logo-gr

banner-home

Στατήρ

Στατήρ

Ιστορία


Η εταιρία ΣΤΑΤΗΡ δραστηριοποιείται τα τελευταία 20 χρόνια στο χώρο των τροφίμων με στόχο τη δημιουργία προϊόντων με ταυτότητα που αναδεικνύουν το γευστικό πλούτο της ελληνικής και μεσογειακής διατροφής, παρασκευασμένα με υλικά υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών. Ξεκινώντας από την παραγωγική βάση στη Χαλκιδική, κυρίως με πρώτη ύλη την ελιά, έχουν εμπλουτίσει επιλεκτικά την ποικιλία των προϊόντων, πάντα με κριτήριο την άριστη ποιότητά τους. Οι ελιές προέρχονται από ιδιόκτητους ελαιώνες, η παραγωγική διαδικασία γίνεται με τη συνεργασία της Αγροσυσκευαστικής Χαλκιδικής Α.Ε. και κάτω απ' το διαρκή έλεγχό μέχρι τον καταναλωτή. Τα υπόλοιπα προϊόντα και υλικά τα προμηθεύονται από παραγωγούς με τους οποίους διατηρούν μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης και μοιράζονται το ίδιο όραμα. Τα προϊόντα βρίσκονται σε αλυσίδες σουπερμάρκετ αλλά και σε μικρά εξειδικευμένα καταστήματα υψηλών προδιαγραφών, ενώ καταναλώνονται κι από ελληνικά αλλά και ξένα εστιατόρια και ξενοδοχεία που επιλέγουν τη μεσογειακή κουζίνα. Πρωταρχικός στόχος είναι η προσφορά στο οικογενειακό γεύμα αλλά και στις εμπειρίες των νεωτέρων εκείνα τα στοιχεία παράδοσης, γευστικής μνήμης και υγιεινής που αποδίδονται στη μεσογειακή δίαιτα. Επιστέγασμα των προσπαθειών αυτών αποτελεί η βράβευσή το 2010 από το Γαστρονόμο της «Καθημερινής» και το 2003 από το Guild of Fine Food Retailers, Great Taste Awards.

Γνήσιες Ελληνικές Γεύσεις: Παραγωγή προϊόντων που αντιπροσωπεύουν γνήσιες ελληνικές γεύσεις, επιλέγοντας υλικά υψηλής θρεπτικής και γευστικής ποιότητας με σεβασμό στις τοπικές καλλιεργητικές παραδόσεις.
Συνδυασμός Παράδοσης και Τεχνολογίας: Τα προϊόντα επεξεργάζονται και συσκευάζονται με απόλυτο κριτήριο τη διατήρηση της αυθεντικότητας και της φυσικότητας αλλά και με αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής.
Ευαισθησία προς το Περιβάλλον και την Υγιεινή διατροφή: Στα προϊόντα αντανακλώνται οι σύγχρονοι προβληματισμοί για την υγεία, το περιβάλλον και την ισορροπημένη διατροφή. Προς αυτήν τη κατεύθυνση προσπαθούν να εντάξουν και επιλεγμένα βιολογικά προϊόντα που τηρούν τους όρους πιστοποίησης.
Βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη: Το ελληνικό προϊόν διατροφής πρέπει να ταυτίζεται με την τοπική παραγωγή και να ενισχύει την αγροτική κοινωνία οικονομικά και πολιτισμικά. Γι' αυτό τα υλικά, κυρίως από την περιοχή της Χαλκιδικής, προέρχονται από επιλεγμένες μονάδες παραγωγής και οικοτεχνίας, με αποτέλεσμα να περικλείουν γνώσεις πολλών γενεών.
Ευχαριστημένοι καταναλωτές: Σκοπός είναι η ικανοποίηση των πελατών με το να προμηθεύονται με συνέπεια προϊόντα υψηλής γευστικής και διαιτητικής ποιότητας και βέβαια διαρκώς με διευρυμένη ποικιλία.

 

Προϊόντα

 

