Φάρμα Ασκάδα – Οργανικά Σύκα Κύμης

Το αγρόκτημα ASKADA ιδρύθηκε με αγάπη και σεβασμό στα σύκα της ιδιαίτερης ποικιλίας που παράγεται σε αυτό το μαγευτικό μέρος στην Ελλάδα, στην Κύμη της Ευβοίας. Τα τελευταία χρόνια διατηρούν ένα αγρόκτημα παραγωγής σύκων βιολογικής παραγωγής κοντά στον ποταμό Μέλα, στο χωριό Ανδρωνιανοί, με επίκεντρο την βιολογική γεωργία και την δέσμευση να προσφέρουν την μοναδική γεύση αυτών των πολύτιμων σύκων. Αποτελεί το μοναδικό μέρος στο οποίο ευδοκιμούν οι συγκεκριμένες συκιές. Παράγουν τέτοιους καρπούς όπου σε συνδυασμό με την πρότυπη διαδικασία αποξήρανσης τους, επιτυγχάνουν την λεπτή φλοίδα και τη μοναδική γεύση αυτών των πολύτιμων καρπών. Ακολουθούν την παραδοσιακή μέθοδο αποξήρανσης, που … Read more

Tags:

Μέλι Μουρίκη

Στις αρχές του 1960, ο Αναστάσιος Μουρίκης σε νεαρή τότε ηλικία, ξεκινάει τα πρώτα του βήματα ως ερασιτέχνης δίπλα σε ένα μεγάλο επαγγελματία μελισσοκόμο της εποχής και μυείται στον κόσμο της μέλισσας. Μετά από 2 χρόνια συνεχούς εκπαίδευσης στη τέχνη της μελισσοκομίας και έχοντας αποκτήσει εμπειρία και γνώση στα μυστικά του επαγγέλματος, αποκτά τα δικά του μελίσσια και ιδρύει την δική του μελισσοκομική μονάδα. Το 1978 μπαίνει στη μελισσοκομία και η σύζυγος του Φωτεινή Μουρίκη, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη της οικογενειακής πλέον μονάδας. Αποκτούν 4 παιδιά, από τα οποία, ο μικρότερος, Παναγιώτης, γεννηθείς το 1987, από πολύ μικρή ηλικία γαλουχείται με … Read more

Tags:

Αναψυκτικά Gia…giamas

Γιαγιά Μαρίκα! Ένα πρόσωπο με τεράστια αξία και προσφορά στην οικογένεια της. Είναι ο άνθρωπος εκείνος ο οποίος αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, πιστή στην παράδοση αλλά με μια δόση διαφοροποίησης, και όταν όλες οι γιαγιάδες έφτιαχναν βυσσινάδα εκείνη έκανε λεμονάδα! Η γιαγιά Μαρίκα από τη Σάμο, το 1927 γεννηθείσα, τηρούσε και διατηρούσε πάντα ατόφιες τις παραδόσεις αλλά πάντα προσέθετε το δικό της συστατικό, το δικό της μυστικό… Η γιαγιά Μαρικα δεν ήταν μια τυχαία γιαγιά. Αγαπημένοι και φανατικοί θαυμαστές της ήταν πάντα όλα τα παιδιά της γειτονιάς που κόπιαζαν, σαν μια τρυφερή αγκαλιά, στην … Read more

Tags:

Καφεκοπτεία Λουμίδη

Από το 1920 στις καρδιές όλων. Η Οικογένεια Λουμίδη, με σταθερές αξίες τον σεβασμό στο προϊόν και στον πελάτη προσφέρει τις πιο εκλεκτές ποικιλίες φρεσκοαλεσμένου καφέ συνεχίζοντας μια παράδοση 100 ετών με μεράκι και τεχνογνωσία. Σήμερα η τρίτη γενιά της Οικογένειας Λουμίδη, βασιζόμενη στην υψηλή αναγνωρισιμότητα και συναισθηματική αξία της ιστορίας του ελληνικού επιχειρείν, διατηρεί την παράδοση ενώ παράλληλα εξελίσσεται και καινοτομεί, προσφέροντας αυθεντικές εμπειρίες μέσα από τον κόσμο του καφέ. Τόσο στο δίκτυο καταστημάτων τους, όσο και στο δίκτυο χονδρικής, προσφέρουν εκλεκτές ποικιλίες και μοναδικά χαρμάνια φρεσκοαλεσμένου καφέ που καβουρδίζονται καθημερινά από τους εξειδικευμένους ψήστες τους, καθώς και μια … Read more

Tags:

