Το ανακαινισμένο Stratos Vassilikos απευθύνεται σε επιχειρηματίες που κουρασμένοι από ατελείωτες διαπραγματεύσεις, αναζητούν στιγμές χαλάρωσης. Στην πρόσοψη του ξενοδοχείου διακρίνει κανείς στοιχεία της ιταλικής αναγέννησης, εναρμονισμένα με τη λιτή αρχιτεκτονική. Οι floral χώροι υποδοχής δημιουργούν εντυπωσιακούς συνδυασμούς χρωμάτων, ενώ οι αντιθέσεις και οι πινελιές ιμπρεσιονισμού και υπερρεαλισμού φτιάχνουν ένα μεταμοντέρνο και πρωτοποριακό τοπίο. Το ξενοδοχείο διαθέτει ακόμη reception lounge, το εστιατόριο RIVA (υπό τη διεύθυνση του Executive chef Χρήστου Άμαντου), πλούσια κάβα και μπαρ στον χώρο του lobby.
Το ξενοδοχείο παρέχει διαλεκτές παραδοσιακές γεύσεις του ελληνικού πρωινού, ικανές να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στον πρωινό μπουφέ κατέχουν οι διάφορες ελληνικές πίτες (κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα, χορτόπιτα Καρπενησίου, ηπειρώτικη τυρόπιτα, κολοκυθόπιτα Λακωνίας κ.λπ.), ενώ οι αυγόφετες, ο καγιανάς (στραπατσάδα Λακωνίας), ο ξινός τραχανάς, οι μίνι ντάκοι με ξυνομυζήθρα, αλλά και τα περίφημα ελληνικά αλλαντικά (μπέικον Κρήτης, λουκάνικο Μυκόνου) πλάι στη σαλάτα με μαυρομάτικα Θεσσαλίας παντρεύονται με την ποικιλία των ελληνικών τυριών υπό τη συνοδεία του σουσαμένιου κουλουριού Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, δεν λείπουν από το παραδοσιακό ελληνικό πρωινό οι ελιές, οι σαρδέλες και ο γαύρος.
Το μενού των γλυκών περιλαμβάνει χαλβά, μουσταλευριά, ρυζόγαλο, μπουγάτσα Θεσσαλονίκης, σάμαλι, ηπειρώτικη γαλατόπιτα, μπακλαβαδάκια, παραδοσιακό κέικ με σταφίδες, γεμιστό τσουρέκι και εργολάβους, ενώ για ελαφριές, δροσερές και κυρίως υγιεινές γεύσεις, οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν γιαούρτι με μέλι, καρύδια, σταφίδες, δαμάσκηνα και ξερά σύκα. Φυσικά, μπορούν να συνοδέψουν όλα τα παραπάνω με παραδοσιακό ελληνικό καφέ στη χόβολη.