Γαλατόπιτα Λευκάδας

4 κούπες γάλα 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 1 κούπα ζάχαρη 4 κρόκοι 100 γρ. φρέσκο βούτυρο 4 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα Βανίλια Ξύσμα πορτοκαλιού Άχνη Ζάχαρη Κανέλα Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Έπειτα, ρίχνετε το σιμιγδάλι τμηματικά σαν βροχή και ανακατεύετε συνέχεια με τον αυγοδάρτη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφού αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνετε μέσα στην κρέμα τους κρόκους έναν έναν. Έπειτα, ρίχνετε και το βούτυρο με το ξύσμα και ανακατεύετε ώσπου να ανακατευθούν καλά τα υλικά. Κατόπιν, προσθέτετε τα ασπράδια, τα οποία έχετε χτυπήσει σε σφιχτή … Read more

Tags:

Καριόκα Βρώμης με Συκομαϊδα Κέρκυρας

Για συκομαΐδα 2 κιλά αποξηραμένα και φρέσκα σύκα 200 γρ. καρύδια 50 γρ. ούζο 20 γρ. πιπέρι 30 γρ. κανέλα (σκόνη) 20 γρ. γαριφαλόσκονη 50 γρ. σουσάμι 30 γρ. γλυκάνισο Για την καριόκα 1 κιλό βρώμη 100 γρ. κουβερτούρα μαύρη 150 γρ. καρύδα 100 γρ. καρύδια 100 γρ. φουντούκια 20 γρ. βανίλια (σκόνη) 20 γρ. κανέλα 100 γρ. σταφίδα 200 γρ. μέλι Για την καριόκα Αρχικά βάζετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί για να λιώσει και στη συνέχεια ενσωματώνετε τα ψιλοκομμένα φουντούκια και καρύδια, την καρύδα και τη σταφίδα. Έπειτα ρίχνετε το μέλι, την κανέλα και τη βανίλια και τα … Read more

Tags:

Μελαχρινό Ζακύνθου

1 ποτήρι μούστο 1 ποτήρι ζάχαρη 1 ποτήρι ελαιόλαδο 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι 1 κ.γ. κανέλα σκόνη Μισό κ.γ. γαρύφαλλο 1 σφηνάκι κονιάκ 1 κούπα ζακυνθινές σταφίδες 1 ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ Μισό κουταλάκι γλυκάνισο 1 κ.σ. σόδα Χτυπάτε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο μέχρι να ασπρίσουν λίγο και μετά προσθέτετε τον μούστο, τον χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ. Ανακατεύετε όλα τα στερεά υλικά μαζί και αναμειγνύετε απαλά, προσθέτοντας στο τέλος τη σταφίδα. Αλευρώνετε και λαδώνετε το ταψί, αδειάζετε το μείγμα και – εάν θέλετε – κάνετε πασπάλισμα με σουσάμι. Ψήνετε στους 180C για περίπου 1 ώρα, αναλόγως τον φούρνο.

Tags:

Λυχναράκια

Για τη ζύμη 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη 4 κ.σ. γάλα 4 φλ. αλεύρι Μισό φλ. λάδι ? φλ. ζάχαρη 2 αυγά χτυπημένα με λίγο αλάτι 3 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι Για τη γέμιση 4 φλ. ανάλατη μυζήθρα 2 κρόκοι αυγών 1 πρέζα βανίλια 2 κ.σ. μέλι 2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού 1 κ.σ. κανέλα 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο 6 κ.σ. ζάχαρη 1 κρόκος αυγού χτυπημένος με λίγο νερό. Για την ζύμη Διαλύετε τη μαγιά στο γάλα και προσθέτετε λίγο αλεύρι (1 κ.γ.), αφήνοντάς το να φουσκώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα … Read more

Tags:

Κολομπίνες

500 γρ. αλεύρι δυνατό σε πρωτεΐνες (14-15%) 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 60 γρ. βούτυρο 100 γρ. ζάχαρη 200 ml γάλα 50 ml λικέρ από άνθη εσπεριδοειδών ( ενναλακτικά πορτοκάλι ή λιμοντσέλο ή μανταρίνι ή κουμ κουάτ ή περγαμόντο) Μισή κούπα καλά σουρωμένο και ψιλοκομμένο γλυκό περγαμόντο (εναλλακτικά πορτοκάλι ή λεμόνι ή κιτρολέμονο ή μανταρίνι ή κουμ κουάτ) 1 αυγό και 1 κρόκος μέσα στη ζύμη Για την επικάλυψη 1 ασπράδι 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη 20 ασπρισμένα αμύγδαλα Πολτοποιείτε το γλυκό περγαμόντο και το λικέρ σε ένα μούλτι, ώστε να κοπούν σε μικρά κομματάκια που θα σκορπιστούν ομοιόμορφα στη ζύμη. Κατόπιν, … Read more