Αλλαντικά Παντέρη

Η εταιρεία μας γιόρτασε φέτος τα 50 χρόνια παρουσίας στο χώρο των αλλαντικών. Παράγουμε όλες τις κατηγορίες των αλλαντικών προϊόντων. Μεγάλη γκάμα σε ελληνικά χωριάτικα λουκάνικα, κατηγορία που είμαστε ασυναγώνιστοι, με τα βραβευμένα τύπου Καρδίτσας με πράσο, τύπου Τζουμαγιάς με κύμινο, προϊόντα ωρίμανσης, όπως σουτζούκι, σαλάμι αέρος, καπνιστά από ατόφια κομμάτια όπως μπριζόλα και πανσέτα καπνιστή καθώς και μπέικον, λουκάνικα βραστά, μορταδέλα, γαλόπουλα καπνιστή και βραστή κ.α για τον επαγγελματία. Εφαρμόζουμε πιστοποιημένα συστήματα διασφάλισης ποιότητας (ISO22000:2005 & HACCP) πληρώντας τις πιο αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας. Όλα τα είδη μας χωρίς γλουτένη

Tags:

Νidimos

Το ξενοδοχείο Νήδυμος καλύπτει κάθε είδους γούστο αφού συνδυάζει τον εκσυχρονισμό με την παράδοση. Η τοποθεσία του είναι εξαιρετική αφού από τα μπροστινά μπαλκόνια διαγράφεται μια πανοραμική θέα προς τη πόλη των Δελφών, των ελαιώνα της Άμφισσας και τον Κορινθιακό κόλπο. Ταυτόχρονα, τα πίσω μπαλκόνια έχουν τη θέα που προσφέρει ο, όμορφα διακοσμημένος, κήπος του ξενοδοχείου. Παράλληλα, το ξενοδοχείο είναι κοντά στα ποικίλα μαγαζιά (εστιατόρια, καφετέριες κλπ) της περιοχής, ενώ το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον κερδίζει τις εντυπώσεις.

Tags:

Fenix Hotel

Από το 1975 το ξενοδοχείο Fenix προσφέρει τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του στους επισκέπτες της Αθήνας. Η προνομιακή του τοποθεσία, σε πολύ κοντινή απόσταση από το κέντρο της Γλυφάδας και με εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας σε συνδυασμό με τις παροχές που προσφέρει όπως πισίνα, γυμναστήριο, συνεδριακές αίθουσες, business center κλπ., το καθιστούν ιδανική επιλογή τόσο για ταξιδιώτες αναψυχής, όσο και γι αυτούς που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους.

Tags:

Oasis Hotel Apartments

Το Oasis Hotel Apartments διαθέτει 70 πρόσφατα ανακαινισμένα διαμερίσματα, Executive Apartments 1ου-2ου Ορόφου και Deluxe Apartments 3ου-4ου Ορόφου. Όλα τα διαμερίσματα είναι περίπου 40-42 τ.μ., διαθέτουν 1 Υπνοδωμάτιο, 1 Living Room, 1 μπάνιο και μπορούν να φιλοξενήσουν έως 4 άτομα. Το ξενοδοχείο είναι προσβάσιμο σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα και διαθέτει 3 ειδικά διαμορφωμένα διαμερίσματα. Ακόμη υπάρχουν εστιατόριο, εξωτερική πισίνα, παιδική (01/05-01/10) και Pool Bar. Το Ξενοδοχείο μας διαθέτει την πιστοποίηση «Ελληνικό Πρωινό», αλλά και εύκολη πρόσβαση σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αγορά και παραλίες.

Tags:

NUTREE

Η NUTREE είναι μια από τις πιο καινοτόμες και δυναμικές νεοφυείς επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα της Ελλάδος. Ιδρύθηκε το 2018 με στόχο και όραμα την δημιουργία υγιεινών σνακ, από αγνές πρώτες ύλες που προσφέρει η ελληνική γη, και την ενσωμάτωση αυτών στις διατροφικές συνήθειες της καθημερινότητας. Κατόπιν χρηματοδότησης και υποστήριξης από τα ιδρύματα The People’s Trust και Action Finance Initiative, η NUTREE διαθέτει πλέον το δικό της εργαστήριο και γραφεία σε εγκαταστάσεις 150m² στην Αθήνα. Αυτό που ξεχωρίζει τη NUTREE είναι η μοναδική τεχνογνωσία που κατέχει στην ανάπτυξη γευστικών υγιεινών σνακ, σε συνδυασμό με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει για … Read more

Tags:

Αρτοποιεία Δαρεμάς

H αρτοποιεία Δαρεμά, μια από τις πιο ιστορικές οικογενειακές επιχειρήσεις της Αττικής με πορεία από το 1888, κατέχει αμέτρητες διακρίσεις, όπως η αναφορά από τον διεθνή οδηγό Michelin. Παρόλα αυτά, σημαντικότερη από όλες παραμένει η η αδιάκοπη εμπιστοσύνη του κόσμου. Η βάση της επιτυχίας προέρχεται από τις αγνές πρώτες ύλες, ενώ η παραδοσιακή συνταγή για τα μουστοκούλουρα που εξακολουθούν να παρασκευάζονται στο πρώτο υπόγειο εργαστήριο του φούρνου με τέχνη και μεράκι από τις γυναίκες της επιχείρησης, περνά από γενιά σε γενιά.  Παράλληλα λίγες εκατοντάδες μέτρα μακρυά από το φούρνο, οι νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις καλύπτουν τον μεγάλο όγκος ζήτησης. Πρώτο και … Read more

Tags:

Φιστίκι Μεγάρων ΠΟΠ

Το φιστίκι Μεγάρων, είναι ένα άριστης ποιότητας προϊόν, προερχόμενο από την ομώνυμη κωμόπολη της Δυτικής Αττικής, μια από τις παραδοσιακές περιοχές καλλιέργειας φιστικιών. Διαθέτει κέλυφος, μαζεύεται με παραδοσιακό τρόπο ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητά του και είναι αναγνωρισμένο από το 1994 ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).  

