Στην καρδιά του γραφικού χωριού της Βαγίας κάτω από τον αρχαίο ναό της Αφαίας, βρίσκεται το παραδοσιακό ξενοδοχείο ‘Βαγία’ που αποτελεί τόπο χαλάρωσης και ορμητήριο για όσους θέλουν να ανακαλύψουν την Αίγινα. Ο σεβασμός στην παράδοση και το μεράκι συντέλεσαν στη διαμόρφωση χώρων ζεστών και λιτών που καθιστούν τη φιλοξενία σε μια αξέχαστη εμπειρία. Οι επισκέπτες μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ από τα τριζόνια και το πρωί να τους ξυπνήσουν από τα τζιτζίκια, έτοιμοι απολαύσουν το σπιτικό πρωινό της οικοδέσποινας.
Στο ξενοδοχείο Βαγία προσφέρεται καθημερινά πρωινός μπουφές, όπου τα παραδοσιακά εδέσματα και οι λιχουδιές έχουν την τιμητική τους. Το πρωινό του ξενοδοχείου περιλαμβάνει τρία διαφορετικά είδη ψωμιού(σίκαλης, πολύσπορο, χωριάτικο), αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής (βραστά, τηγανιτά ή σε ομελέτα), φρέσκο γάλα, στραγγιστό γιαούρτι και ελιές (καλαμών, θρούμπα Νάξου). Σερβίρονται ακόμα σπιτικές μαρμελάδες σε τέσσερις διαφορετικές γεύσεις (πορτοκάλι, φράουλα, σύκο, κυδώνι), γλυκές και αλμυρές πίτες (πορτοκαλόπιτα, σπανακόπιτα, χορτόπιτα, τυρόπιτα), σπιτικά κέικ (κέικ λεμονιού, κέικ σοκολάτα με φιστίκι Αίγινας), ρυζόγαλο και χαλβάς σιμιγδαλένιος. Οι επισκέπτες αξίζει να δοκιμάσουν τα τυριά (φέτα, γραβιέρα Αμφιλοχίας), τα αλλαντικά (γαλοπούλα, σαλάμι αέρος, μπέικον), τα λαχανικά (αγγούρι, ντομάτα) και τα φρούτα από τον κήπο του ξενοδοχείου (σταφύλια, βερίκοκα, σύκα). Τη γεύση του πρωινού ολοκληρώνουν ο φρέσκος χυμός πορτοκάλι, τα ροφήματα (τσάι, φασκόμηλο, χαμομήλι, μέντα) και ο καφές (ελληνικός, φραπέ, espresso, cappuccino).