Γιορτινές Αποδράσεις με άρωμα «Ελληνικού Πρωινού»
Στην καρδιά των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το μέλι αποκτά έναν σχεδόν τελετουργικό ρόλο στο ελληνικό τραπέζι. Γλυκαίνει παραδοσιακές συνταγές όπως τα μελομακάρονα, τις δίπλες και τις τηγανίτες, γεμίζοντας το σπίτι αρώματα που συνδέονται με τη θαλπωρή και τη χαρά των ημερών.
Την ίδια στιγμή, παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού πρωινού, ακόμα και στις γιορτές, όπου μια φέτα ψωμί ή ένα μπολ γιαούρτι με μέλι γίνεται η πιο απλή αλλά ουσιαστική υπενθύμιση της παράδοσης. Από το εορταστικό τραπέζι έως το καθημερινό ξεκίνημα της ημέρας, το μέλι ενώνει το χθες με το σήμερα, διατηρώντας ζωντανή μια γεύση που συνοδεύει τις πιο γλυκές στιγμές του χρόνου.
Από τα παραδοσιακά χωριά του Πηλίου και των Τρικάλων μέχρι τα ορεινά τοπία της Ηπείρου και των Ιωαννίνων, τα πρωινά ξεκινούν με αρώματα φρεσκοψημένων πιτών, τοπικών τυριών, αλλαντικών, χρυσαφένιου μελιού και χειροποίητων γλυκών. Κανέλα, γαρίφαλο και πορτοκάλι γεμίζουν τον αέρα, χαρίζοντας στην ημέρα μια γιορτινή και φιλόξενη ατμόσφαιρα.
Δείτε περισσότερα
700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
60 γρ. μαγιά
200 γρ. χλιαρό νερό
120 γρ. βούτυρο
180 γρ. ζάχαρη
Δείτε περισσότερα
Γλυκό
Εύκολη
Για τη ζύμη
5 αυγά
5 κ.γ. λάδι
1 κ. σ. ζάχαρη άχνη
1 φλ. του καφέ ουίσκι ή ούζο
Δείτε περισσότερα
Γλυκό
Εύκολη
Το παστέλι είναι γλύκισμα από μέλι με σουσάμι ή ξηρούς καρπούς. Οι ρίζες του ξεκινούν από την Ιλιάδα του Ομήρου ενώ ο Ηρόδοτος είναι ο πρώτος ιστορικός ο οποίος το αναφέρει.
Τοπικό Προϊόν
Στις αρχές του 1960, ο Αναστάσιος Μουρίκης ξεκινάει τα πρώτα του βήματα ως ερασιτέχνης δίπλα σε ένα μεγάλο επαγγελματία μελισσοκόμο της εποχής και μυείται στον κόσμο της μέλισσας.
Παραγωγός
Νησιά Αιγαίου
Πελοπόννησος
Μακεδονία
Μακεδονία
Enipeas Evoo
Πελοπόννησος
Αυγά Κοντογιάννη
Στερεά Ελλάδα
Φάρμα Ασκάδα – Οργανικά Σύκα Κύμης
Στερεά Ελλάδα
Γη Ολύμπου
Μακεδονία
Γιορτινά Πρωινά σε Όλη την Ελλάδα
Τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η Ελλάδα αποκαλύπτει μια από τις πιο φιλόξενες όψεις της. Στολισμένα χωριά, φωτισμένες πόλεις και η θαλπωρή ενός αναμμένου τζακιού δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για μια γιορτινή απόδραση.
Στολισμένα χωριά, φωτισμένες πόλεις και η θαλπωρή ενός αναμμένου τζακιού δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για μια γιορτινή απόδραση. Στο επίκεντρο αυτής της εμπειρίας βρίσκεται το Ελληνικό Πρωινό, που προσφέρεται από ξενοδοχεία-μέλη του προγράμματός μας σε όλη τη χώρα, υποδεχόμενα τους ταξιδιώτες με φροντίδα και αυθεντικές τοπικές γεύσεις, τιμώντας τις παραδόσεις των γιορτών.





