Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Κρήτης στο Λασίθι
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και οι Ενώσεις Ξενοδόχων Λασιθίου (Αγ. Νικολάου – Ιεράπετρας και Σητείας) σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης παρουσίασαν το Ελληνικό Πρωινό της Κρήτης στο ξενοδοχείο MIRAMARE την Τρίτη 16 Απριλίου 2013.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα εξής:
Ψωμί Κρίθινο,Ψωμί Προζυμένιο,ΚριθαροκουλούραΜιγάδιΛαγάναΚουκουβάγια με σκορδόλαδο, ντομάτα, ρόκα, φέταΚουμπάνια ΚριτσώτικαΜπουκιές σταρένιες,Μπουκιές ΧαροπάλευρουΠαξιμάδι λαδιού,Παξιμάδι αμυγδάλου,Σφακιανό παξιμάδιΜουστοκούλουραΚουλουράκια λαδιού,Κουλούρια προζυμένια,Κουλουράκια με χαρουπάλευρο,Κουλουράκια κανέλας,Κουλούρι με σουσάμιΣκαφιδωτόΚαλιτσούνια Σητειακά ανεβατάΛυχναράκιαΧορτόπιτάκια τηγανιούΤυροπιτάκια τηγανιούΜυζηθρόπιτες νεράτες με ΜέλιΣαρικόπιτεςΞεροτήγανα – ΔίπλεςΛουκουμάδεςΚαρυδόπιτα
Κρητικό ελαιόλαδο,Κρητικό ελαιόλαδο με φασκόμηλο,Κρητικό ελαιόλαδο με αριζμαρί (δενδρολίβανο),Κρητικό ελαιόλαδο με ρίγανη
Ελιές κοπανιστές,Ελιές ψιλολιές,Ελιές σταφυδολιές
Πάστα πράσινης ελιάς,Πάστα μαύρης ελιάςΓραβιέρα ΚρήτηςΞυνομυζήθραΑνθότυροςΚεφαλοτύριΞύγαλοΣτάκαΦέταΓιαούρτι με μέλι,Γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού,Γιαούρτι με μέλι και καρύδια
Σφουγγάτο με λαχανικάΟμελέτα με κολοκύθια,Ομελέτα με ΝτομάταΑυγά τηγανητά στο ελαιόλαδο,Αυγά βραστά
ΑπάκιΛουκάνικα ξιδάτα
Θυμαρίσιο Μέλι,Mέλι με ξηρούς καρπούς / ΠαστέλιΜαρμελάδα Πορτοκαλί,Μαρμελάδα Κυδώνι,Μαρμελάδα Ροδάκινο,Μαρμελάδα Φράουλα,Μαρμελάδα Κεράσι,Μαρμελάδα Βατόμουρο
Κυδώνι,Περγαμόντο,Σύκο,Μανταρίνι,Φασκόμηλο,Χαμόμηλο,Μαλοτήρα
Σουμάδα