
Λαβιογάλ- Παραδοσιακό Τυροκομείο Μονεβασιάς
Ιστορική αναδρομή
Όλα ξεκίνησαν το 1955, όταν ο Κωνσταντίνος Γ. Κυριαζάκος έκανε τα πρώτα του βήματα στην τυροκομία δημιουργώντας μια μικρή μονάδα παραγωγής αγνών, παραδοσιακών, τυροκομικών προϊόντων στη Μονεμβασιά Λακωνίας.
Σήμερα
Παραμένοντας πιστοί στην τοπική παράδοση της Λακωνίας και κρατώντας ταυτόχρονα τις αξίες 3 γενεών, η οικογένεια Κυριαζάκου ανέπτυξε την επιχείρηση φέρνοντας σήμερα τη ΛΑ.ΒΙΟ.ΓΑΛ. σε κυρίαρχη θέση στην αγορά των τυροκομικών προϊόντων.
Τα προϊόντα εκτιμήθηκαν και κέρδισαν την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού στην εγχώρια αγορά ενώ από το 2007 εξάγονται σε Αμερική, Καναδά, Ευρώπη και Αυστραλία.
Λαβιογάλ- Παραδοσιακό Τυροκομείο Μονεβασιάς
Η ΛΑ.ΒΙΟ.ΓΑΛ. δραστηριοποιείται όλα αυτά τα χρόνια στην παραγωγή τυριών με κύριο προϊόν τη Φέτα. Η Φέτα Μονεμβασιάς είναι ένα παραδοσιακό, αυθεντικό προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης με διακριτικό του γνώρισμα την ξεχωριστή γεύση που χαρίζει στο γάλα ο πλούτος της χλωρίδας της περιοχής.
Το κατσικίσιο τυρί είναι παραδοσιακό ελληνικό προϊόν που παράγεται από 100% φρέσκο κατσικίσιο γάλα και χαρακτηρίζεται από το λευκό χρώμα και την ιδιαίτερη, πικάντικη γεύση του. Η ωρίμανση της φέτας και του κατσικίσιου τυριού γίνεται σε ξύλινα βαρέλια αλλά και σε μεταλλικά δοχεία, σε απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες παραγωγής, για να διατηρείται η πλούσια και ιδιαίτερη γεύση τους.
Η ΛΑ.ΒΙΟ.ΓΑΛ. παράγει επίσης: κατσικίσιο κεφαλοτύρι, κατσικίσια γραβιέρα, σαγανοτύρι από αιγοπρόβειο γάλα, ψηστύρι, τουλουμοτύρι, σφέλα ΠΟΠ, βούτηρο γάλακτος, μυζήθρα (νωπή και ξερή).
Ακόμη, υπάρχει και η premium σειρά που περιλαμβάνει: γραβιέρα με μπούκοβο, γραβιέρα με πιπέρι. κρασογραβιεράκι Μονεμβάσιας, γραβιέρα Μονεμβάσιας σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της περιοχής μας
Λαβιογάλ- Παραδοσιακό Τυροκομείο Μονεβασιάς
Η ΛΑΒΙΟΓΑΛ σε όλη την διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας εφαρμόζει σύστημα διασφάλισης ποιότητας ISO2200:2005 ενώ ο οργανισμός πιστοποίησης Agrocert έχει πιστοποιήσει παραγωγή της Φέτας (Π.Ο.Π.), η οποία βραβεύτηκε το 2009 στο 2ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού με το χάλκινο βραβείο γεύσης.
Λαβιογάλ- Παραδοσιακό Τυροκομείο Μονεβασιάς
Συκέα – Τ.Κ. 23052, Δ. Μονεμβασίας, Λακωνία.
Το εργοστάσιο της ΛΑ.ΒΙΟ.ΓΑΛ. βρίσκεται στη Συκέα του δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας, σε μια έκταση 15.000 τ.μ. Λειτουργούμε σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 1.500 τ.μ. και διαθέτουμε το δικό μας στόλο αυτοκινήτων, για την απρόσκοπτη διακίνηση των προϊόντων μας στην εγχώρια αγορά.