logo-gr

banner-home

Σύρου Εδέσματα Α.Ε.

Σύρου Εδέσματα Α.Ε.

Ιστορία


Η εταιρεία «Σύρου Εδέσματα Α.Ε.» έχει έδρα το νησί της Σύρου και δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής, τυποποίησης και εκμετάλλευσης ντόπιων παραδοσιακών προϊόντων, τόσο σε επίπεδο χονδρικής όσο και λιανικής πώλησης. Πρόκειται για νεοσύστατη εταιρεία, καθώς ιδρύθηκε εντός του 2014 και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο. Βασικός σκοπός της εταιρείας είναι η προώθηση παραδοσιακών προϊόντων που έχουν ως βάση τη Σύρο και η ανάδειξη των γευστικών ιδιαιτεροτήτων του νησιού, με έμφαση τον μάραθο και την κάπαρη. Η γνωριμία του κοινού με τα δυο αυτά σπουδαία παραδοσιακά προϊόντα μέσα από εναλλακτικές μορφές δοκιμασμένων συνταγών, όπως αυτές της πίτας (Μαραθόπιτα) και του γλυκού κουταλιού (κάπαρη- καπαρόφυλλα) αποτελεί πρόκληση και στόχο προς επίτευξη. Πρόκειται για δυο προϊόντα που προσφέρονται αποκλειστικά με την μορφή αυτή και για τα οποία υπάρχει κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιεί η εταιρεία «Σύρου Εδέσματα Α.Ε.» είναι γνήσια ελληνικά τοπικά. Τα φύλλα για τις πίτες ανοίγονται στο χέρι, αλείφονται με γνήσιο ελαιόλαδο και γεμίζονται με γευστικά παραδοσιακά προϊόντα, όπως συριανό τυρί Σαν Μιχάλη, παραδοσιακό λουκάνικο Σύρου κ.λ.π. Το ίδιο ισχύει για τις μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού που συνδυάζουν ελληνικά φρούτα και κηπευτικά με ξηρούς καρπούς και βότανα. Συλλέγονται, αποξηραίνονται στους χώρους της εταιρείας, τυποποιούνται και διακινούνται έχοντας εξασφαλιστεί όλοι οι κανόνες υγιεινής τους. Όλοι οι συνδυασμοί αποδεικνύουν και πιστοποιούν την αυθεντικότητα των προϊόντων, καθώς πρόκειται για συνδυασμό γεύσεων βγαλμένων από την ελληνική καθημερινότητα και παράδοση. Δέσμευση της «Σύρου Εδέσματα Α.Ε.» αποτελεί η ανάδειξη της παράδοσης στο μέγιστο βαθμό χωρίς αλλοίωση της ούτε στο ελάχιστο χρησιμοποιώντας αγνά και παραδοσιακά υλικά αλλά και κλασικούς τρόπους προϊοντικής παραγωγής.

 

Προϊόντα

 

Ο κατάλογος των προϊόντων περιλαμβάνει μαραθόπιτα (vegeterian, με τυρί Σύρου Σαν-Μιχάλη, με παραδοσιακό λουκάνικο Σύρου), μαρμελάδες (πορτοκάλι-κάστανο-κεράσι-μήλο-βατόμουρο-ακτινίδιο-σύκο-αμαρένα-φράουλα-φρούτα εποχής-τριαντάφυλλο), γλυκά κουταλιού (λεμόνι-φραγκοστάφυλο-δαμάσκηνο-σύκο-βύσσινο-τριαντάφυλλο-κάστανο μαρόν-ντοματάκι-ανθός νερατζιού-ρετσέλι σύκου-πορτοκάλι-καρυδάτο ντολμάς-κάπαρη-ακτινίδιο), συνοδευτικά (πατέ κάπαρης, τσάτνεϊ λαχανικών) και μπαχαρικά & αλάτια.
Τα προϊόντα όμως που θεωρούνται τα σπουδαιότερα είναι και τα καινοτόμα της εταιρείας, αυτά που παράγονται ως αποκλειστικότητα και έχουν κατοχυρωθεί ως ευρεσιτεχνία από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Αυτά είναι η μαραθόπιτα και το γλυκό κουταλιού κάπαρη. Την ιδέα της μαραθόπιτας εμπνεύστηκε η κα. Μακρυωνίτου στα πλαίσια δημιουργίας και προώθησης παραδοσιακής συριανής κουζίνας, καθώς ο μάραθος είναι άφθονος στο νησί και χαρακτηρίζεται παραδοσιακό συριανό προϊόν. Η ιδιαιτερότητα της μαραθόπιτας αυτής είναι ότι η συνταγή αντί για φύλλο κρούστας ή φύλλο σφολιάτας (που χρησιμοποιούνται στις υπόλοιπες πίτες), χρησιμοποιεί χειροποίητο ζυμάρι με συνέπεια να μπορεί τόσο να τηγανιστεί όσο και να ψηθεί με την ίδια ευκολία και επιτυχία-σε αντίθεση με αυτές του φύλλου κρούστας που μόνο τηγανίζονται και του φύλλου σφολιάτας που η χρήση τους είναι μόνο για φούρνο. Επιπλέον, έχει ως βασικό συστατικό εκτός από τον μάραθο και το σπανάκι, προκειμένου να είναι πιο ελαφριά και γευστική. Όσον αφορά το γλυκό κουταλιού κάπαρη αποτελεί εξίσου καινοτομία, καθώς κάτι αντίστοιχο που να περιλαμβάνει κάπαρη δεν προϋπήρχε στο εμπόριο.

 

Δίκτυο Διανομής στην Ελλάδα

 

Η εταιρεία «Σύρου Εδέσματα Α.Ε.» βρίσκεται στην αγορά τους τελευταίους 3 μήνες, καθώς ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2014, οπότε το δίκτυο διανομής βρίσκεται σε εμβρυακό στάδιο. Τα προϊόντα της εταιρείας διατίθενται σε καταστήματα delicatessen και παραδοσιακών προϊόντων στην Αθήνα και τη Σύρο, ενώ εντός των προσεχών ημερών το δίκτυο θα διευρυνθεί και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον από καταστήματα σε Νάξο, Σαντορίνη και Μύκονο.

 

Πιστοποιήσεις

 

Αναμονή για πιστοποίηση HAACP.

 

Εξαγωγές: Χώρα & αντίστοιχα σημεία πώλησης

 

Η εταιρεία «Σύρου Εδέσματα Α.Ε.» βρίσκεται σε συζητήσεις με αντιπροσώπους από τη Γερμανία, τη Ρουμανία και την Ιταλία.Προσθήκη σχολίου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Map for Suppliers: 37.445289,24.943941
  • Διεύθυνση: Εμμανουήλ Ροΐδη 6, Ερμούπολη
  • Τ.Κ.: 84100 Σύρος
  • Τηλέφωνο: 2281306734 // 6932454231
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.