Tags:

Γλυκό κουταλιού κουμ κουάτ

1 κιλό κουμ κουάτ (μικρά και όχι πολύ ώριμα φρούτα) 1 κιλό ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 3 κούπες νερό Χυμός από μισό λεμόνι Αρχικά τρυπάτε τα φρουτάκια με μια οδοντογλυφίδα σε πολλά σημεία, βάζετε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό να βράσει και ρίχνετε τα κουμ-κουάτ, αφού πρώτα τα πλύνετε πολύ καλά. Τα βράζετε για 10 με 12 λεπτά, τα σουρώνετε και βάζετε καινούριο νερό στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση, τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα και βράζετε τα φρούτα με το καινούριο νερό για να ξεπικρίσουν καλά. Συνεχίζετε τις αλλαγές και τα βρασίματα για άλλες 3 με 4 φορές. Σε αντίθεση με την … Read more

Tags:

Φυτούρα Ζακύνθου

4 κούπες σιμιγδάλι 12 κούπες ζεστό νερό ? κουταλιού αλάτι Ζάχαρη και κανέλα για γαρνίρισμα 1 κούπα ελαιόλαδο για τηγάνισμα Βράζετε το νερό και προσθέτετε το σιμιγδάλι και το αλάτι. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει και μετά αδειάζετε το μείγμα σε ένα τηγάνι και το αφήνετε να κρυώσει. Όταν πήξει, το κόβετε σε τρίγωνα. Τηγανίζετε τα τρίγωνα σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα και να γίνουν τραγανά. Όταν ετοιμαστούν οι φυτούρες, τις βάζετε σε μια πιατέλα, τις πασπαλίζετε με ζάχαρη και κανέλα και τις σερβίρετε ζεστές.

Tags:

Φογάτσα

8-10 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φλ. γάλα 1 ½ φλ. του τσαγιού ζάχαρη 1 φλ. λιωμένο βούτυρο 2 ½ κύβοι νωπή μαγιά 4 κρόκοι αυγών (ο ένας για το άλειμμα) 1 βανίλια 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού 3 κ.σ. γλυκό κουταλιού κουμ κουάτ ή πορτοκάλι (στραγγισμένο και ψιλοκομμένο) 1 σφηνάκι λικέρ κουμ κουάτ ή πορτοκάλι Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Zεσταίνετε το γάλα, το αδειάζετε σε μπολ και προσθέτετε τη μαγιά κομματιασμένη με τα χέρια σας. Ανακατεύετε και ρίχνετε 1 φλιτζάνι αλεύρι και τη μισή ποσότητα ζάχαρης. Αναμειγνύετε καλά και αφήνετε το μείγμα σκεπασμένο με πετσέτα για περίπου … Read more

Tags:

Κερκυραϊκή πίτα με κιμά και νούμπουλο

400 γρ. φύλλο χωριάτικο 6 αυγά 200 γρ. κερκυραϊκό τυρί πεκορίνο 300 γρ. κιμάς μόσχου 100 γρ. νούμπουλο 100 γρ. κρεμμύδι 5 γρ. μοσχοκάρυδο Αλάτι Πιπέρι Στην αρχή, σωτάρετε σε ελαιόλαδο τον κιμά με το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά και ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά μέσα στον κιμά. Σε ένα στρογγυλό ταψί, στρώνετε 6 ή 7 φύλλα κρούστας, προσθέτετε το μείγμα και στη συνέχεια το καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας. Το ψήνετε σε μέτριο φούρνο για περίπου μία ώρα.

