Το ξενοδοχείο Καρθαία βρίσκεται στο λιμάνι της Κέας, την Κορησσία, μπροστά στη θάλασσα, στο λιμάνι εκεί που αρχίζει η αμμουδιά. Προσφέρει στους πελάτες του άνετο και φιλικό περιβάλλον με ευχάριστους χώρους υποδοχής ,σαλόνια, εσωτερική και εξωτερική τραπεζαρία και cafe-bar. Διαθέτει 32 δίκλινα και 3 μονόκλινα δωμάτια με λουτρό, κλιματισμό, ψυγείο, T.V., τηλέφωνο, στεγνωτήρα μαλλιών, χρηματοκιβώτιο και δωρεάν wi-fi σε όλους τους χώρους. Επίσηξ, διαθέτει αίθουσα 50 τ.μ. για σεμινάρια και παρουσιάσεις, καθώς και internet corner.
Το πρωινό περιλαμβάνει φρέσκα φρούτα εποχής που συχνά προέρχονται από το περιβόλι του ξενοδοχείου, διάφορα είδη άρτου και αρτοσκευασμάτων (φρέσκο μαύρο και άσπρο ψωμί,παξιμάδια, τοπικές κρίθινες κουλούρες κλπ), παρασκευές αυγώνυελεύθέρας βοσκής, θυμαρίσιο μέλι Κέας , ελιές διαφόρων ειδών (Καλαμών, Θάσου, θρούμπες και πράσινες), μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού φτιαγμένα από τους ιδιοκτήτες που σερβίρονται με ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι, σπιτικές πίτες (π.χ. αλευρόπιτα) κλπ.
Παράλληλα, σε περιόδους νηστείας, προσφέρονται ταχίνι, χαλβάς και παστέλι. Στα ροφήματα υπάρχουν μεταξύ άλλων ελληνικός καφές, βιολογικό τσάι, φασκόμηλο λουΐζα και ντόπια ρίγανη Τέλος, η Ελληνική φέτα, το κεφαλοτύρι και κεφαλογραβιέρα υπάρχουν καθημερινά στον πρωινό μπουφέ!
Άλλες Δραστηριότητες που Σχετίζονται με τη Γαστρονομία
Αρκετές πρώτες ύλες, όπως φρούτα (πορτοκάλια, αχλάδια, βερίκοκα, σταφύλια, φράουλες, λεμόνια κλπ) λαχανικά (ντομάτες, αγγούρια, μαρούλια κλπ) που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή μαρμελάδων, γλυκών κ.ά. που προσφέρονται στο μπουφέ, προέρχονται από το περιβόλι του ξενοδοχείου.