logo-gr

banner-home

Creta Farms

Creta Farms

 

Ιστορία

 

Το ταξίδι της Creta Farms ξεκινά το 1970 στην Κρήτη, το νησί του ελαιόδεντρου, με τον καρπό που κρύβει το μεγάλο ελληνικό θησαυρό, το «υγρό χρυσάφι» κατά τον Όμηρο, το ελαιόλαδο. Στον ευλογημένο αυτό τόπο, ο Στυλιανός Δομαζάκης, πατέρας των σημερινών ιδιοκτητών, μεγαλώνοντας δικά του ζώα, ιδρύει την πρώτη οργανωμένη μονάδα παραγωγής χοιρινού κρέατος στην Κρήτη, βάζοντας έτσι τα θεμέλια για τη δημιουργία της μεγάλης σημερινής επιχείρησης.

 

 

 

Το μεράκι των δύο αδελφών, Εμμανουήλ και Κωνσταντίνου για καινοτομικά προϊόντα βασισμένα σε αγνά συστατικά, η πίστη τους στην κρητική διατροφή και το όνειρό τους να γίνουν πρεσβευτές της ταξιδεύοντάς τη σε όλο τον κόσμο, οδήγησε στη γέννηση της Creta Farm. Ένας σημαντικός σταθμός σε αυτό το γοητευτικό ταξίδι στη γεύση και την καινοτομία ήταν η πρωτοποριακή σειρά 0-3%, με κύρια χαρακτηριστικά την πλούσια γεύση και τα χαμηλά λιπαρά. Η κατηγορία των αλλαντικών μέχρι τότε χαρακτηριζόταν από υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, με αποτέλεσμα να θεωρείται - δικαίως- «απαγορευμένη απόλαυση».

 

Με το λανσάρισμα της σειράς Creta Farm 0-3%, κάνει την εμφάνισή της η πρώτη σειρά αλλαντικών στην Ελλάδα με χαμηλά λιπαρά, η οποία αποτέλεσε το εισιτήριο για την είσοδο της εταιρίας στο λιανεμπόριο και δημιούργησε νέα τάση στην κατηγορία των αλλαντικών κάνοντας το πρώτο βήμα για την απενοχοποίησή τους. Όμως, τα δύο αδέλφια, ανήσυχα πνεύματα, δεν επαναπαύθηκαν στην αρχική επιτυχία. Σύντομα, ακολούθησε η γέννηση μιας ιδέας, μίας μοναδικής στον κόσμο συνταγής, που θα έκανε την Creta Farm όχι μόνο έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους επιχειρήσεων τροφίμων στην Ελλάδα, αλλά και μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη εταιρία σε διεθνές επίπεδο. Μία μεγάλη επιτυχία μέσα από μία πολύ απλή σκέψη! Μία μοναδική στον κόσμο συνταγή, μέσα από το μεγαλείο της απλότητας, που ονομάστηκε «Εν Ελλάδι».

 

Η επιλογή εκλεκτού κρέατος, η αφαίρεση ζωικού λίπους με χειρονακτικό τρόπο και η άμεση ενσωμάτωση εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου ως μέσου υποκατάστασης του ζωικού λίπους. Η συνταγή αγαπήθηκε και διαδόθηκε σ’ όλον τον κόσμο, κάνοντας γνωστό πως ο μοναδικός τρόπος προετοιμασίας των προϊόντων Εν Ελλάδι προσδίδει στα αλλαντικά απαράμιλλη νοστιμιά χάρη στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Στην παγκόσμια καινοτομία της σειράς Εν Ελλάδι αποτυπώνεται ιδανικά η φιλοσοφία της Creta Farms: Προσήλωση στην ποιότητα, πάθος για την καινοτομία και διαρκής βελτίωση των προϊόντων.

 

Σήμερα, η Creta Farms συνεχίζει να παράγει αγνά, υψηλής ποιότητας και με πλούσια γεύση προϊόντα. Διατηρώντας πάντα το αρχικό μεράκι των ανθρώπων της, έχει παντρέψει την μεσογειακή διατροφική παράδοση με την καινοτομία, μεγαλώνοντας και ξεφεύγοντας πλέον από τα στενά ελληνικά σύνορα. Η νέα παγκόσμια ταυτότητά της αντικατοπτρίζει τη δυναμική της και την αποφασιστικότητά της να ισχυροποιηθεί σε όλα τα επίπεδα σηματοδοτώντας παράλληλα την εξάπλωση από μια «φάρμα» στην Κρήτη… σε «φάρμες» στο εξωτερικό.

 

Προϊόντα

 

Γευστικά, καινοτομικά και υψηλής ποιότητας, τα προϊόντα της Creta Farms ικανοποιούν τις ανάγκες ακόμα και των πιο απαιτητικών καταναλωτών, προσφέροντας ιδιαίτερα γευστικές και εξαιρετικά ποιοτικές διατροφικές προτάσεις, ικανές να στηρίξουν ένα απολαυστικό και ταυτόχρονα διαθρεπτικά ισορροπημένο διαιτολόγιο, όλες τις ώρες της ημέρας.

Από αλλαντικά παράγει:

- Ζαμπόν

- Γαλοπούλα

- Ωμοπλάτη

- Πάριζα

– Παριζάκι

- Μπέικον

- Σαλάμι αέρος

- Λούζα

- Λουκάνικα

- Μορταδέλα

Εξάγει ελαιόλαδο και από κατεψυγμένα παράγει πίτσες και διάφορες «νοστιμιές», όπως κοτομπουκιές, κεφτεδάκια, μπιφτέκια, σνίτσελ, σουτζουκάκια.

 

Διεθνής παρουσία & Βραβεύσεις

 

Έχοντας κατοχυρώσει την πατέντα σε παγκόσμια κλίμακα και γνωρίζοντας σε βάθος τις γευστικές συνήθειες των χωρών όπου συνεργάζεται, η Creta Farms καταφέρνει να προσφέρει μοναδικές απολαυστικές γαστριμαργικές εμπειρίες σε όλο τον κόσμο. Έτσι, δραστηριοποιείται και σε χώρες του εξωτερικού, όπως: Ισπανία, Αμερική, Σουηδία, Αυστραλία, Κύπρο, Αγγλία.

 

Η Creta Farms διακρίθηκε στην κατηγορία Εισηγμένη Εξαγωγική Εταιρία στο θεσμό των Greek Exports Awards 2013. Το βραβείο αυτό, που έρχεται λίγο καιρό μετά την βράβευση της Creta Farms στα BPEX Awards 2012 στη Μεγάλη Βρετανία , όπου απέσπασε το βραβείο του «Πιο γευστικού καινοτόμου χοιρινού λουκάνικου του 2012», αποτελεί επιβεβαίωση των προσπαθειών όλων όσων εργάζονται στην εταιρία και κατάφεραν να κάνουν διεθνώς γνωστή την καινοτόμα μεθοδολογία που χρησιμοποιεί στα Εν Ελλάδι προϊόντα της, υπογραμμίζει η εταιρεία, λέγοντας ότι θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του βασικού ανταγωνιστικού της πλεονεκτήματος, αυτού της καινοτομίας.

 

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/768647/Article.aspx

  http://www.marketingweek.gr/?pid=9&arID=45212&la=1

Προσθήκη σχολίου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Map for Suppliers: 35.394648,24.487152
  • Διεύθυνση: Ρέθυμνο 15ο χλμ Εθνικής Οδού Ρεθύμνου - Ηρακλείου
  • Τ.Κ.: 74100 Τ.Θ. 115
  • Τηλέφωνο: 28310 86700 & 28310 58035