logo-gr

banner-home

Ήπειρος ΑΕΒΕ

Ήπειρος ΑΕΒΕ

Ιστορία


Στις αρχές της δεκαετίας του '90, μια ομάδα επιχειρηματιών συνεργαζόμενη με ντόπιους τυροκόμους, ίδρυσε την ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ. Το 1997, το 100% των μετοχών της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ αποκτάται από την ΟΠΤΙΜΑ Α.Ε., μια ελληνική οικογενειακή επιχείρηση με μεγάλη ιστορία στον χώρο των τυροκομικών προϊόντων στην Ελλάδα. Έκτοτε, λειτουργεί και αναπτύσσεται υπό την στιβαρή καθοδήγηση ενός σημαντικού Έλληνα οραματιστή επιχειρηματία, του Παντελή Παντελιάδη και βάσει ενός δυνατού επενδυτικού πλάνου το οποίο έχει υπερβεί τα 35.000.000€ σε επεκτάσεις, εξοπλισμό, καινοτόμες διαδικασίες και ενίσχυση ανθρώπινου δυναμικού.
Μερικές χρονιές – σταθμοί στην ιστορία της Ήπειρος:
1994 – Ίδρυση της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ στον Αμμότοπο Άρτας. Αρχικά παράγονται τα προϊόντα Φέτα, Κεφαλογραβιέρα και Μυζήθρα. Είναι η πρώτη εταιρεία που κυκλοφόρησε φέτα συσκευασμένη σε άλμη στην Ελλάδα, για την καλύτερη συντήρησή της.
1995 – Η αποκλειστική διανομή των προϊόντων Ήπειρος ανατίθεται στην ΟΠΤΙΜΑ Α.Ε. Παράλληλα ξεκινούν οι εξαγωγές των προϊόντων Ήπειρος στο εξωτερικό. Σήμερα οι εξαγωγές αποτελούν το 15% των πωλήσεων.
1996 – Ξεκινά η παραγωγή και διάθεση του προϊόντος Γραβιέρα Ήπειρος.
1997 – Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ μεταβιβάζεται πλήρως στην ΟΠΤΙΜΑ Α.Ε.
1998 – Ξεκινά η παραγωγή και διάθεση του προϊόντος Κεφαλοτύρι Ήπειρος. 1997 – Ήταν η πρώτη εταιρία του κλάδου που πιστοποιήθηκε κατά ISO 9001 : 2000.
1999 – Διεύρυνση της γκάμας με το Γιδοτύρι Ήπειρος από 100% κατσικίσιο γάλα & το Βούτυρο Ήπειρος Γάλακτος Λιωμένο.
2007 – Η συλλογή γάλακτος γίνεται πλέον μόνο με 100% ιδιόκτητα φορτηγά-βυτία, μέσα από προψυχόμενες δεξαμενές γάλακτος που η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ έχει μοιράσει σε όλους τους κτηνοτρόφους με τους οποίους συνεργάζεται.
2008 – Ξεκινά η παραγωγή και η διάθεση του Ήπειρος Ελαφρύ με μόνο 12% λιπαρά.
2007-2009 – Γίνεται αναδιοργάνωση του τμήματος παραγωγής & συσκευασίας των προϊόντων Σήμερα η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ, απασχολεί 180 άτομα, συνεργάζεται με 350 προμηθευτές και προμηθεύεται γάλα από 1.500 κτηνοτρόφους.

Όραμά της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ είναι να γίνει ο καλύτερος παραγωγός τυροκομικών στην Ελλάδα, και τα προϊόντα της να αναγνωρίζονται από τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο σαν τα πιο γευστικά, ποιοτικά και ασφαλή ελληνικά τυριά.
Αποστολή της είναι να συνδυάσει την πλούσια ελληνική παράδοση στον τομέα παραγωγής τυροκομικών προϊόντων, με την πιο σύγχρονη και εξελιγμένη διεθνή τεχνογνωσία, να παράγει ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα, να είναι καινοτόμος και να προσφέρει λύσεις στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, μέσα από την ανάπτυξη νέων προϊόντων. Παράλληλα με την επαγγελματική επιτυχία, σκοπός της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ είναι να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής της Ηπείρου, όπου δραστηριοποιείται, να στηρίζει και να συμβάλλει στην εξέλιξη της κτηνοτροφίας στην πατρίδα μας και τέλος να προσφέρει απασχόληση, αλλά και δυνατότητα εκπαίδευσης και προόδου στους κατοίκους της περιοχής.
Αξίες της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ είναι η αναγνώριση και εκτίμηση στην ανθρώπινη δουλειά και προσπάθεια και στη συμβολή των συνεργατών της στα επιτεύγματά της. Η επίτευξη και διασφάλιση μιας υψηλής ποιότητας για τα προϊόντα, ο σεβασμός στον καταναλωτή και προσφορά σε αυτόν, ποιοτικά άριστων και ασφαλών προϊόντων, η φιλοδοξία και το πάθος να είναι πάντοτε οι καλύτεροι, οι πιο εξελιγμένοι στον κλάδο και να παραμένουν πρώτοι στις προτιμήσεις και την αγάπη των καταναλωτών και τέλος η ακεραιότητα και η ειλικρίνεια στις σχέσεις με τους συνεργάτες, τους προμηθευτές και τους πελάτες.

