logo-gr

banner-home

Λούξ

Λούξ

Ιστορικό


Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1950, όταν στη συμβολή των οδών Παντοκράτορος και Ηλείας, ο Παναγιώτης Μαρλαφέκας ιδρύει τη «ΛΟΥΞ», μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση που αρχικά παράγει πορτοκαλάδα, λεμονάδα και γκαζόζα. Οι διαδικασίες παραγωγής ήταν φυσικά αρχέγονες: «Με το χέρι γινόταν η εμφιάλωση, με το χέρι ταπώνανε». Και με αντίστοιχες, για την εποχή, μεθόδους γινόταν και η διανομή «με το κάρο». Τα χρόνια κύλησαν και η πορεία της λουξ ήταν σταθερά ανοδική. Ωστόσο, η μικρή μονάδα της οδού Παντοκράτορος δεν μπορούσε πλέον να καλύψει τις ανάγκες που είχαν δημιουργηθεί στην αγορά. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την άφιξη των πολυεθνικών στην Ελλάδα από το 1967, δημιούργησαν την ανάγκη για μετεγκατάσταση της επιχείρησης σε άλλο χώρο. Στόχος ήταν η νέα μονάδα να έχει μεγαλύτερη παραγωγική ικανότητα, αλλά και προηγμένες τεχνολογίες, ως απάντηση στον εντεινόμενο πλέον ανταγωνισμό. Τότε ήταν, το 1972, που ο Παναγιώτης Μαρλαφέκας, αποφάσισε να μεταφέρει το εργοστάσιο σε ιδιόκτητες, μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις. Για τα δεδομένα όμως εκείνης της εποχής, το Κεφαλόβρυσο ήταν πολύ μακριά από την Πάτρα κι από τα καθημερινά σημεία διανομής, έκρυβε όμως στο υπέδαφός του έναν πραγματικό θησαυρό, το άριστης ποιότητας νερό. Βασικό κριτήριο ήταν, για άλλη μια φορά, η ποιότητα με οποιοδήποτε κόστος και η μετέπειτα πορεία της επιχείρησης απέδειξε πως η επιλογή ήταν ορθή. Από το 1989, που ο Παναγιώτης Μαρλαφέκας αποχώρησε από την ενεργό δράση και την επιχείρηση ανέλαβαν οι τρεις γιοί του, Ιωάννης, Κωνσταντίνος και Πλάτωνας, η εταιρία έχει μια σταθερά ανοδική πορεία σημειώνοντας εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Η Λουξ είναι η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική εταιρία αναψυκτικών και χυμών, έχοντας κατακτήσει τη δεύτερη θέση στην κατηγορία all flavors, ενώ παράλληλα κατέχει σταθερά την 3η θέση στην αγορά, μετά τους δυο γνωστούς πολυεθνικούς γίγαντες. Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας αποτελεί το γεγονός ότι είναι η μόνη ελληνική εταιρεία αναψυκτικών και χυμών με πλήρως καθετοποιημένη διαδικασία παραγωγής. Αυτό σημαίνει ολικός και απόλυτος έλεγχος της ποιότητας: από τη συγκομιδή και τη διαλογή της πρώτης ύλης, μέχρι την εμφιάλωση και την τοποθέτηση στο σημείο πώλησης. Φιλοσοφία της εταιρείας είναι η παραγωγή και πώληση α' ποιότητας ελληνικών αναψυκτικών και χυμών. Για την εταιρεία η έννοια ποιότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ασφάλεια των τροφίμων, δηλαδή την απουσία οποιουδήποτε κινδύνου για την Δημόσια Υγεία. Το «καλό προϊόν» είναι για τη Λουξ μια καθημερινή πρακτική, άρρηκτα συνδεδεμένη με το σεβασμό στον καταναλωτή και το αυτονόητο δικαίωμά του για ποιότητα και απόλαυση. Έπειτα, είναι οι αρχές και οι αξίες που μεταλαμπάδευσε ο πατέρας Παναγιώτης Μαρλαφέκας και βασίζονται στο τρίπτυχο: χρηστή διοίκηση, λιτή διαχείριση, επακριβή μέτρηση και γνώση του κόστους. Και ηθικά να πορεύονται με ένα σταθερό και αδιαπραγμάτευτο πλέγμα αξιών: πάθος για ποιότητα, φλόγα για δημιουργία, δίψα για καινοτομία, σεβασμός στον άνθρωπο και, πάνω απ' όλα, ήθος και μέτρο.