Αλμάδες Χαλκιδικής: Οι Αλμάδες, είναι χαρακτηριστικό προϊόν της Χαλκιδικής και προέρχονται από παραδοσιακή, ντόπια ποικιλία ελιάς. Μαζεύονται (πάντα με το χέρι), όταν έχουν αρχίσει να ωριμάζουν, τέλη Οκτωβρίου με μέσα Νοεμβρίου. Στη συνέχεια, μπαίνουν σε βαρέλια με χοντρό αλάτι (3-4 μήνες), για να ξεπικρίσουν και να γίνουν οι απαραίτητες ζυμώσεις. Στη συγκεκριμένη διαδικασία απαιτείται το συχνό γύρισμα των βαρελιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι δε χρησιμοποιούνται συντηρητικά κι ότι οι ελιές διατηρούνται μέσα στο δικό τους υγρό. Συσκευασία: Δοχείο 12 κ. και vacuum 250γρ. Διακρίσεις: Silver Award, από το Guild of Fine Food Retailers, UK 2003
Αγουρέλαιο: Η Στατήρ είναι η πρώτη που εμφιάλωσε αγουρέλαιο στην περιοχή της Χαλκιδικής συνεισφέροντας σημαντικά στην πρόσφατη αναγνώρισή του ως ΠΟΠ. Η παραγωγή του πραγματοποιείται τον Οκτώβριο, αποκλειστικά από πράσινες ελιές με τη χρήση της μεθόδου της ψυχρής έκθλιψης. Η πολύ χαμηλή οξύτητα, το έντονο πράσινο χρώμα του, το πλούσιο άρωμα και το πιπεράτο τελείωμά του, κάνουν το λάδι αυτό να είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό προϊόν. Οι πράσινες ελιές περιέχουν λιγότερο λάδι από τις πιο ώριμες, ώστε απαιτείται σχεδόν διπλάσια ποσότητα πρώτης ύλης σε σχέση με άλλα λάδια. Συσκευασία: Φιάλη 500 ml.
Πάστα Αλμάδας: Η μοναδική φρουτώδης γεύση της αλμάδας Χαλκιδικής, την κάνει περιζήτητη από τους λάτρεις της ελιάς. Με την πάστα της δημιουργείτε υπέροχα ορεκτικά, σάλτσες ζυμαρικών και dressings. Συσκευασία: Βάζο 225γρ., Δισκάκι 1,5 κιλού
Πάστα Πράσινης Ελιάς με Αμύγδαλα: Ο εξαιρετικός συνδυασμός της φρεσκάδας της πράσινης ελιάς, ποικιλίας Χαλκιδικής, με τη λεπτή γεύση του αμύγδαλου συμπληρώνεται με λίγο μαϊντανό, σκόρδο και ξίδι. Συσκευασία: Βάζο 240 γρ.
Πάστα Ελιάς Καλαμάτας: Η πιο δημοφιλής ελληνική ελιά σε μια μορφή που κερδίζει συνέχεια καταναλωτές. Χρησιμοποιείται σαν ορεκτικό ή σε καναπεδάκια και σάντουιτς. Συσκευασία: Βάζο 240 γρ.

 

Δίκτυο Διανομής στην Ελλάδα

 

http://www.stater.com.gr/?q=content/%CE%B2%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%82

 

Πιστοποιήσεις

 

Οι παραγωγοί της ΣΤΑΤΗΡ εργάζονται κάτω από τα πρότυπα ISO – HACCP και οι ελιές παράγονται στη Χαλκιδικής σε ελαιώνες σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Agro 2.1 - 2.2.

 

Βραβεύσεις & διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό

 

Γαστρονόμος (Η Καθημερινή) 2010: Βραβείο Ποιότητος για το Πρωτόλαδο: Τα βραβεία του Γαστρονόμου απονέμονται στις διακριθείσες εταιρίες μετά από αλλεπάλληλες διερευνητικές επισκέψεις στους χώρους παραγωγής και διακίνησης, ύστερα από δοκιμές γευσιγνωσίας που πραγματοποιούνται από αρχιμαγείρους και τη συντακτική επιτροπή του περιοδικού. Ανάμεσα στα κριτήρια που συνεκτιμώνται είναι η αξιοποίηση ντόπιων πρώτων υλών, η παραδοσιακή και αυθεντική τεχνογνωσία, αλλά και η χρήση σύγχρονων μέσων παραγωγής. Επίσης κριτήριο σημαντικό είναι οι επιχειρήσεις που βραβεύονται να είναι οικονομικώς υγιείς και κερδοφόρες και να πρεσβεύουν επάξια την Ελλάδα στο εξωτερικό με τις εξαγωγές τους.
Guild of Fine Food Retailers, Great Taste Awards, 2003: Silver Award για τις ελιές Αλμάδες Χαλκιδικής: Τα βραβεία, Great Taste Awards του Guild of Fine Food Retailers θεωρούνται τα πιο έγκριτα κι αναγνωρισμένα βραβεία για τρόφιμα και ποτά στην Μεγάλη Βρετανία. Το Guild of Fine Food Retailers δρα αυτόνομα κι ανεξάρτητα και το εμπιστεύονται καταναλωτές, αγοραστές και οι έμποροι προϊόντων λιανικής. Κάθε προϊόν αξιολογείται ξεχωριστά από μία επιτροπή 300 κριτών. Το 2003 η Στατήρ διακρίθηκε με «Ασημένια» Βράβευση (Silver Award) για την υψηλή ποιότητα και την ιδιαίτερη γεύση των ελιών Αλμάδες Χαλκιδικής.

 

Εξαγωγές: Χώρα & αντίστοιχα σημεία πώλησης

 

Μεγάλη Βρετανία, Βέλγιο, Γαλλία και Γερμανία.
Προσθήκη σχολίου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Map for Suppliers: 37.976488, 23.753433
  • Διεύθυνση: Μιχαλακοπούλου 45 Νομός Αττικής
  • Τηλέφωνο: 210 7258394
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.