Το τετράστερο ξενοδοχείο «Ελληνικό Κάστρο», βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης της Χίου. Ένα πραγματικό στολίδι για το νησί, αποτελείται από έξι κτίρια, ακολουθώντας πιστά στην μεσαιωνική αρχιτεκτονική της Χίου και περιλαμβάνει 65 δωμάτια και 4 σουίτες, πλήρως εξοπλισμένα, ανακαινισμένα και εναρμονισμένα στις ανάγκες της σύγχρονης φιλοξενίας, καθώς και το διακεκριμένο εστιατόριο Πύργος, με σκοπό να καταστήσει τη διαμονή των επισκεπτών μοναδική, γεμάτη από τη φημισμένη χιώτικη φιλοξενία και αρχοντιά, σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον!
Το πρωινό ξεκινά με ρόφημα της αρεσκείας των πελατών, αλλά και με τις προτάσεις του ειδικευμένου barista. Μεταξύ άλλων προσφέρονται φρεσκοκαβουρδισμένος ελληνικός καφές με άρωμα μαστίχας, τσάι του βουνού, φασκόμηλο και μελισσάκι από του πρόποδες της ορεινής Χίου, φρέσκο γάλα και χυμοί από τοπικές βιοτεχνίες.
Το μενού περιλαμβάνει επίσης διάφορα είδη φρέσκου ψωμιού, χιώτικες βιολογικές μαρμελάδες από τα χέρια της «Θείας Ευαγγελίας» και γλυκά του κουταλιού, φρουτοσαλάτα, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, όπου δεσπόζουν οι χιώτικες «παστελαριές» (αποξηραμένο και φουρνισμένο έδεσμα σύκου με αμύγδαλα, δάφνη, κανέλα και σουσάμι), κριθαρένια παξιμαδάκια, κέικ, τοπικά «κουρκουμπίνια», ραβανί με χιώτικη μαστίχα, γαλακτομπούρεκο κλπ.
Η αλμυρή πλευρά του πρωινού περιλαμβάνει παρασκευές χιώτικων αυγών, αλλαντικά, τυριά (όπως το τοπικό μαστέλο), μανιτάρια, εκλεκτές χειροποίητες πίτες (χορτόπιτα με ανθότυρο και μυρώνια, μανιταρόπιτα κλπ), λαχανικά τσακιστές ελιές κλπ, όλα ετοιμασμένα με μεράκι και φροντίδα.
Το Ελληνικό Πρωινό του ξενοδοχείου ενδεικτικά περιλαμβάνει:
ΦέταΜαστέλο Χίου
Χοιρινό Ζαμπόν
Γιαούρτι Στραγγιστό
Μέλι Πεύκου (Πευκόμελο)
Μαρμελάδα Πορτοκάλι
Γλυκό κουταλιού Τριαντάφυλλο
Σπανακόπιτα με τυρί
Κουλουράκια Κανέλας
Παξιμάδια Κριθαρένια (Κρίθινα)
Ψωμί Ολικής Αλέσεως
Ελαιόλαδο
Μανταρίνια
Λουίζα
Ελληνικός καφές