logo-gr

banner-home

Πίττας - Αττική Μελισσοκομική Εταιρεία

Πίττας - Αττική Μελισσοκομική Εταιρεία

Ιστορία


Η πρώτη ενασχόληση της οικογένειας Πίττα με το μέλι είναι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896. Τριάντα χρόνια αργότερα, το 1928, οι Αλέξανδρος και Παναγιώτης Πίττας ανοίγουν ένα κατάστημα στην οδό Σωκράτους που συσκευάζει και εμπορεύεται μέλι. Οι δύο νεόκοποι επιχειρηματίες είχαν ως αρχή να αγοράζουν θυμαρίσιο μέλι από μελισσοκόμους της Ελλάδας, προσπαθώντας πάντα να διατηρούν τη γεύση του μελιού που συσκεύαζαν σταθερή.
Η δεκαετία του '50 βρίσκει την εταιρεία στις νέες της εγκαταστάσεις στο Περιστέρι έχοντας τριάντα άτομα προσωπικό. Το 1967, ο ένας εκ των ιδρυτών της εταιρείας έφυγε από τη ζωή ξαφνικά και ο δεύτερος πέντε χρόνια αργότερα. Δύο νέα παιδιά, τα παιδιά του Παναγιώτη Πίττα, η Αλεξάνδρα και ο Γιώργος, η δεύτερη γενιά, μαζί με τη θεία τους, Ελένη, χήρα του Αλέξανδρου Πίττα, αναλαμβάνουν τη διοίκηση της εταιρείας με στόχο να διατηρήσουν στην αγορά τα προϊόντα που ήταν ιδιαίτερα αγαπητά στους Έλληνες καταναλωτές.
Σήμερα η Αττική Μελισσοκομική Εταιρεία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία μελιού στην Ελλάδα. Στις αρχές του 2000, οργανώθηκε στο Κρυονέρι μεγάλος αποθηκευτικός χώρος για αποθήκη παραλαβών πρώτης ύλης, ομαδοποίηση, κατάταξη και έλεγχο των ποικιλιών μελιού που αγοράζονται από τους παραγωγούς. Στα μέσα της δεκαετίας του 2000, μεταφέρθηκε στο Κρυονέρι η αποθήκη Τελικών Προϊόντων και η Διανομή και τον Ιούνιο του 2012, μεταφέρθηκαν και οι εγκαταστάσεις τυποποίησης και συσκευασίας. Η γεύση των μελιών Αττική έχει διαχρονικά τιμηθεί με τα σημαντικότερα διεθνή και εγχώρια βραβεία γεύσης ποιότητας και συσκευασίας. Το 2008 και το 2011 το μέλι Αττική έλαβε την ανώτερη διάκριση των τριών αστεριών και το μέλι Φίνο, το 2009 και το 2012, έλαβε τη διάκριση των δύο αστεριών του Διεθνούς Οργανισμού Γεύσης και Ποιότητας, iTQi.


Το όραμα της εταιρείας ΑΤΤΙΚΗ είναι «να συνεχιστεί ως η πρωτοπόρα και κορυφαία εταιρεία που προσφέρει στους καταναλωτές εκλεκτό 100% ελληνικό μέλι, ελεγμένο και πιστοποιημένο, συναφή προϊόντα μέλισσας, όπως ελληνική γύρη και ελληνικό βασιλικό πολτό, αλλά και λοιπά ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης, αναγνωρισμένα στην Ελλάδα και στη διεθνή αγορά». Οι αξίες της εταιρείας είναι:
- Ελληνική Μελισσοκομία: Στηρίζει χρόνια τώρα, τον μελισσοκομικό κλάδο. Έτσι, το ελληνικό μέλι κατάφερε να γίνει ένα διεθνώς αναγνωρισμένο προϊόν. Με ευαισθησία για το περιβάλλον, μεριμνεί για τη συνεχή επιμόρφωση, τη γνώση και την επιστημονική κατάρτιση των μελισσοκόμων του κλάδου, προκειμένου να βελτιστοποιήσει τις πρακτικές, αλλά και την ποιότητα και ασφάλεια του τελικού προϊόντος.
- Αφοσίωση στους ανθρώπους: Οι Έλληνες μελισσοκόμοι συνεργάτες, πολλοί συνεργάτες δεύτερης και τρίτης γενιάς ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, διοργανώνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια και συναντήσεις και παράλληλα αναζητούν καινούργιους επαγγελματίες μελισσοκόμους που θέλουν να γίνουν μέλη της μεγάλης μελισσοκομικής οικογένειας. Οι μελισσοκόμοι αυτοί, οι 115 εργαζόμενοι, οι προμηθευτές και οι πελάτες είναι η μεγάλη οικογένεια.
- Περήφανοι για την ιστορία: Δουλεύουν με αγάπη και φροντίδα για να φέρνουν σε κάθε σπίτι το καλύτερο ελληνικό μέλι. Το μέλι Αττική βρίσκεται σήμερα σε περισσότερες από 35 χώρες σε όλο τον κόσμο. Μαθαίνουν από την ιστορία και «εμπλουτίζουν» με την πολύτιμη εμπειρία όλες τις διαδικασίες, μέχρι να φτάσει το μέλι Αττική, 100% αγνό και φυσικό, σε κάθε καταναλωτή.
- Προσήλωση στο ελληνικό και εξαιρετικής ποιότητας προϊόν: Σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας, υπάρχουν αυστηρά κριτήρια και διαδικασίες συλλογής του, όπως: δοκιμές από ομάδα ειδικευμένων γευσιγνωστών, έλεγχος για την ποιότητα, την προέλευση, τη γεύση, το χρώμα και το άρωμά του. Το μέλι Αττική είναι πιστοποιημένο και αναγνωρισμένο, με διεθνή βραβεία ποιότητας, γεύσης και συσκευασίας.

