logo-gr

banner-home

ΕΨΑ

ΕΨΑ

Ιστορία


Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχαν τα "λεμονατζίδικα". Πριν πολλές δεκαετίες, σχεδόν κάθε πόλη της Ελλάδας είχε αρκετές βιοτεχνίες που συσκεύαζαν αναψυκτικά: λεμονάδες, πορτοκαλάδες και γκαζόζες. Εν έτη 2014, την εποχή του Facebook και του mobile Internet, οι ασπρόμαυρες εικόνες με τα ξύλινα κιβώτια και τα γυάλινα μπουκάλια με την μπίλια μοιάζουν σαν αποκύημα φαντασίας. Και όμως, υπάρχουν ακόμη κάποιες εταιρείες που επιμένουν στην παράδοση και εξακολουθούν να παράγουν αναψυκτικά διατηρώντας αναλλοίωτη τη συνταγή των παλιών χρόνων. Μια από αυτές είναι η ΕΨΑ που βρίσκεται στην Αγριά του Βόλου.
Η ιστορία της ΕΨΑ ξεκινάει από το 1924, όταν η περιοχή του Πηλίου είχε πλεόνασμα λεμονιών. Εκείνη την εποχή, οι αδερφοί Κοσμαδόπουλοι, αργυραμοιβοί στο επάγγελμα, παρατηρώντας την αύξηση του αριθμού των λεμονατζίδικων και τη διακίνηση παραδοσιακής λεμονάδας από πλανόδιους μικροπωλητές, θέτουν σαν στόχο τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής αναψυκτικών. Ένας Γερμανός χημικός μηχανικός, εν ονόματι Όττο, προσκλήθηκε για να βοηθήσει στην παραγωγή της λεμονάδας. Από τότε γεννήθηκε η μυστική συνταγή που διατηρείται μέχρι σήμερα. Έτσι, η Εταιρεία Ψυγείων Αγριάς, μετέπειτα ΕΨΑ, άλλαξε αντικείμενο και από τη λειτουργία ψυγείων για διατήρηση φρούτων έγινε εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών. Παράλληλα, τροφοδοτούσε με ρεύμα όλη τη γύρω περιοχή. Στις εννέα δεκαετίες που πέρασαν από τότε έγιναν πολλά. Το 1937 η ΕΨΑ βραβεύεται με το "Χρυσούν Βραβείον Ποιότητος" στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το 1940 σχεδιάζεται το χαρακτηριστικό γυάλινο μπουκάλι που έμελλε να γίνει σήμα κατατεθέν της Βολιώτικης βιομηχανίας αναψυκτικών. Ενδιάμεσα, η εταιρεία έχει περάσει στην ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας και το 1969 εξαγοράζεται από του αδερφούς Μοσκαχλαϊδή και τον Νίκο Τσαούτο. Σήμερα η ΕΨΑ παραμένει εγκατεστημένη στον ίδιο χώρο στην Αγριά του Βόλου, διαθέτοντας σύγχρονες γραμμές παραγωγής αναψυκτικών. Το κτίριο που τη στεγάζει είναι φτιαγμένο σε παραδοσιακό πηλιορείτικο ρυθμό και χάνεται ανάμεσα στα υπόλοιπα σπίτια της περιοχής. Το νερό που χρησιμοποιεί είναι πάντα το νερό της Αγριάς.
Η ΕΨΑ έχει οικοδομήσει από χρόνια στο μυαλό του καταναλωτή τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά και τα προϊόντα της έχουν ήδη positioning που τα ξεχωρίζει από τα άλλα προϊόντα του κλάδου. Όσο είναι η ποιότητα σημαντική, άλλο τόσο είναι και η αντίληψη της ποιότητας από τον καταναλωτή για ένα προϊόν ή μια εταιρεία! Φυσικά όλη η επικοινωνία της συνάδει σε αυτό. Έχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα μάρκετινγκ, το οποίο δεν αφορά στην εκμετάλλευση της παράδοσης αλλά στην ουσιαστική δημιουργική επικοινωνία με ένα πολύ απαιτητικό κοινό το οποίο αλλάζει διαρκώς. Η ΕΨΑ έχει καταφέρει να δέσει την παράδοση με την καινοτομία, έχει καταφέρει να κάνει το κλασσικό να είναι μοντέρνο και απολαυστικό.