Tags:

Μπουγάτσα με τυρί και σπιτική μπεσαμέλ

1 πακέτο φύλλο κρούστας 250 γρ. βούτυρο φρέσκο (100 γρ. για την μπεσαμέλ και 150 γρ. λιωμένο για τα φύλλα) 500 γρ. φέτα Μυτιλήνης 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο 1 κουτάκι σόδα των 330 ml Για την μπεσαμέλ 4 ποτήρια γάλα 100 γρ. βούτυρο φρέσκο 100 γρ. αλεύρι 2 κρόκοι αυγών Μοσχοκάρυδο (φρεσκοτριμμένο) Αλάτι Πιπέρι Αρχικά ζεσταίνετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, ενώ σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο, προσέχοντας να μην κάψει. Αμέσως ρίχνετε το αλεύρι και το ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα. Στη συνέχεια ρίχνετε σταδιακά το γάλα με μια κουτάλα και ανακατεύετε με το σύρμα, μέχρι να … Read more

Tags:

Κερκυραϊκή φογάτσα τσουρεκι

800 γρ. αλεύρι για τσουρέκια 200 γρ. αλεύρι σκληρό 180 γρ. αγελαδινό βούτυρο Κερκύρας 170 γρ. ζάχαρη 3 μεγάλα αυγά 2 μεγάλα πορτοκάλια (το ξύσμα και ο χυμός τους) 200 ml κρασί μοσχάτο 50 ml λικέρ κούμ κουάτ 120 ml γάλα φρέσκο 45 γρ. μαγιά νωπή 1 κάψουλα βανιλλίνη ή υγρή βανίλια Ελάχιστο αλάτι 1 κρόκο αυγού Αφήνετε τα υλικά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, προθερμαίνετε για 10 λεπτά τον φούρνο στους 40C και έπειτα τον κλείνετε. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το, ελαφρώς ζεσταμένο,γάλα με 50 γρ. ζάχαρης και με τη μαγιά μέχρι να διαλυθούν. Έπειτα, προσθέτετε το σκληρό αλεύρι … Read more

Tags:

Μπομπότα Ζακύνθου

7-8 φλ. του τσαγιού καλαμποκάλευρο 1 φλ. λάδι 1 φλ. ζάχαρη 2 φλ. ζακυνθινή σταφίδα μαύρη Το ξύσμα και τον χυμό από δύο πορτοκάλια 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ ή σόδα Σιρόπι μελιού ή ζάχαρη Αρχικά χωρίζετε τα στερεά από τα υγρά υλικά και μετά αναμειγνύετε σιγά σιγά ώστε να μη σβολιάσουν. Μετά, αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό ώστε να δημιουργηθεί ένας σφικτός χυλός και έπειτα προσθέτετε τη σταφίδα. Ψήνετε για περίπου 40 με 45 λεπτά σε λαδωμένο ταψί, αναλόγως με τον φούρνο. Τελειώνοντας προσθέτετε το σιρόπι.

Tags:

Πουτίγκα Κέρκυρας από μήλα

700 γρ. πράσινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες 75 γρ. ζάχαρη (κατα προτίμηση σκούρα) 50 γρ. ανάλατο βούτυρο 225 γρ. τριμμένο μαύρο ψωμί (φρέσκο) Μισή κούπα κρέμα γάλακτος Μισή κούπα γιαούρτι Λίγους ξηρούς καρπούς τριμμένους (π.χ. φιστίκι) Καθαρίστε όλα τα μήλα και κόψτε τα σε φέτες. Βάλτε τις φέτες σε ένα πυρέξ, ρίξτε ζάχαρη και προσθέστε τη σταφίδα. Έπειτα, τρίψτε τις φρυγανιές και τον φλοιό ενός λεμονιού μέχρι να γεμίσετε ένα κουτάλι. Βάλτε τα συστατικά μαζί και προσθέστε τα αυγά, το γάλα και τον χυμό ενός μεσαίου λεμονιού. Ρίξτε το μείγμα που δημιουργήθηκε πάνω στα μήλα και βάλτε τα … Read more

Tags:

Petani Bay

Tο ξενοδοχείο Petani Bay είναι χτισμένο στο κέντρο του κόλπου των Πετανών, στην περιοχή του Ληξουρίου. Αποτελείται από 13 σουίτες, όλες με μοναδική θέα στα καταγάλανα νερά του Ιονίου και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Βραβευμένο επί 3 συνεχόμενες χρονιές από το Trip Advisor, το Booking.com και το Τrivago, αλλά και με φανατικούς και επαναλαμβανόμενους πελάτες, προσφέρει μεγάλους και ανοιχτούς χώρους που περιλαμβάνουν τεραστίων διαστάσεων πισίνα, ξύλινο deck, καταπράσινους κήπους, ένα παραμυθένιο ξύλινο μονοπάτι που οδηγεί στον ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, αλλά και ένα πρόθυμο και ικανό προσωπικό!

