Το Αρχιπέλαγος είναι ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα που δημιουργήθηκε αντλώντας έμπνευση από τα χρώματα και το φως του κυκλαδίτικου τοπίου, σε μια από τις πιο όμορφες και γραφικές παραλίες της Μυκόνου, στο Καλό Λιβάδι, 10 λεπτά από τη Χώρα και το αεροδρόμιο.
Διαθέτει 40 πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια, ορισμένα από τα οποία είναι διαμορφωμένα σε πολυτελείς σουίτες, ζεστά οικογενειακά δωμάτια και superior δίκλινα, ανάλαφρους χώρους, λουσμένους στο φως της Μεσογείου, υποδοχή, σαλόνι με δορυφορική τηλεόραση, εστιατόριο και μεγάλες βεράντες και πολλές ακόμη παροχές και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
Το πρωινό που σερβίρει το ξενοδοχείο παρασκευάζεται με πρώτες ύλες, ως επί το πλείστον παραγόμενες στις Κυκλάδες και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.
Προσφέρονται ψωμιά διαφόρων ειδών και ποικιλιών από τον οικογενειακό φούρνο στα Άνω Μερά, κριθαρένια παξιμαδάκια Χανίων Κρήτης, σπιτικά κέικ και κουλουράκια, τυριά (γραβιέρα Νάξου, κοπανιστή Μυκόνου, φέτα ΠΟΠ, κασέρι κλπ) και αλλαντικά (κυριαρχεί η περίφημη λούζα Μυκόνου), γιαούρτι με τη συνοδεία γλυκών του κουταλιού από τη Χίο και θυμαρίσιου μελιού Κυκλάδων, μαρμελάδες με ολόκληρα κομμάτια φρούτων κ.ά.
Επιπλέον, προσφέρονται άφθονα γλυκά που εναλλάσσονται καθημερινά, με την πάστα φλώρα, τη σπιτική μπουγάτσα και την πορτοκαλόπιτα (φτιαγμένη με συνταγή από τη Μήλο) να έχουν τον πρώτο λόγο και πίτα ημέρας φτιαγμένη με φρέσκα και παραδοσιακά υλικά (τυρόπιτα με τυροβολιά Μυκόνου, κολοκυθόπιτα με μυρωδικά, χωριάτικη σπανακοτυρόπιτα κλπ).
Στον πλούσιο κυκλαδίτικο μπουφέ του ξενοδοχείου υπάρχουν επίσης λουκούμια Σύρου, παστέλι από σουσάμι και θυμαρίσιο μέλι, γλυκός τραχανάς, ρυζόγαλο, τηγανίτες της γιαγιάς, λουκουμάδες, χαλβάς, αλλά και φρέσκα φρούτα και λαχανικά.