 

Προϊόντα

 

Αναψυκτικά λουξ Η επιχείρηση παράγει μια μεγάλη γκάμα αναψυκτικών από 250 ml γυάλινη, 330 ml P.E.T., 500 ml P.E.T., 1500 ml P.E.T., και σε γεύσεις Πορτοκαλάδα, Λεμονάδα, Βυσσινάδα, Λoυξ Mix (μείγμα τριών εσπεριδοειδών Πορτοκάλι- Λεμόνι – Μανταρίνι), Σόδα, Γκαζόζα παραδοσιακή, Loux Cola και Tonic καλύπτοντας όλες τις ανάγκες της αγοράς. Διαθέτει τρία εμπορικά σήματα Λουξ, Λουξ Mix και Loux Cola. H Loux Cola είναι η πρώτη με βάση cola που βγήκε στην Ελλάδα. Με βασικό συστατικό το εξαιρετικής ποιότητας νερό από το Κεφαλόβρυσο, την προσθήκη φυσικών χυμών φρούτων και πρώτων υλών που έχουν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια και την ιδανική ισορροπία ανθρακικού, τα αναψυκτικά Λουξ ξεχωρίζουν και μαγεύουν όποιον τα δοκιμάσει. 
Φυσικοί χυμοί λουξ Από τις προϊοντικές προτάσεις της εταιρίας, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι φυσικοί χυμοί, οι οποίοι εντάχθηκαν στην οικογένεια, το καλοκαίρι 2008. Τα νέα ολόφρεσκα μέλη, κυκλοφορούν σε 4 γεύσεις: πορτοκάλι, ροδάκινο, μήλο-πορτοκάλι-καρότο, χυμός πλούσιος σε βιταμίνες B, C και E και το μοναδικό κοκτέιλ 9 φρούτων και 7 βιταμινών extra-9, και σε ξεχωριστές συσκευασίες του 1lt και των 250 ml και αποτελούν το τέλειο τονωτικό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας για μικρούς και μεγάλους. Από 100% φυσικό χυμό φρούτων και χωρίς ίχνος ζάχαρης και συντηρητικών, οι νέοι χυμοί λουξ χαρίζουν ενέργεια κι ευεξία. Επίσης, οι φυσικοί χυμοί λουξ προσφέρουν μοναδικούς συνδυασμούς γεύσεων από εκλεκτά φρούτα, εμπερικλείοντας όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την φυσική ενίσχυση του οργανισμού,

 

Δίκτυο Διανομής στην Ελλάδα

 

Η Λουξ διαθέτει δύο σύγχρονα κέντρα διανομής, το ένα βρίσκεται στην περιοχή Σαραβάλι στην Πάτρα και το δεύτερο υπερσύγχρονο κέντρο logistics βρίσκεται στην Αττική, με στόχο να καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες για μείωση του κόστους μεταφοράς, και του χρόνου παράδοσης των προϊόντων. H εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητο στόλο φορτηγών αυτοκινήτων, για την διακίνηση των προϊόντων της. Η ανάπτυξη του δικτύου της υποστηρίζεται από 450 και πλέον αντιπροσώπους, παρέχοντας τους όλα τα βοηθητικά μέσα πώλησης, όπως ψυγεία, ράφια καθώς και πλήρες διαφημιστικό υλικό και οι οποίοι καλύπτουν γεωγραφικά το σύνολο της χώρας.

 

Πιστοποιήσεις

 

Η ποιότητα αποτελεί για τη λουξ θεμελιώδη λίθο της φιλοσοφίας και του τρόπου λειτουργίας της. Είναι μια έννοια άρρηκτα συνδεδεμένη με την ασφάλεια των τροφίμων, δηλαδή την απουσία οποιουδήποτε κινδύνου για τη Δημόσια Υγεία. Αποτελεί, επιπλέον, μόνιμη δέσμευση και θεμελιώδες καθήκον της εταιρίας να αναπτύσσει, να εξελίσσει και να βελτιώνει διαρκώς όλα τα διαχειριστικά της συστήματα. Από τον Απρίλιο του 2007 η λουξ έχει πιστοποιηθεί από το Γερμανικό οργανισμό πιστοποίησης TUV SUD, για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων σε όλες τις παραγωγικές και εμπορικές δραστηριότητές της, σύμφωνα με τα εξής πρότυπα: - ISO 9001 για τη Διαχείριση Ποιότητας που αφορά σε όλες τις δραστηριότητες παραγωγής, εμπορίας και μέτρησης ικανοποίησης του πελάτη - ISO 22000, (νέο Διεθνές Πρότυπο HACCP), για την Ασφάλεια των Προϊόντων και Εμπορευμάτων κατά την παραγωγή, αποθήκευση και διακίνηση αναψυκτικών και την εμπορία νερών και χυμών. Η εταιρεία είχε αναπτύξει ανάλογα συστήματα από το 1999, οπότε και είχε πιστοποιηθεί σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9002:1994 από τον ίδιο οργανισμό. Έκτοτε το σύστημα της εταιρείας αναβαθμιζόταν σταδιακά και από το 2004 ήταν πιστοποιημένη σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2000, με το Γερμανικό πρότυπο HACCP, αλλά και με το Ελληνικό πρότυπο HACCP ΕΛΟΤ 1416 από τον οργανισμό Eurocert. Η επιβράβευση της λουξ με διεθνή πιστοποιητικά Διαχείρισης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων, και μάλιστα από έναν κορυφαίο διεθνή οργανισμό πιστοποίησης, εγγυάται ότι η εταιρία προσφέρει ποιοτικά και ασφαλή αναψυκτικά και έχει βελτιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα της οργάνωσης και των υπηρεσιών της μέσω εφαρμογής Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας.

