Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Αστυπάλαιας στην 11η HO.RE.CA. 2016
Στο πλαίσιο της 11ης HORECA, το Ελληνικό Πρωινό παρουσίασε τις νέες περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Ελληνικού Πρωινού, η Αστυπάλαια παρουσίασε ντόπια προϊόντα και μαγείρεψε τα τοπικά εδέσματα που συνθέτουν το Πρότυπο Πρωινό Αστυπάλαιας.Το πρωινό ετοίμασε και παρουσίασε η κ.Κονδυλία Περράκη-Μαριάκη, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου “Tholaria”.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο ο κ.Δημήτρης Ρουσουνέλος, Συντονιστής του Μυκονιάτικου Πρωινού, μέλος της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου και συντάκτης στο “Gastronomos”, ο οποίος πήρε το λόγο και είπε δύο λόγια για τις ομοιότητες ανάμεσα στην Κυκλαδίτικη και τη Δωδεκανησιακή κουζίνα.Την παράσταση από τον μπουφέ έκλεψαν τα κιτρινοκούλουρα, οι λαμπρόπιτες με το σαφράν και τη χλωρή (ντόπιο τυρί), τα πουγκιά με κοπανιστή και χλωρή, η πίτα με γέμιση χοιρινό, τυρί και πιπεριά, η αστυπαλίτικη μπουγάτσα, τα αραντιστά (φακές με ζυμάρι) και οι αστυπαλίτικες μακαρούνες με τηγανιά κρεμμυδιού και ανθότυρου.