logo-gr

banner-home

ΕΑΣ Ζακύνθου

ΕΑΣ Ζακύνθου

Ιστορία


Ο ΕΑΣ Ζακύνθου, από την ίδρυση του έως σήμερα δραστηριοποιήθηκε σε διάφορους τομείς, κυρίως όμως με την εμπορία των αγροτικών προϊόντων που παράγονται στο νησί. Σήμερα, κύριες δραστηριότητες του ΕΑΣ είναι η συγκέντρωση, τυποποίηση και εμπορία των βασικών αγροτικών προϊόντων της Ζακύνθου, δηλαδή Κορινθιακή σταφίδα, ελαιόλαδο και κρασί. Διαθέτει σταφιδεργοστάσιο, τυποποιητήριο ελαιολάδου και οινοποιείο. (56/300)

Στόχος είναι η στήριξη των Ζακυνθινών αγροτών, η προώθηση των προϊόντων, η διατήρηση της παράδοσης και του πολιτισμού, καθώς και η ανάδειξη του τόπου. Είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για μια συνεργασία των δύο τομέων αγροτικού και τουριστικού προς αμοιβαίο όφελος αφού μεγάλο κομμάτι της αγροτικής παραγωγής μπορεί να απορροφηθεί από τη τουριστική κατανάλωση. (60/300)

 

Προϊόντα


Σταφίδα/ Σταφίδα με Σοκολάτα


Η σταφίδα είναι ένα από τα σημαντικότερα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα. Είναι φημισμένη για τη νοστιμιά της, την υψηλή θρεπτική της αξία και έχει χαρακτηριστεί Π.Ο.Π. (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης). Η καλλιέργεια της ανάγεται στους Ομηρικούς χρόνους. Παράγεται από σταφύλια, τα οποία αφού ωριμάσουν, αποξηραίνονται με φυσικό τρόπο στον ήλιο και συσκευάζονται, για να μπορεί κανείς να απολαύσει τη γλύκα τους όλο το χρόνο. Οι σταφίδες μπορούν να καταναλωθούν ωμές ή να χρησιμοποιηθούν στο μαγείρεμα και το ψήσιμο.
Επίσης διατίθεται με επικάλυψη σοκολάτας υγείας 69%, ένα καινοτόμο προϊόν το οποίο αποτελεί πηγή θρεπτικής αξίας και είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η σταφίδα μπορεί να διατεθεί σε συσκευασίες των 200g, 2Kg και των 12,5Kg, ενώ η σταφίδα με σοκολάτα διατίθεται σε συσκευασίες 90g και 1Kg.

 

Οίνος


Ο αμπελώνας της Ζακύνθου αποτελείται κυρίως από άσπρες ποικιλίες σταφυλιών. Οι ποικιλίες αυτές, σε συνδυασμό με τις μοναδικές εδαφοκλιματολογικές συνθήκες του νησιού, προσφέρουν τα ονομαστά για τη ποιότητα τους σε όλη την Ελλάδα, ζακυνθινά κρασιά. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία κρασιών τα οποία συνοδεύονται το καθένα από τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Χαρακτηριστικές ποικιλίες αποτελούν το κρασί Verdea και Αυγουστιάτης. Ο Αυγουστιάτης αντοίστιχος του Verdea σε ποιότητα και μοναδικότητα είναι η ερυθρά ποικιλία, που αποδίδει ένα αξεπέραστης ποιότητας βαθυκόκκινο ξηρό κρασί. Διατίθενται σε συσκευασίες των 0,75L, 1,5L και χύμα σε ασκούς 5L, 10L και 20L.

 

Ελαιόλαδο


Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδου «Ζάκυνθος» (Π.Γ.Ε.) καθώς και το Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Ζάκυνθος» (Π.Γ.Ε.), παράγεται από ελαιόδεντρα μεγάλης ηλικίας, ποικιλίας κορωνέικης με χαρακτηριστικά την καθαρή σχεδόν πικρή γεύση, που σε συνάρτηση με το πλούσιο φρουτώδες άρωμα του αφήνει μια απερίγραπτη γευστική ισορροπία με μακρά επίγευση στο στόμα. Το Ζακυνθινό ελαιόλαδο είναι απαραίτητο στοιχείο για την υγιεινή διατροφή και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της υγιεινής διατροφής. Αποτελεί τη κορυφαία ποιότητα ελαιόλαδου με ελεύθερη οξύτητα όχι μεγαλύτερη από 0,8g/100g. (300/300)

 

Δίκτυο Διανομής στην Ελλάδα

 

Τα προϊόντα διατίθενται σε διάφορα σημεία πώλησης σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Βοιωτία, Βόλο, Έδεσσα, Κατερίνη, Κεφαλονιά, Κοζάνη, Λευκάδα, Λήμνο, Ξάνθη, Πάρο, Πάτρα και Σύμη. (25/300)

 

Πιστοποιήσεις

 

Πιστοποίηση διατίθεται για Σταφίδα Ζακύνθου ΠΟΠ, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Ζάκυνθος» Π.Γ.Ε. και Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Ζάκυνθος» Π.Γ.Ε. Επίσης υπάρχει πιστοποίηση για κρασιά Βερντέα Ονομασία Κατά Παράδοση και Αυγουστιάτης Π.Γ.Ε. (30/300)

 

Βραβεύσεις & διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό

 

Βραβείο BIOL σε διαγωνισμό ελαιολάδου στην Ιταλία. (7/300)

 

Εξαγωγές: Χώρα & αντίστοιχα σημεία πώλησης

 

Τα προϊόντα διατίθενται στο εξωτερικό σε Ταϋλάνδη, Αγγλία, Ελβετία, Αμερική, Ελβετία, Αμερική, Γερμανία, Νορβηγία, Γαλλία, Βέλγιο, Κίνα και Ολλανδία. (20/300)
Προσθήκη σχολίου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Map for Suppliers: 37.788186, 20.898752
  • Διεύθυνση: Λυκούδι
  • Τ.Κ.: Ζάκυνθος 29100
  • Τηλέφωνο: 26950 27611/ 22005
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.