 

Προϊόντα


• Ελληνικό μέλι Αττική ανθέων-κωνοφόρων με θυμάρι, ελληνικό μέλι Αττική Ελάτης και μέλι Αττική από τα θυμάρια των ελληνικών νησιών
• Ελληνικό μέλι δάσους Φίνο
• Χαλβάς ΑΤΤΙΚΗ μόνο με ελληνικό μέλι, χωρίς ζάχαρη σε 3 γεύσεις (βανίλια, κακάο και αμύγδαλο), αλλά και χαλβάς ΑΤΤΙΚΗ κλασσικός σε 4 γεύσεις (βανίλια, κακάο, αμύγδαλο και φιστίκι
• Βανίλια ΑΤΤΙΚΗ και Μαστίχα ΑΤΤΙΚΗ
• Ταχίνι ΑΤΤΙΚΗ, με ελληνικό μέλι σε τρείς γεύσεις: με ελληνικό μέλι, με ελληνικό μέλι και πάστα φουντουκιού και με ελληνικό μέλι και κακάο αλλά και ταχίνι κλασσικό ΑΤΤΙΚΗ
• Λουκούμια ΑΤΤΙΚΗ σε διαφορετικές γεύσεις (ούζο, τριαντάφυλλο, τριαντάφυλλο – ινδοκάρυδο, μαστίχα, μπουκίτσες) καθώς και λουκούμια με μέλι και αμύγδαλα και με μέλι και καρύδια και ο παραδοσιακός Ακανές Σερρών ΑΤΤΙΚΗ με αυθεντική παραδοσιακή συνταγή.
• Μαρμελάδες ΑΤΤΙΚΗ, σε 8 γεύσεις: ροδάκινο, βερίκοκο, φράουλα, κεράσι, φρούτα του δάσους, πορτοκάλι, κράνο και ρόδι.

 

Δίκτυο Διανομής στην Ελλάδα

 

Το μέλι Αττική έχει εξαιρετική τοποθέτηση στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ και σε πολλά σημεία πώλησης. Η ανάπτυξη των πωλήσεων στην εγχώρια αγορά είναι μεγάλη και το τμήμα πωλήσεων της εταιρείας εξυπηρετεί απευθείας το σύνολο των καταστημάτων της ελληνικής αγοράς. Επίσης, το μέλι Αττική είναι το μοναδικό ελληνικό μέλι που από το 1928 εξάγεται σε περισσότερες από 35 χώρες (όπως σε χώρες της Ε.Ε., Η.Π.Α., Καναδά, Μέση Ανατολή, Ιαπωνία, Αυστραλία, Σιγκαπούρη, χώρες της Αφρικής κ.α.).

 

Πιστοποιήσεις

 

Η εταιρεία τηρεί αυστηρά τις διαδικασίες ασφάλειας παραγωγής HACCP και από τις πρώτες (από το 1998) που εφάρμοσαν σύστημα διασφάλισης ποιότητας ISO 9001.Επίσης είναι από τις πρώτες εταιρείες που αναβάθμισαν το σύστημα διασφάλισης ISO από το 9001 στο 22000.

