logo-gr

banner-home

Alfa Pastry

Alfa Pastry

Ιστορία


Η εταιρεία Alfa είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στον κλάδο των προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης, με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά. Ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα της βήματα τη δεκαετία του 1965 στην Κοζάνη της Μακεδονίας, με ιδρυτή τον Αθανάσιο Κουκουτάρη. Σήμερα, κατέχει ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς, τόσο στο χώρο λιανικής, με 92 κωδικούς προϊόντων, όσο και στο χώρο του catering, με 135 κωδικούς. 'Έχει 11.000 σημεία πώλησης, πανελλαδικά, ενώ παράλληλα αυξάνει τις εξαγωγές της, καλύπτοντας περισσότερες από 30 χώρες σε όλον τον κόσμο.
Η εταιρεία είναι γνωστή για σημαντικές καινοτομίες στην ελληνική αγορά. Ήταν η πρώτη που έδωσε όνομα στις πίτες, εισάγοντας το Κιχί και η πρώτη που διέθεσε προϊόντα σε χάρτινο ταψί, το οποίο μπαίνει κατευθείαν στο φούρνο. Το 2006 επεκτάθηκε στην αγορά του catering, με προστοφαρισμένα προϊόντα, προσφέροντας στις επιχειρήσεις κέρδος, σε χρόνο και σε πωλήσεις. Σήμερα καινοτομεί και πάλι, εισάγοντας τα αναγνωρίσιμα σύμβολα ποιότητας, τα οποία αποδεικνύουν τα αγνά υλικά και την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων της.
Η εταιρεία Alfa διακρίνεται για τις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, τις πρώτες ύλες με ονομασία προέλευσης, τους συνεχείς ελέγχους που εγγυώνται την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα και τις συνεχείς καταναλωτικές έρευνες που απαντούν στις γευστικές συνήθειες και ανάγκες των καταναλωτών.

 

Προϊόντα

 

Τα προϊόντα της εταιρείας Alfa έχουν ποιότητα σε κάθε στάδιο παραγωγής μέχρι το τελικό αποτέλεσμα, είναι περιζήτητα με μεγάλη αποδοχή από τους καταναλωτές, διατηρούν αναλλοίωτη τη γεύση, παρέχουν υψηλή διατροφική αξία, εγγυώνται λιγότερο κόπο, ελαττώνουν αισθητά το χρόνο προετοιμασίας, εξοικονομούν χρόνο και κόστος ψησίματος για την παράλληλη προετοιμασία άλλων προϊόντων και τέλος προσφέρουν τέλειο «μάτι» στη βιτρίνα. Τα πιο γνωστά προϊόντα είναι χωριάτικες παραδοσιακές πίτες (ταψιού), αρχοντική τυρόπιτα και χορτόπιτα (ταψιού), χωριάτικες ατομικές, κιχί και ρολλά, χωριάτικες μίνι, κιχί και ρολλά, ηπειρώτικη, ατομική και μίνι, μπριός και premium στοφαρισμένα, κρουασάν στοφαρισμένα, ατομικά και μίνι, σφολιάτες ατομικές και μίνι, μπουγάτσα κιλού και ατομικές, πίτσα-πεϊνιρλί και φυσικά φύλλα.

 

Δίκτυο Διανομής στην Ελλάδα

 

Η Alfa διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 19.200 τ.μ. στην Ελλάδα, όπου παράγονται τα προϊόντα της εταιρίας με την τήρηση των πιο αυστηρών προδιαγραφών. Διαθέτει επίσης αποθηκευτικούς χώρους 48.000 τ.μ., 64 ιδιόκτητα οχήματα διανομής, 68 οχήματα συνεργατών και ιδιόκτητα υποκαταστήματα πωλήσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Ηράκλειο.

 

Πιστοποιήσεις

 

Το εργοστάσιο της Alfa αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής στην Ευρώπη, με πιστοποίηση κατά ISO: 9001-2008 & HACCP, στο οποίο τηρούνται οι πιο αυστηρές προδιαγραφές για κάθε προϊόν που παράγει, αλλά και για όλες τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί. Ακολουθεί τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας IFS & BRC με highest level βαθμολόγηση. Με σεβασμό στον καταναλωτή, η Alfa χρησιμοποιεί τα πιο αγνά υλικά της ελληνικής γης (όπως ελαιόλαδο, φέτα και λαχανικά), υψηλής διατροφικής αξίας. Γιατί, η αγάπη και η προτίμηση του κόσμου την ενθαρρύνουν και την εμπνέουν να δημιουργεί καινοτόμα προϊόντα, εξαιρετικής ποιότητας!

 

Βραβεύσεις & διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό

 

Έχει έντονη διεθνή παρουσία, με συμμετοχή σε 5 κατά μέσο όρο, διεθνείς εκθέσεις το χρόνο σε όλες τις ηπείρους και με διεθνείς διακρίσεις για τα προϊόντα και τις συσκευασίες της: Anuga Inovation Award (βραβείο καινοτομίας για το πρωτοποριακό χάρτινο ταψάκι), PLMA Amsterdam (βραβείο για το χάρτινο ταψάκι). Έχει αποκτήσει πιστοποίηση από την ICAP "STRONGEST COMPANIES IN GREECE" ως εταιρία στην Ελλάδα με υψηλή πιστοληπτική ικανότητα βάσει της αξιολόγησης ICAP Rating Score καθώς έχει βραβευτεί πρόσφατα και με το αριστείο DIAMONDS OF THE GREEK ECONOMY 2014-οι υγιέστερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της χώρας.

 

Εξαγωγές: Χώρα & αντίστοιχα σημεία πώλησης

 

Η Alfa αυξάνει ραγδαία τις εξαγωγές της, οι οποίες επεκτείνονται σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία, καλύπτοντας σήμερα περισσότερες από 30 χώρες. Έχει θυγατρικές εταιρίες στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, στο Βελιγράδι της Σερβίας και στη Βιρτζίνια των Η.Π.Α.

Προσθήκη σχολίου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Map for Suppliers: 40.305369, 21.807050
  • Διεύθυνση: 1ο Χλμ Κοζάνης-Άργιλου
  • Τ.Κ.: 50100 Κοζάνη
  • Τηλέφωνο: 24610 42103
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.