Στο El Sol, ο επισκέπτης αντικρίζει στα δεξιά του την επιβλητική φιγούρα του βενετσιάνικου κάστρου, αριστερά η ματιά χάνεται στο πράσινο, στα πόδια υποκλίνεται ο κόλπος του Καψαλίου, ενώ μπροστά απλώνονται το Μυρτώο, Αιγαίο και Ιόνιο Πέλαγος. Η ιστορία ξεκινάει από τον Αύγουστο του 2003, όταν ο Αντώνης και η Βανέσα ξεκινούσαν τη συνεργασία τους, ενώ το ξενοδοχείο άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά τον Μάιο του 2009, ανατρέποντας τα δεδομένα της φιλοξενίας στο νησί.
Το ξενοδοχείο El Sol προσφέρει καθημερινά ένα πλούσιο μπουφέ με καθαρά ελληνικά εδέσματα. Ψωμί καρβέλι από τον τοπικό φούρνο, ψωμί τοστ άσπρο και ολικής, παξιμάδια Κυθήρων λαδιού και ολικής, κρουασάν βουτύρου και σοκολάτας, τυροπιτάκια, κέικ πορτοκαλιού και κανέλλας χειροποίητα είναι στη διάθεση των επισκεπτών. Δε θα μπορούσε να παραλείψει κανείς τις δίπλες, το ανθότυρο με μέλι και τα λουκανικόπιτα. Υπάρχουν ακόμα φρέσκα φρούτα, χυμός πορτοκάλι Λακωνία, γιαούρτι από την Σπάρτη και σπιτικές μαρμελάδες πορτοκάλι, φράουλα, ροδάκινο, βερίκοκο και μήλο. Την εικόνα του πρωινού μπουφέ συμπληρώνουν τα αυγά βραστά και ομελέτα, τα αλλαντικά 2 ειδών (ζαμπόν και γαλοπούλα), το τυρί του τοστ, το μέλι, οι ελιές, το ελαιόλαδο, η φρεσκοκομμένη ντομάτα, η ρίγανη από το νησί και το αλάτι από τη θάλασσα. Τέλος, σερβίρονται καθημερινά δημητριακά σοκολάτας και απλά, καφές φίλτρου, πολλές γεύσεις τσαγιού και κακάο για τα παιδιά .