 

Βραβεύσεις & διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό

 

Βραβεύσεις &διακρίσεις στο εξωτερικό 1932 Εκτός συναγωνισμού (Hors Concours), Διεθνής Γενική Εμπορική Έκθεση, Λονδίνο 1979 Αργυρό & Χάλκινο Βραβείο, Διεθνής Ένωση Μελισσοκόμων, APIMONDIA, Αθήνα Ευρωπαϊκό Βραβείο Τροφίμων, Λονδίνο Διεθνές Βραβείο Ποιότητας, Μαδρίτη 1982 ≪Ο Επίσημος και Αποκλειστικός Προμηθευτής≫, Πανευρωπαϊκοί αγώνες στίβου 1982, Αθήνα 1985 Πανελλήνιο Βραβείο Εξαγωγών, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, Αθήνα 1998 Βραβείο Υψηλής Ποιότητας Προϊόντων και Υπηρεσιών, Ευρωπαϊκή Ένωση Επιχειρηματιών, Αθήνα 1999 Βραβείο Επωνύμου Προϊόντος, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, Αθήνα 2002 Φιναλίστ στα Ανοιχτά Όσκαρ Οικονομίας, Milestones, κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, εφημερίδα HANDELSBLATT και όμιλος συμβούλων επιχειρήσεων BOSTON CONSULTING GROUP, Ντίσελντορφ 2003 Χρυσό Μετάλλιο Great Taste Awards για το μέλι Αττική 2004 Βραβείο Συσκευασίας - Ελληνικά Αστέρια 2004, για τις συσκευασίες Smart Pack Σύνδεσμος Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών Συσκευασίας, Αθήνα Δέσμευση για Ποιότητα, Πιστοποίηση EFQM (European Foundation for Quality Management),ΕΕΔΕ, Αθήνα 2004 Διεθνές Βραβείο Συσκευασίας, Packaging Worldstars για τη συσκευασία Smart Pack, World Packaging Organization, Σάο Πάολο 2006 Αστέρι Συσκευασίας - Ελληνικά Αστέρια 2006 για την συσκευασία Μελισσάκι (PET) Αττική, Φίνο με ειδικό πώμα σιλικόνης για ρύθμιση ροής 2006 Βραβείο ≪Best Workplaces Hellas 2006≫, Βραβείο ≪Επιχείρηση & Παράδοση≫, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, Αθήνα 2007 Δέσμευση για Ποιότητα, Πιστοποίηση EFQM (European Foundation for Quality Management) 2008 Βραβείο Superbrands για το Μέλι Αττική, Οργανισμός Superbrands, Αθήνα, Βραβείο iΤQi, Superior Taste Award 3 αστέρια, για το μέλι Αττική 2009 Βραβείο iΤQi, για το μέλι Φίνο 2011 Βραβείο iΤQi, Superior Taste Award 3 αστέρια, για το μέλι Αττική 2012 Βραβείο Superbrands για το Μέλι Αττική, Βραβείο iΤQi για το μέλι Φίνο 2013 Βραβείο Επώνυμου Προϊόντος για το Μέλι Αττική, βραβεία Made in Greece, Ελληνική Ακαδημία Marketing (ΕΛΑΜ), Αθήνα

 

Εξαγωγές: Χώρα & αντίστοιχα σημεία πώλησης

 

Τα προϊόντα Αττική, και πιο συγκεκριμένα το μέλι, βρίσκονται σήμερα σε περισσότερες από 35 χώρες στον πλανήτη όπως σε Ευρωπαϊκές Χώρες, στον Καναδά, στην Κύπρο, στην Ιαπωνία και στη Μ. Ανατολή. Η ζήτηση των προϊόντων Αττική είναι συνεχής και αυξανόμενη. Οι εξαγωγές γίνονται πάντα με επώνυμα προϊόντα, τα οποία τοποθετούνται στα καλύτερα καταστήματα στον κόσμο. Ενδεικτικά σημεία πώλησης: Αγγλία Γαλλία H.Π.Α Καναδάς Λίβανος Ιαπωνία Σιγκαπούρη Αυστραλία Επίσης στολίζει τα πιο διάσημα καταστήματα του κόσμου όπως τα Harrods, το Fortnum & Mason και τα TESCO στην Αγγλία.

Προσθήκη σχολίου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Map for Suppliers: 38.135223, 23.838967
  • Διεύθυνση: Πρωτομαγιάς 9 Κρυονέρι Αττικής
  • Τ.Κ.: 145 68 Κρυονέρι Αττικής
  • Τηλέφωνο: 210 5751896
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.