 

Προϊόντα

 

Τα προϊόντα που παράγει καλύπτουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό καταναλωτή αφού περιλαμβάνουν τα κλασικά αναψυκτικά λεμονάδα, πορτοκαλάδα με ανθρακικό ή χωρίς, γκαζόζα, σόδα, τόνικ, βυσσινάδα, τη πλήρη γκάμα χυμών αλλά και τα πρώτα ελληνικά βιολογικά αναψυκτικά, βιολογική λεμονάδα και βιολογική αεριούχος πορτοκαλάδα. Η συνέχεια έγινε με τη Στέβια όπου η ΕΨΑ δημιούργησε τα πρώτα «light αναψυκτικά στη δική της γλώσσα»! ΕΨΑ Λεμονάδα light, ΕΨΑ πορτοκαλάδα light με ανθρακικό και χωρίς, ΕΨΑ Lemon Cola light, πράσινο light τσάι με ρόδι και βύσσινο και κόκκινο light τσάι με κράνμπερι-αρώνια-γκότζι μπέρι με γλυκαντικό από το φυτό στέβια αλλά και τσάι με ροδάκινο και τσάι με λεμόνι.
Ακόμα διεύρυνε, σε συνεργασία με την Organic 3S (συνεργάτης παραγωγή των βιολογικών), τη γκάμα της με το πρώτο ελληνικό γλυκαντικό από το φυτό στέβια σε υγρή μορφή: τα ΕΨΑ light drops.

 

Δίκτυο Διανομής στην Ελλάδα

 

Την ΕΨΑ τη συναντά κανείς πλέον σε όλη την Ελλάδα και σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής.

 

Πιστοποιήσεις

 

Η ΕΨΑ εφαρμόζει συστήματα ελέγχου ποιότητας ISO 9001:2008, ISO 22000, ενώ έχει πιστοποίηση IFS για να είναι σίγουρη για τα προϊόντα της

 

Βραβεύσεις & διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό

 

1937 Χρυσούν Βραβείο Ποιότητας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
2004 Η ΕΨΑ Βυσσινάδα κερδίζει διπλή διάκριση για τη συσκευασία και την αποτελεσματικότητά της στην αγορά.
2006 Οι "Τρεις Δροσοφύλακες" της ΕΨΑ κερδίζουν διάκριση δημιουργικότητας για τον τρόπο που μαθαίνουν τα παιδιά να κάνουν ανακύκλωση.
2008 Η TUV HELLAS μας απονέμει ειδική τιμητική διάκριση για τη διαχείριση της ποιότητας. 2010 Strongest Companies 2010 (ICAP).
2011 Gold Label Award (συσκευασίες τσάι της ΕΨΑ).
2011 Strongest Companies 2011 (ICAP).
2012 Προϊόν της Χρονιάς (bio Λεμονάδα)
2012 Self Service Excellence Awards – Κατηγορία: Παραδοσιακή Ελληνική Εταιρία
2012 Corporate Superbrands Greece 2011-12.
2012 iTQi Πράσινο Τσάι με Ρόδι και Βύσσινο, 1 χρυσό αστέρι.
2012 iTQi Βιολογική λεμονάδα ΕΨΑ, 2 χρυσά αστέρια.
2012 Πρόταση για συμμετοχή στα καινοτόμα προϊόντα στη Sial d' Or
2012 - Πορτοκαλάδα bio ΕΨΑ.
2012 2η θέση στα Famous Brands 2012 της Ελλάδος.
2012 Χρυσό βραβείο για τα 88 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά.
2012 Βραβείο Best Launches 2012, ΕΨΑ λεμονάδα light με το γλυκαντικό από το φυτό στέβια & ΕΨΑ αεριούχος πορτοκαλάδα light με το γλυκαντικό από το φυτό στέβια.
2012 Environmental Awards 2013 - Βέλτιστη πρακτική στην κατηγορία Water Stewardship-Water Conservation.
2013 iTQi Lemon Cola light με γλυκαντικό από το φυτό στέβια, 2 χρυσά αστέρια.
2013 iTQi λεμονάδα light με γλυκαντικό από το φυτό στέβια, 2 χρυσά αστέρια.
2013 Self Service Excellence Awards - Κατηγορία: Καινοτομία - Νέα Τεχνολογία.
2013 Προϊόν της Χρονιάς – ΕΨΑ Cola Light (Περιοδικό Τρόφιμα και Ποτά).
2013 Famous Brands 2013.
2014 iTQi ΕΨΑ λεμονάδα, 3 χρυσά αστέρια.
2014 iTQi ΕΨΑ light drops με γλυκαντικό από το φυτό στέβια, 3 χρυσά αστέρια.
2014 Πρωταθλητής χώρας στα European Business Awards.
2014 Κόκκινο τσάι light κράνμπερι-αρώνια-γκότζι μπέρι / Πράσινο τσάι light με ρόδι και βύσσινο: Καινοτόμα προϊόντα στη SIAL 2014.
2014 Social Media Awards, Bronze, Check-in, στο Χρόνο!

 

Εξαγωγές: Χώρα & αντίστοιχα σημεία πώλησης

 

Η ΕΨΑ εξάγεται σε Αυστραλία, Βέλγιο, Κίνα, Κύπρο, Γαλλία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Ιταλία, Ρουμανία, Σουηδία, Ελβετία και ΗΠΑ.Προσθήκη σχολίου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Map for Suppliers: 39.335870, 23.016587
  • Διεύθυνση: Αγριά
  • Τ.Κ.: 37300 Βόλος
  • Τηλέφωνο: 24280 91901
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.