logo-gr

banner-home

ΜΕΛΛΗΝ

ΜΕΛΛΗΝ

Ιστορία


Το επαγγελματικό εργαστήριο παραγωγής και τυποποίησης μελιού «ΜΕΛΛΗΝ» ιδρύθηκε το 2014 στο Μαλανδρίνο Δωρίδος. Γυρνώντας το χρόνο πίσω και συγκεκριμένα στο 1953, ο Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, πυροσβέστης και ράφτης στο επάγγελμα, λάτρης τόσο της φύσης όσο και της υγιεινής διατροφής, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη μελισσοκομία. Αρχικά, έχοντας στην κατοχή του τριάντα (30) μελισσοσμήνη, τα μετέφερε ανάλογα τις εποχές και τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες εντός της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Δελφών. Έτσι λοιπόν, δημιούργησε ένα ερασιτεχνικό εργαστήριο παραγωγής μελιού στην τοποθεσία όπου εδρεύει και σήμερα. Με την πάροδο των χρόνων, με την βοήθεια τόσο της συζύγου του Αναστασίας όσο και της κόρης του Όλγας, αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των μελισσοσμηνών και η παραγωγή του μελιού. Ταυτόχρονα με την βοήθεια του γαμπρού του, Αθανασίου Ρέλλου με την ειδικότητα του γεωπόνου, κατάφεραν να εξελίξουν την μελισσοκομική επιχείρηση και η προσπάθεια συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Εν έτη 2014 και έχοντας αποκτήσει όλα τα απαραίτητα εφόδια, έρχονται να ολοκληρώσουν και να πάνε ένα βήμα μπροστά αυτή την προσπάθεια, οι μελισσοκόμοι τρίτης (3ης) γενιάς Ιωάννης και Κωνσταντίνος.

Το χόμπι του παππού με τη μελισσοκομία εξελίσσεται πλέον σε φιλοσοφία μέσω της τρίτης (3ης) γενιάς μελλισσοκόμων. Παρουσιάζοντας τα υψίστης ποιότητας προϊόντα "ΜΕΛΛΗΝ" συνδυάζεται η υγιεινή διατροφή με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και τα μαθηματικά, με όραμα την ανάδειξη του ελληνικού μελιού σε παγκόσμια κλίμακα.
Η ονομασία ΜΕΛΛΗΝ προέρχεται από την σύνθεση των ελληνικών λέξεων ΜΕΛΙ, ΕΛΛΗΝ & ΜΕΛΛΟΝ, που σημαίνουν μέλι, έλληνας και μέλλον αντίστοιχα. Η επιλογή του βάζου, καθώς και ο σχεδιασμός της όλης συσκευασίας βασίστηκε στον χρυσό αριθμό Φ και στην Ευκλείδεια γεωμετρία .Η έμπνευση της δεξιάς πλευράς της συσκευασίας προήλθε από τον Ναό του Απόλλωνος στους Δελφούς, στον πρόναο του οποίου, αναγράφονταν τα δύο περίφημα Δελφικά παραγγέλματα, ΓΝΩΘΙ ΣEΑΥΤΟΝ (Γνώρισε τον εαυτό σου) και ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ (Να μην υπερβάλλεις), εκατέρωθεν του ιερού γράμματος Ε. Τα Δελφικά αυτά παραγγέλματα, μαζί με άλλα 145 ακόμη, 147 συνολικά ήταν οι υποθήκες που παρέδωσαν οι Επτά Σοφοί της Αρχαίας Ελλάδας στις επερχόμενες γενιές, ωφέλειες στον ανθρώπινο βίο. Συγκριτικά πλεονεκτήματα... Σπάνια φυσική συνύπαρξη ελάτου με θυμάρι. Παγκόσμια καινοτομία. Ελεγχόμενη καθετοποιημένη παραγωγή. Πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε HMF (δείκτης ποιότητας μελιού). Σχεδόν μηδαμινή πολυτελής συσκευασία.

 

Προϊόντα

 

Παράγονται τριών (3) ειδών μέλια:
• Μέλι ελάτης με θυμάρι
• Μέλι ελάτης
• Θυμαρίσιο μέλι

 

Το Μέλι Ελάτης με Θυμάρι είναι μια σπάνια φυσική συνύπαρξη ελάτης με θυμάρι. Είναι παγκόσμια καινοτομία και διατίθεται σε 1000 πολυτελείς και αριθμημένες συσκευασίες ετησίως. Πρόσφατα κέρδισε ένα χρυσό αστέρι στον διεθνή διαγωνισμό γεύσης Great Taste Awards 2015 στο Λονδίνο.
Το Μέλι Ελάτης «ΜΕΛΛΗΝ» παράγεται από ελατοδάση του όρους Γκιώνα του Δήμου Δελφών.
Το Θυμαρίσιο μέλι «ΜΕΛΛΗΝ» παράγεται σε μια περιοχή με θέα το Δελφικό τοπίο και τη θάλασσα, στους θυμαρότοπους του Γαλαξιδίου.

 

Δίκτυο Διανομής στην Ελλάδα

 

Σε επιλεγμένα καταστήματα.
Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας: www.mellin.gr

 

Πιστοποιήσεις

 

Η εταιρεία, με κωδικό έγκρισης 07SM1, εφαρμόζει το σύστημα ασφάλειας τροφίμων HACCP όπως προβλέπει η Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Από τον Ιούνιο του 2016, τα προϊόντα θα είναι και πιστοποιημένα βιολογικά.

 

Βραβεύσεις & διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό

 

Χρυσό αστέρι στον διεθνή διαγωνισμό γεύσης Great Taste Awards 2015 στο Λονδίνο, για το μέλι ελάτης με θυμάρι.Προσθήκη σχολίου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Map for Suppliers: 38.455629, 22.236843
  • Διεύθυνση: Μαλανδρίνο Δωρίδος
  • Τ.Κ.: Νομός Φωκίδας 33053
  • Τηλέφωνο: 6983481779
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.