομάχι. Επίσης, ο κρόκος ενδείκνυται ως αντισηπτικό της στοματικής κοιλότητας. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του ελληνικού σαφράν [στίγματα κρόκου Κοζάνης] εντοπίζεται στην αδιαμφισβήτητη ποιότητα της α' ύλης [ο κρόκος Κοζάνης θεωρείται η καλύτερη ποιότητα σαφράν παγκοσμίως βάσει αντικειμενικών μετρήσεων με τη διαδικασία ISO 3632 TS], αλλά και στην 'καθαρότητα' του τελικού προϊόντος [χωρίς προσμίξεις].

 

Προϊόντα

 

 • Κάθε ένα από τα επτά [7] αφεψήματα έχει μοναδικό χαρακτήρα, αλλά κοινός παρονομαστής όλων, οι ευεργετικές ιδιότητες του ανώτερου ποιοτικά κρόκου διεθνώς. Την παγκόσμια φήμη του Κρόκου Κοζάνης ενισχύουν η σημαντική αντιοξειδωτική του δράση και η αναγνωρισμένη συμβολή του στην ευεξία και καλή λειτουργία του οργανισμού. Φέρουν τη σφραγίδα πιστοποίησης του οργανισμού ΔΗΩ, που εγγυάται τη χρήση βιολογικών συστατικών και την υιοθέτηση διαδικασιών παραγωγής που σέβονται το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη. Βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές, τα βιολογικά αφεψήματα -ζεστά ή κρύα- αποτελούν μία πρόταση γεύσης, τόνωσης και ευεξίας, που μετατρέπει τον κρόκο Κοζάνης -το 'χρυσάφι της ελληνικής γης'- σε καθημερινή ευεργετική συνήθεια. Βιολογικό Πράσινο Τσάι, Πιπερόριζα [Τζίντζερ], Γλυκόριζα, Κρόκο Κοζάνης & επιλεγμένα βότανα Πράσινο τσάι και αρωματικές ρίζες, ένας συνδυασμός ευεξίας από την Ασιατική τέχνη της ζωής.
 • Βιολογικό Ρόφημα με Μέντα, Λεμονόχορτο, Κρόκο Κοζάνης & επιλεγμένα βότανα Κάθε γουλιά του χαρίζει τη δροσιά της μέντας και τη φρεσκάδα του λεμονιού.
 • Βιολογικό Ρόφημα με Δενδρολίβανο, Θυμάρι, Κρόκο Κοζάνης & επιλεγμένα βότανα Χρώματα των ελληνικών αυλών και αρώματα του αιγαιοπελαγίτικου θέρους, 'συμπυκνωμένα' σε ένα φακελάκι.
 • Βιολογικό Ρόφημα με Κανέλα, Γαρύφαλλο, Κρόκο Κοζάνης & επιλεγμένα βότανα Συνδυασμός γλυκών καρπών με το άρωμα εξωτικών καρυκευμάτων, ιδανικός για τις χαμηλές χειμωνιάτικες θερμοκρασίες.
 • Βιολογικό Μαύρο Τσάι με Λεμόνι, Δυόσμο & Κρόκο Κοζάνης Στα μαγαζιά της Ανατολής και στα αραβικά παζάρια, το συγκεκριμένο ρόφημα προσφέρεται ως 'καλωσόρισμα', ζεστό ή κρύο.
 • Βιολογικό Ρόφημα με, Μέλι, Πορτοκάλι, Κρόκο Κοζάνης & επιλεγμένα βότανα Παραδοσιακό ρόφημα του χωριού Κρόκος, με το οποίο οι ντόπιοι υποδέχονται τους επισκέπτες, δίνοντας μία πρώτη γεύση της 'ιδιαιτερότητας' του τοπικού -αλλά με διεθνή εμβέλεια- καρυκεύματος.
 • Βιολογικό Ρόφημα με Φασκόμηλο, Λουίζα, Κρόκο Κοζάνης & επιλεγμένα βότανα Φύλλα και σπόροι που συλλέγονται χειρονακτικά, 'σμίγουν' με τη ντελικάτη ευωδιά ανθέων σε ένα ιδιαίτερο, απολαυστικό συνδυασμό.

 

Δίκτυο Διανομής στην Ελλάδα

 

Τα βιολογικά αφεψήματα με κρόκο Κοζάνης παράγονται και διανέμονται από την εταιρεία «Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης». Διατίθενται σε σούπερ μάρκετ και σε επιλεγμένα καταστήματα βιολογικών προϊόντων Μπορεί κανείς να τα απολαύσει σε cafes σε όλη την Ελλάδα.

 

Πιστοποιήσεις

 

ΔΗΩ για βιολογικά ροφήματα ΠΟΠ για κρόκο Κοζάνης
Φυσιολογική για βιολογικό κρόκο Κοζάνη
ΤUV HELLAS ISO για κρόκο Κοζάνης

 

Βραβεύσεις & διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό

 

Οι ωφέλιμες ιδιότητες και η ποιότητα του πρωταγωνιστικού συστατικού -ο κρόκος Κοζάνης θεωρείται η κορυφαία ποιότητα του πολύτιμου καρυκεύματος παγκοσμίως- καθώς και ο μοναδικός χαρακτήρας των συνταγών αναγνωρίστηκαν με το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης & Ποιότητας [International Taste & Quality Institute -iTQi], ενός από τους πιο αξιόπιστους φορείς στη βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών. Παράλληλα, το βιολογικό Αρωματικό Ρόφημα με κρόκο Κοζάνης & Φασκόμηλο απέσπασε ένα ακόμα χρυσό αστέρι, απόδειξη της ποιότητας και ιδιαιτερότητάς του, στο πλαίσιο των βρετανικών Great Taste Awards 2010. Οι παραπάνω διακρίσεις επιβεβαιώνουν την υπεροχή των συγκεκριμένων προϊόντων –των πρώτων βιολογικών αφεψημάτων παγκοσμίως που συνδυάζουν το μοναδικό βιολογικό κρόκο Κοζάνης με βότανα της εγχώριας χλωρίδας.

 

Εξαγωγές: Χώρα & αντίστοιχα σημεία πώλησης

 

Αγγλία, Γαλλία, Ελβετία, Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Αυστρία, Πολωνία, Ισπανία, Ολλανδία, Ρωσία, Αμερική, Καναδάς, Ταϊβάν, Αυστραλία, Χονγκ-Κόνγκ, Κίνα, Ν.Ζηλανδία, Κατάρ, Μπαχρέιν, Η.Α.Ε., Κύπρος, Ουκρανία, Τσεχία, Σλοβενία
Προσθήκη σχολίου

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Map for Suppliers: 40.250600, 21.798189
 • Διεύθυνση: Καρυδίτσα
 • Τ.Κ.: 50100 Νομός Κοζάνης
 • Τηλέφωνο: 24610 63060
 • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.