Tags:

Coco-Mat Athens Jumelle

Το Cocomat Athens Jumelle 2 στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο ,το οποίο αποτελείται από έξι δωμάτια και μια σουίτα. Σε όλους τους χώρους, έχει διατηρηθεί η αρχική μορφή του κτιρίου, συνδυάζοντας την πολυτέλεια με τον αέρα μιας άλλης εποχής. Το ύφος της διακόσμησης είναι μοντέρνο και λιτό ταυτόχρονα. Με ένα αίσθημα ηρεμίας και χαλάρωσης που αποπνέεται στην ατμόσφαιρα και με μια αίσθηση οικειότητας που δημιουργείται από την πρώτη στιγμή, νιώθεις κυριολεκτικά σαν να βρίσκεσαι στο σπίτι των ονείρων σου.

Tags:

Αυγοτάραχο Μεσολογγίου ΠΟΠ

Αυγοτάραχο ή Bottarga (Ιταλικά), Poutargue (Γαλλικά), Botarga (Ισπανικά), Batarekh (Αραβικά), Karasumi (Ιαπωνικά) είναι μία λιχουδιά από φυσικά αποξηραμένο και μορφοποιημένο αυγό κεφάλου ή τόνου. Στην Ελλάδα, το αυγοτάραχο παράγεται από αυγά κεφάλου, τα οποία ψαρεύονται στις ελληνικές λίμνες. Ολόκληρες οι ωοθήκες βγαίνουν από το ψάρι, ξεπλένονται με νερό, αλατίζονται με φυσικό αλάτι, στεγνώνουν κάτω από τον ήλιο και συσκευάζονται σε λιωμένο κερί. Η κληρονομιά της συντήρησης ιχθύων, τα οποία αλιεύονται από τις πλούσιες σε φυσικό αλάτι θάλασσες, διατηρείται ακόμα και σήμερα, ιδιαίτερα σε κάποιες Μεσογειακές χώρες. Παρόλο που η τακτική της συντήρησης του αυγοτάραχου από τόνο ή από κέφαλο, κάποιες … Read more

Tags:

Ξηρά Σύκα Ταξιάρχη

Τα ξηρά σύκα Ταξιάρχη προέρχονται από συκόδεντρα της «σμυρνέικης» ποικιλίας και παράγονται αποκλειστικά στη γεωγραφική ζώνη των κοινοτήτων Ταξιάρχη, Νέου Πύργου, Αγ. Γεωργίου, Ωρεών, Ιστιαίας, Καμαριών και Καστανιώτισσας της Βόρειας Εύβοιας, μέσα στην οποία γίνονται οι εργασίες συλλογής, επεξεργασίας, μεταποίησης και συσκευασίας των σύκων. Καλλιεργούμενα με βάση τις τοπικές παραδοσιακές μεθόδους των συκοκαλλιεργητών της υπό συγκεκριμένες οδηγίες και κανονισμούς, διατίθενται σε δύο τύπους: αυτά που έχουν περάσει τεχνητή λεύκανση και εκείνα που διατηρούν το φυσικό σκούρο χρώμα τους.

Tags:

Ακτινίδιο Σπερχειού ΠΟΠ

Το ακτινίδιο Σπερχειού ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα προϊόντα του είδους του χάρη στη γεύση, την αντοχή, αλλά και το ιδιαίτερο πράσινο χρώμα που διαθέτει. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά οδήγησαν στην αναγνώρισή του κατά το 1993 ως προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

Tags:

Σύκα Βραυρώνος Μαρκοπούλου Μεσογείων ΠΓΕ

Τα σύκα Βραυρώνος Μαρκοπούλου Μεσογείων παράγονται στην ευρύτερη περιοχή του Μαρκοπούλου της Αττικής και είναι πιστοποιημένα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως γεωργικά προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ). Οι κυριότερες ποικιλίες τους είναι τα μαύρα και τα βασιλικά σύκα. Τα μαύρα σύκα είναι τραγανά και διαθέτουν κατά κανόνα ελαφρώς γλυκιά γεύση, ενώ τα βασιλικά έχουν εξωτερικά πράσινο χρώμα και ξεχωρίζουν για την εσωτερική κόκκινη απόχρωσή τους και την αρκετά γλυκιά γεύση τους.

Tags: