logo-gr

banner-home

Citrus

Citrus

Ιστορία


Η Citrus ιδρύθηκε το 2008 και αποτελεί μια σύνθετη επιχειρηματική πρωτοβουλία με βασικό αντικείμενο την παραγωγή και διάθεση διατροφικών προϊόντων με βάση τα ονομαστά εσπεριδοειδή της Χίου. Με φόντο μια γνήσια χιώτικη ιστορία συστηματικής καλλιέργειας και εμπορίου από τον 14ο αιώνα, η Citrus στοχεύει να συνδέσει με δυναμικό τρόπο το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον των εσπεριδοειδών του Κάμπου ιδρύοντας μια πρότυπη οικοτεχνική μονάδα. Τα φρούτα χρησιμοποιούνται για να παραχθούν γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, υποβρύχια, λουκούμια, αμυγδαλωτά, πίτες φρούτου.
Η Citrus αξιοποιεί δύο κτήματα στον Κάμπο της Χίου με συνολική έκταση 40 και πλέον στρεμμάτων. Κατά κύριο λόγο παράγουν βιολογικά προϊόντα, δηλαδή καλλιεργούνται με παραδοσιακές τεχνικές, έτσι ώστε τα προϊόντα να μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα από το εργαστήριο για την παραγωγή των προϊόντων εσπεριδοειδών.

Η σημερινή αξιοποίηση τους από την Citrus σε νέες χρήσεις, γεύσεις και αρώματα επιβεβαιώνει ότι με εναλλακτικούς και ποιοτικούς τρόπους είναι δυνατόν να δοθεί στον σύγχρονο άνθρωπο ένα ζωντανό άρωμα μνήμης από προϊόντα που παράγονται στην καρδιά του Κάμπου της Χίου, σε ένα μοναδικό αρχοντικό του 1742. Στον χώρο της Citrus λειτουργεί Μουσείο, όπου ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για την ακμή της περιοχής χάρη στα μοναδικά της εσπεριδοειδή, ενώ δίνεται η δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί μέσω της περιήγησής του και στο κτήμα, να βιώσει το συναρπαστικό παρελθόν αλλά και το δημιουργικό παρόν και μέλλον των εσπεριδοειδών του Κάμπου.

 

Προϊόντα

 

Τα προϊόντα της CITRUS χωρίζονται σε 8 κατηγορίες:
1) ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
2) ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ
3) ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ
4) ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ
5) ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ
6) ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ
7) ΠΙΤΕΣ ΦΡΟΥΤΟΥ
8) ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟΙ ΧΥΜΟΙ

 

Ταυτόχρονα στη CITRUS ετοιμάζονται και ειδικές συσκευασίες δώρου με χειροποίητα ξύλινα κασάκια, πιστά αντίγραφα των συσκευασιών μεταφοράς των Χιώτικων εσπεριδοειδών μέχρι τη δεκαετία του 1940.

 

Δίκτυο Διανομής στην Ελλάδα

 

Τα προϊόντα CITRUS τα βρίσκει κανείς σε πολλά καταστήματα σε όλη την Ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και στα Νησιά.
Μεταξύ αυτών: - Delicatessen - Καταστήματα Βιολογικών Προϊόντων - Φούρνους - Παραδοσιακά Παντοπωλεία - Κρεοπωλεία - Ξενοδοχεία

 

Πιστοποιήσεις


Η CITRUS παράγει προϊόντα υψηλής ποιότητας και σημαντικής διατροφικής αξίας. Κατά την παραγωγική της διαδικασία, εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης της υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων (HACCP). Είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 22000:2005, καθώς επίσης διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για την παραγωγή και διακίνηση (production and distribution) βιολογικών προϊόντων.

 

Βραβεύσεις & διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό

 

Πρόσφατες διακρίσεις:
Το 2014 η CITRUS βραβεύτηκε στα Grate Taste Awards στο Λονδίνο για το Γλυκό του Κουταλιού Φλούδα Χιώτικου Μανταρινιού.
Το 2012 το περιοδικό ΒΗΜΑ GOURMET στη βράβευση για ΤΑ 100 ΚΑΛΥΤΕΡΑ, έδωσε στη CITRUS το βραβείο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ για τα Αμυγδαλωτά με Μανταρίνι Χίου.

 

Εξαγωγές: Χώρα & αντίστοιχα σημεία πώλησης

 

Η CITRUS επεκτείνει το τελευταίο διάστημα το δίκτυο της, διευρύνοντας το δίκτυο διανομής των προϊόντων της και στο εξωτερικό, ιδίως στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία. Αναλυτικά όλα τα σημεία πώλησης βρίσκονται και στο site της εταιρεία και ανανεώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.


Προσθήκη σχολίου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Map for Suppliers: 38.369771, 26.136018
  • Διεύθυνση: Αργέντη 9-11, Κάμπος Χίος
  • Τηλέφωνο: 22710 31513
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.