Κολοκυθόπιτα κρητική
1 ½ κιλό πράσινα κολοκυθάκια Μισό κιλό φέτα Μισό κιλό ξινομυζήθρα 5 αυγά ελαφρά χτυπημένα Λίγα φυλλαράκια δυόσμου Αλάτι Για το φύλλο Μισό κιλό αλεύρι 1 φλ. βιτάμ ή λάδι 1 φλ. γιαούρτι Αρχικά παίρνετε τα κολοκυθάκια, τα οποία τρίβετε, αλατίζετε και στύβετε με το χέρι, αφήνοντάς τα μετά σε τρυπητό για να στραγγίσουν. Στο μεταξύ, τρίβετε τα τυριά και τα αναμειγνύετε με τα χτυπημένα αυγά. Ανακατεύετε τα κολοκυθάκια με το μείγμα των τυριών, ψιλοκόβετε τον δυόσμο και η γέμιση είναι έτοιμη. Έπειτα, ετοιμάζετε το φύλλο ανακατεύοντας σε μπολ το γιαούρτι με το βιτάμ ή το λάδι και προσθέτοντας το … Read more