 

Βραβεύσεις & διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό

 

2006 - Τα αναψυκτικά «Λουξ» επιλέγονται από το Ελληνικό Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών για να σερβίρονται μέσα από την πρωτοβουλία «Kerasma» σε όλο το κόσμο
2007 - Τα αναψυκτικά λουξ είναι τα πρώτα ελληνικά αναψυκτικά που φέρουν το ειδικό σήμα «Wonderful Greece».
2008, 2011, 2013 - Βραβείο «DIAMONDS». Η λουξ χαρακτηρίζεται ως ένα από τα «Διαμάντια» της Ελληνικής Βιομηχανίας στο σχετικό πίνακα της Stat Bank με τις 100 ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
2009 – Η επιτυχημένη επιχειρηματική δράση των αδελφών Ιωάννη, Κώστα και Πλάτωνα Μαρλαφέκα επιβραβεύεται με το 1ο Βραβείο Επιχειρηματικότητας «ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΟΥΡΟΣ 2009» από τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας.
2010 - Η λουξ εντάσσεται στις "Strongest Companies in Greece" της ICAP Group Την ίδια χρονιά κερδίζει το Βραβείο Effie Awards για τη διαφημιστική καμπάνια «Λουξάρω Γεύση» στην κατηγορία «Δαβίδ & Γολιάθ».
2012 – Η λουξ βραβεύεται για τα 60 χρόνια πορείας της στο πλαίσιο του Συμποσίου «100 Χρόνια Ιστορίας της Ελληνικής Αγοράς Τροφίμων και Ποτών».
2013 - Η λουξ ξεκινά συνεργασία με το Σύνδεσμο Τουριστικών Ελληνικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) συμβάλλοντας έτσι ενεργά στην πρωτοβουλία του για τη "Γαστρονομία στο marketing του ελληνικού τουρισμού". Το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς η λουξ αποσπά το βραβείο Χρυσής Φήμης στην κατηγορία αναψυκτικών, στο πλαίσιο του θεσμού Famous Brands. Λίγες μέρες αργότερα διακρίνεται στην κατηγορία "Επιχειρηματική Αριστεία" των βραβείων Made in Greece, που θεσπίστηκαν από την "Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ". 2014 - Η λουξ αναλαμβάνει, ως χορηγός, «Υποστηρικτής της Ελληνικής Προεδρίας Συμβουλίου ΕΕ». Μέσα από την χορηγία αυτή τα προϊόντα της Λουξ αποτελούν το επίσημο αναψυκτικό της Ελληνικής Προεδρίας Τον Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς βραβεύεται από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ως εταιρία που εν μέσω της κρίσης υιοθέτησε καινοτόμες ιδέες και συνεχίζει να επενδύει στους τομείς της δημιουργικής επιχειρηματικότητας. Επιπλέον η εταιρεία πιστοποιείται από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ελέγχων και Πιστοποιήσεων EUROCERT με το σημα «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»

 

Εξαγωγές: Χώρα & αντίστοιχα σημεία πώλησης

 

Η Λουξ έχει εκπονήσει πλάνο εξωστρέφειας που αφορά την ενίσχυση των σημείων πώλησης στις χώρες που ήδη εξάγει, αλλά και τη διείσδυση των προϊόντων της σε νέες αγορές μέσω δημιουργίας σημαντικών εμπορικών συνεργασιών. Εξαγωγές πραγματοποιούνται ήδη στη Γερμανία, Καναδά, ΗΠΑ, Ιταλία, Αυστραλία, Κύπρο, Κίνα, Αγγλία, Ισραήλ, Μάλτα, Παναμά, Ελβετία, Ρουμανία, Κορέα, Αλβανία, Κατάρ. Ενδιαφέρον για τα προϊόντα της εταιρίας έχει εκδηλωθεί και από την αγορά της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής, της Ν. Αφρικής, και της Κ. Ευρώπης. Μέσω των συνεχών πολύχρονων προσπαθειών σε Ελλάδα και εξωτερικό, στόχος της Λουξ είναι το όνομα της να αποτελεί συνώνυμο του Ελληνικού Αναψυκτικού, με κριτήριο την απαράμιλλη ποιότητα και την ιδιαίτερα ξεχωριστή γεύση που διαθέτει.


Προσθήκη σχολίου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Map for Suppliers: 38.235686, 22.096856
  • Διεύθυνση: Κεφαλόβρυσο Σαραβαλιού
  • Τ.Κ.: 265 00 Πάτρα
  • Τηλέφωνο: 2610 529890
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.