Tags:

Park Hotel & Spa

To Park Hotel & Spa είναι ένα πανέμορφο και πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο τριών αστέρων, στο Τσιλιβί της Ζακύνθου. Διαθέτει 82, άνετα και πλούσια σε παροχές, δωμάτια (155 κλίνες), πισίνες (ανάμεσά τους και παιδική), διάφορα μπαρ, εστιατόριο, καφετέρια, παιδική χαρά, υπαίθριο γυμναστήριο, χώρο στάθμευσης, δωρεάν ιντερνέτ σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και τα δωμάτια, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και ένα ολοκαίνουργιο spa. Επιπλέον, υπάρχουν 24ωρη reception, υπηρεσία μεταφοράς αποσκευών, mini bus με δωρεάν μεταφορά πελατών από και προς παραλία και room service.

Tags:

Hotel Odeon

Το ξενοδοχείο Odeon συγκαταλέγεται στα πολυτελέστερα ξενοδοχεία της Λευκάδας! Χτισμένο σε μια ιδανική τοποθεσία, μόλις 50 μέτρα από την παραλία της Βασιλικής και 800 μέτρα από το κέντρο του ομώνυμου χωριού, ξεχωρίζει για τη γοητεία που εκπέμπει στον επισκέπτη! Παράλληλα, προσφέρει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης σε ένα πολυτελές περιβάλλον, αλλά και μια σειρά από ποικίλες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, μαθήματα windsurfing ποδηλασία και κανόε-καγιάκ.

Tags:

George Molfetas Museum Hotel & Heritage Villa

Το Μουσείο Ξενοδοχείο « Γεώργιος Μολφέτας» δημιουργήθηκε σαν μια αντιπρόταση στην μαζική μορφή της φιλοξενίας. Στόχος της ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της Κεφαλονιάς και της αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας μέσα από τις υπηρεσίες και τις παροχές ενός διατηρητέου σπιτιού του 19ου αιώνα που βρίσκεται στα Φαρακλάτα. Αυτή η προσπάθεια, έχει ανταμειφθεί μέσα από τις εντυπώσεις των επισκεπτών, αλλά και με τη βράβευση του ξενοδοχείου από τα Luxury Travel Guide Awards, σαν το καλύτερο Ιστορικό ξενοδοχείο της Ευρώπης.

Tags:

Mirabelle Hotel

Το Mirabelle Hotel βρίσκεται στο Αργάσι, στη νότια πλευρά της Ζακύνθου. Αποτελείται από 3 κτίρια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και διαθέτει 18 μονόχωρα Standard rooms και 9 Studios, πρόσφατα ανακαινισμένα, έμπειρο και ευγενικό προσωπικό, πλούσιο πρωινό, πισίνα, wi-fi, αίθουσα μπιλιάρδου, επιτραπέζια παιχνίδια, κήπο με τροπική και μεσογειακή βλάστηση κλπ.

Tags:

Mediterranean Beach Resort & Spa

Το Mediterranean Beach Resort & Spa, είναι ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων, διαφορετικό από τα συνηθισμένα, χτισμένο σύμφωνα με την αρχιτεκτονική ενός παραδοσιακού χωριού του Ιονίου, έτοιμο να προσφέρει στον επισκέπτη φιλοξενία και γεύσεις βασισμένες στη ντόπια παράδοση. Βρίσκεται στο μέσο μιας αμμώδους παραλίας στην ακτής του Λαγανά, με κρυστάλλινα νερά και θάλασσα ζεστή και ρηχή. Με σύγχρονες υπηρεσίες, άνετα δωμάτια, υποδειγματική καθαριότητα και προπάντων ζεστασιά και φιλικότητα, αποτελείται από οκτώ κτήρια που το καθένα φέρει το όνομα μιας σημαντικής ελληνικής αποικίας της Μεσογείου.

Tags:

Mediterranee

Το τετράστερο ξενοδοχείο Mediterranee ξεχωρίζει για τις ανέσεις, τις παροχές, αλλά και για την υπέροχη τοποθεσία του! Χτισμένο σε έναν μικρό κόλπο με μια αμμώδη παραλία στη Λάσση, 2 χλμ. από το Αργοστόλι, προσφέρει εκπληκτική θέα μέχρι τον κόλπο του Ληξουρίου. Σε αυτήν τη γαλήνια μεριά της Κεφαλονιάς, ο επισκέπτης μπορεί να βρει κρυστάλλινα νερά, αθλητικές δραστηριότητες, βραδιές με ζωντανή ελληνική μουσική, εστιατόρια, τρία μπαρ, mini market, κοσμηματοπωλείο, συνεδριακό κέντρο και αρκετούς ακόμη χώρους!

Tags: