Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Ηπείρου στη 10η HO.RE.CA. 2015
Στο πλαίσιο της 10ης HORECA, το Ελληνικό Πρωινό παρουσίασε τις νέες περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Ελληνικού Πρωινού, η Ήπειρος παρουσίασε ντόπια προϊόντα και μαγείρεψε τα τοπικά εδέσματα που συνθέτουν το Πρότυπο Πρωινό Ηπείρου.Στο περίπτερο της Ηπείρου παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και υπεύθυνος Τουριστικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου κ.Στράτος Ιωάννου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γαστρονομίας Πρέβεζας «Μιθαϊκός», κ.Παύλος Αλεξάνδρου, ο σεφ κ.Κώστας Κυριάκης, ο κ.Αλέξανδρος Ροπόκης που επιμελήθηκαν την παρουσίαση του «Πρότυπου Ελληνικού Πρωινού» με Ηπειρωτικά προϊόντα και Ηπειρωτικό τρόπο παρουσίασης.Σημαντική ήταν η συμβολή της Αλεξίας Αγραφιώτου, σπουδάστριας στα ΙΕΚ μαγειρικής Πρέβεζας και της Μαρίας Μερκούρη διοργανώτριας εκδηλώσεων που παράλληλα σπουδάζει στα ΙΕΚ μαγειρικής. Η Μαρία Μερκούρη επιμελήθηκε το στήσιμο και τα διακοσμητικά στοιχεία του τραπεζιού. Στο περίπτερο παρουσιάστηκαν προϊόντα από πολλούς Ηπειρώτες παραγωγούς, όπως η Γιαννιώτισσα, Παραδοσιακά Ζυμαρικά Ηπείρου «Σπανέλλη, Ηπειρ. κελλάρι-Βαιμάκη, μπακλαβάς από Νικ. Κολιονάσιος & Σια Ο.Ε., Πλιακοπάνου Ελισάβετ – «Μονολιθι» – γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες, αφεψήματα, τραχανάς, Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Η Πίνδος» – κοτόπουλο, παράγωγα, λουκάνικα, κοτόπιτα, Β. Γείτονας & Σια Ε.Ε. – καπνιστό χέλι, Καραλης Α.Ε. –Βιομηχανία γάλακτος Ηπείρου, Μαργώνης Αθανάσιος- αρωματικά φυτά, μέλι, κηραλοιφές, Κουτσούμπα Κούλα – ξενοδοχείο «Ορίζοντες» μαρμελάδες, πίτες, Αγροτικός Συν/σμος Πρέβεζας – οπωροκηπευτικά, Μαυρη Α.Ε. – αυγοτάραχο, Δωδώνη Α.Ε. – τυροκομικά, Βίκη Α.Ε. – αλλαντικά, Ροπόκης Αλέξανδρος – Παραδοσιακό καφενείο «Το τσέρκι» – σπιτική λεμονάδα/ λαδόπιτα κ.α.Από το μπουφέ της Ηπείρου ξεχώρισαν το χέλι και η πέστροφα, η λαδόπιτα, ο τραχανάς και η πληθώρα από πίτες.