Η Πασιφάη βρίσκεται στην Σκάλα Καλλονής και απέχει 48 χλμ από το αεροδρόμιο του νησιού και το λιμάνι του Σιγρίου και 40 χλμ από τη Μυτιλήνη. Η θάλασσα βρίσκεται 300 μέτρα μακριά από το ξενοδοχείο, το οποίο αποτελείται από 60 δωμάτια (εξοπλισμένα με τηλεόραση, ψυγειάκι, αυτόνομο κλιματισμό και wifi), εκ των οποίων τα 7 διαθέτουν διπλό κρεβάτι. Ακόμα υπάρχουν δύο εστιατόρια, πισίνα διαστάσεων 10 x 30 μέτρα, μπαρ με αναψυκτικά και μικροεδέσματα, καφετέρια και χώρος για διεξαγωγή συνεδρίων και δεξιώσεων.
Στο ελληνικό πρωινό του ξενοδοχείου προσφέρονται εκ περιτροπής: 6 είδη παραδοσιακών μαρμελάδων από φρέσκα φρούτα (πορτοκάλι, ροδάκινο, αχλάδι, κλπ), τυριά Λέσβου (φέτα, λαδοτύρι, κεφαλογραβιέρα και κασέρι), πρόβεια γιαουρτάκια, παραδοσιακά παξιμάδια διαφόρων γεύσεων, χειροποίητα κουλουράκια τοπικού συνεταιρισμού γυναικών, γκιουζλεμεδάκια, τυροπιτάκια, παραδοσιακή τυρόπιτα ή σπανακόπιτα, ντομάτες, 2 είδη ελιάς, πράσινες πιπεριές κομμένες σε φέτες, πεπόνι, καρπούζι κομμένο σε φέτες, αβγά βραστά ή τηγανιτά, ομελέτα ταψιού με φέτα και ντομάτα, τσάι βουνίσιων βοτάνων (φασκόμηλο, τίλιο, χαμομήλι), παραδοσιακό καϊναρι (μίγμα βοτάνων της Αγιάσου) και καφές ελληνικός, κατόπιν παραγγελίας, φτιαγμένος στο μπρίκι.
Άλλες Δραστηριότητες που Σχετίζονται με τη Γαστρονομία
Στο ξενοδοχείο διοργανώνονται μια φόρα την εβδομάδα μπάρμπεκιου με ντόπια κρέατα. Ψήνονται παραδοσιακό σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, λουκάνικο Καλλονής παραγωγής της Αλεξανδρή Π. & Σια ΟΕ, χειροποίητες πίτες και μπιφτέκια, παραδοσιακό κοντοσούβλι (χοιρινό ή κοτόπουλο) κλπ. Σε μπουφέ σερβίρονται σαλάτες με φρέσκα λαχανικά, τυριά, αλοιφές σαλάτες παραγωγής της κουζίνας καθώς και χαλβάς, ραβανί ή σάμαλι.
Το Ελληνικό Πρωινό του ξενοδοχείου ενδεικτικά περιλαμβάνει:
Φέτα
Κεφαλοτύρι
Λουκάνικα Χωριάτικα
Γιαούρτι Πρόβειο
Μέλι Άνθεων
Μαρμελάδα Κορόμηλο
Γλυκό κουταλιού Κεράσι
Τυρόπιτα
Κουλουράκια Βανίλιας
Παξιμάδια Σταρένια
Ψωμί Χωριάτικο Μαύρο
Ελιές Καλαμών
Πεπόνι
Λουίζα
Ελληνικός καφές