 

Προϊόντα

 

Ήπειρος Φέτα: Η φέτα (ΠΟΠ) Ήπειρος είναι η παραδοσιακή, αυθεντική, ελληνική φέτα, η οποία παράγεται σε αυστηρές συνθήκες υγιεινής με τις υψηλότερες προδιαγραφές. Το γάλα προέρχεται κυρίως από ζώα της περιοχής, που φημίζεται για την αγνότητα και το καθαρό της περιβάλλον. Τα αναλλοίωτα χαρακτηριστικά, όπως το διακριτικό άρωμα του γάλακτος, η συμπαγής υφή της και η φρέσκια γεύση της, κάνουν τη φέτα Ήπειρος να έχει τη δική της, μοναδική προσωπικότητα. Μία φέτα που αρέσει εύκολα.
Λογάδι Ήπειρος: Το Λογάδι είναι παραδοσιακό ελληνικό κίτρινο τυρί με μόνο 17% λιπαρά. Παράγεται από 50% αιγοπρόβειο & 50% αγελαδινό γάλα. Έχει την χαρακτηριστική γεύση κασεριού, γλυκιά και πικάντικη μαζί, που οφείλεται στην μίξη του αγελαδινού με το αιγοπρόβειο γάλα. Αποτελεί τον πιο γευστικό σύμμαχο για υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Απολαύστε το Λογάδι Κίτρινο σε σάντουιτς και τοστ, επιτραπέζιο σαν σνακ, σε κρύα πιάτα, πίτες, σουφλέ, πράσινες σαλάτες και όπου αλλού τραβά η όρεξή σας! Ταλαγάνι: Το Ταλαγάνι που πήρε το όνομά του από την παραδοσιακή, χειμερινή κάπα των βοσκών είναι παραδοσιακό, χειροποίητο τυρί, από 100% ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα. Είναι ιδανικό για τη σχάρα, αλλά μαγειρεύεται και με πολλούς, δημιουργικούς τρόπους. Λόγω της σύστασής του, όταν ψήνεται στη σχάρα, διατηρεί την έντονη γεμάτη γεύση, τα πλούσια αρώματά του και τις διακριτικές πινελιές δυόσμου που το χαρακτηρίζουν. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι ψήνεται χωρίς να λιώνει, αποκτώντας μαστιχωτή υφή χωρίς να χάνει το σχήμα του. Ψήνεται εύκολα και γρήγορα σε σχάρα ή αντικολλητικό τηγάνι και απολαμβάνεται είτε μόνο του, ως εξαιρετικός μεζές για το κρασί, το ούζο και το τσίπουρο, είτε σε σαλάτες, σνακς και ό τι άλλο φανταστείτε! Το Ταλαγάνι έχει τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα που του έχει χαρίσει μέχρι σήμερα 3 βραβεία σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ το προτιμούν διάσημοι σεφ κι εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα.

 

Δίκτυο Διανομής στην Ελλάδα

 

Πανελλαδικό δίκτυο διανομής με ιδιόκτητα φορτηγά και συνεργαζόμενες εταιρείες

 

Πιστοποιήσεις

 

IFS 2014 (TUV AUSTRIA) EN ISO 9001: 2008 (TUV AUSTRIA) EN ISO 22000: 2005 (TUV AUSTRIA)

Βραβεύσεις & διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό
Μέχρι σήμερα η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ έχει λάβει συνολικά 19 διακρίσεις και βραβεία για τα προϊόντα της. Βραβεύσεις: International Cheese Awards (Nantwich, UK) World Cheese Awards, BBC (Birmingham, UK) iTQi Φεστιβαλ Ελληνικού Γάλακτος & Τυριού

Εξαγωγές: Χώρα & αντίστοιχα σημεία πώλησης
ΙΤΑΛΙΑ - ESSELUNGA ΚΑΝΑΔΑΣ - COSTCO ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - WOOLWORTHS (NSW, VICTORIA) & ETHNIC STORES (MELBOURNE) ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ETHNIC / DELICATESSEN STORES (LONDON AREA) ΣΟΥΗΔΙΑ - BERGANDAHLS ΠΟΛΩΝΙΑ - Auchan ΓΑΛΛΙΑ - GALLERIE LA FAYETTE (PARIS) & Grand EPICERIE ΓΕΡΜΑΝΙΑ - REWE, ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑ/ROTTERDAM - Ethnic & Delicatessen /AMSTERDAM - Ethnic & Delicatessen /THE HAGUE - Ethnic & Delicatessen /GORINCHEM - Ethnic & Delicatessen /UTRECHTI - Ethnic & Delicatessen ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ BLU KOUSINA RESTAURANT (893 Bukit Timah Road Singapore 589615) USA /TITAN SUPER MARKET (ASTORIA/N.YORK) & EAST COAST ETHNIC MARKET ΡΟΥΜΑΝΙΑ -METRO C&C DELICATESSEN STORES IN BUCHAREST


Προσθήκη σχολίου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Map for Suppliers: 38.072537, 23.767800
  • Διεύθυνση: Σωρού 1
  • Τ.Κ.: 14451, Μεταμόρφωση Αττικής
  • Τηλέφωνο: 210 2893400 / 210 2893427
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.