Η «Τραπέλα», είναι ένα νέο παραδοσιακό ξενοδοχείο, χτισμένο εξ ολοκλήρου με μανιάτικη πέτρα, που βρίσκεται στην είσοδο της γραφικής Αρεόπολης.
Προσεγμένα μέχρι την τελευταία τους λεπτομέρεια, τα ιδιαιτέρως καλόγουστα δωμάτια της διατηρούν μια ευχάριστη νότα παλαιομοδίτικης γοητείας και διακριτικής πολυτέλειας. Το πολυεπίπεδο, πετρόχτιστο κτίσμα δημιουργεί μια ζεστή και μυστηριακή ατμόσφαιρα που εκπλήσσει ευχάριστα τον επισκέπτη, ενώ ξεχωρίζουν το πλούσιο και προσεγμένο πρωινό, η μικρή αλλά πανέμορφη αυλή, το μπαρ και τέλος, η άψογη εξυπηρέτηση και η καθαριότητα των χώρων.
Το πρωινό στο ξενοδοχείο Τραπέλα σερβίρεται σε μπουφέ, στην ηλιόλουστη και κομψή τραπεζαρία ή στη μικρή αίθρια αυλή και περιέχει ελληνικές και κατεξοχήν μανιάτικες γεύσεις από αγνά προϊόντα παραγωγής των ιδιοκτητών και ντόπιων μικροπαραγωγών.
Εκτός από τον ελληνικό καφέ προσφέρονται τσάι του βουνού, φασκόμηλο, χαμομήλι, λουίζα και άλλα ροφήματα από βότανα της Μάνης, φρεσκοστυμμένοι χυμοί, άφθονα είδη ψωμιού και άλλων αρτοσκευασμάτων (παξιμάδι Μάνης από ξυλόφουρνο, χειροποίητα κουλουράκια, βραχάκια, σταφιδόψωμα, τηγανίδες και φυσικά οι «τραβηχτές» παραδοσιακές πίτες), πίτες με υλικά από τον κήπο του ξενοδοχείου και τα κτήματα της γύρω περιοχής, μαγειρεμένα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο τοπικής παραγωγής, σπιτικές μαρμελάδες σε διάφορες γεύσεις, γλυκά του κουταλιού, φρέσκο μέλι, γλυκές πίτες, σιμιγδαλένιος χαλβάς με ελαιόλαδο, γαλοχυλόπιτες αρωματισμένες με μαστίχα, δίπλες κ.ά.
Φυσικά, δεν λείπουν τα γαλακτοκομικά, τα ελληνικά τυριά (φέτα, κασέρι, κεφαλογραβιέρα) και τα αλλαντικά (ζαμπόν Κρήτης, σύγκλινο καπνιστό και λουκάνικο Μάνης), όπως και τα ντόπια αυγά σε διάφορες παρασκευές, τα φρέσκα φρούτα, οι φρουτοσαλάτες και σαλάτες εποχής κλπ.