Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες
Μελόπιτα Σίφνου
250 γρ. μέλι
600 γρ. ανθότυρο
100 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. κανέλα
3 κ.σ. βούτυρο
Ξύσμα λεμονιού
Μελόπιτα Σίφνου
Θρυμματίστε το ανθότυρο μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε αυγά, μέλι, ζάχαρη, κανέλα και ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε τα. Κατόπιν αδειάστε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος αλειμμένο με βούτυρο.
Μελόπιτα Σίφνου
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για χρονικό διάστημα 40 λεπτών. Αφού το αφήσετε να κρυώσει, το περιχύνετε με ζεστό μέλι και το πασπαλίζετε με κανέλα.