Πληροφορίες
Φωτογραφίες

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Λακωνίας στη 10η HO.RE.CA. 2015

Στο πλαίσιο της 10ης HORECA, το Ελληνικό Πρωινό παρουσίασε τις νέες περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Ελληνικού Πρωινού, η Λακωνία παρουσίασε ντόπια προϊόντα και μαγείρεψε τα τοπικά εδέσματα που συνθέτουν το Πρότυπο Πρωινό Λακωνίας.
Το περίπτερο της Λακωνίας επιμελήθηκε το ξενοδοχείο “Byzantino” – “Lazareto” από τη Μονεμβασιά με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας που ανέλαβε να παρουσιάσει προϊόντα τοπικώμ παραγωγών, όπως λουκάνικα και σύγκλινο Ανδρομιδά Νικόλαου, τυροκομικά και γαλακτοκομικά Λαβιογαλ Κυριαζάκος, Αμυγδαλωτά Μορεως Ηδιστα Χαραμή, ελιές και πάστα ελιάς SATIVA, βιολογικά ζυμαρικά, βιολογικό τραχανά, κουλουράκια Οίκου Αδαμαντίνα, παραδοσιακά παξιμάδια από το φούρνο του Νικητέα, λαλάγγια Μάνης από το αρτοποιείο Σταυρούλας Εμμανουηλίδη, πέστροφα και σολομό G-FISH Γεροντίδης Ιωάννης, χυμοί εσπεριδοειδή Α.Σ.Ε.Ε. Αμυκλών-Σπάρτης, ελαιόλαδο “Δωρικό από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας, κρασιά από την Οινοποιητική Μονεμβασιάς .Τσιμπίδης Γεώργιος.Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και τις τέσσερις μέρες ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας κ.Δημήτρης Πολλάλης.Από το μπουφέ της Λακωνίας ξεχώρισαν τα αμυγδαλωτά Μονεμβασιάς, το σύγκλινο Μάνης, η γλίνα και τα λουκάνικα, η μηλομελόπιτα, τα τσαίτια, οι χορτοπέτουλες και η προπύρα.