Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Σίφνου στη 10η HO.RE.CA. 2015
Στο πλαίσιο της 10ης HORECA, το Ελληνικό Πρωινό παρουσίασε τις νέες περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Ελληνικού Πρωινού, η Σίφνος παρουσίασε ντόπια προϊόντα και μαγείρεψε τα τοπικά εδέσματα που συνθέτουν το Πρότυπο Πρωινό Σίφνου.Το περίπτερο της Σίφνου ανέλαβε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου, ο οποίος παρουσίασε κουλούρια, μπισκότα και αμυγδαλωτά από τους φούρνους – ζαχαροπλαστεία Άγγελου Ατσόνιου, Μαρίας Βενιού, Γιώργου Βενιού (“Ο Γρηγόρης”) και Αγλαΐας Λουμίδη, υποβρύχια του κ.Βασιλόδημου Θεοδώρου, λικέρ και μαρμελάδες της κ.Σοφίας Σανάκη, Θοδωρή Βενιού και καθώς και τυροκομικά από τον Αγροτικό Σύλλογο Σίφνου, από το τυροκομείο Γιάννη Καλόγηρου, κρασιά από το Οινοποιείο Τάκη Βότσαρη, ρεβιθάδα, καπαροσαλάτα, ρεβιθοκεφτέδες, μυζήθρα και αυγά από την κ.Μαρία Ναρλή – Λεμπέση.Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου εκπροσώπησαν οι Αντιπρόεδροι κ. Γιάννης Αντάρτης και κ. Σπύρος Γεροντόπουλος, καθώς και το μέλος Γιώργος Διαρεμές, ενώ καθοριστική υπήρξε η βοήθεια του κ.Γιάννη Κοντού και του κ.Αντώνη Κάραβου. Το περίπτερό της Σίφνου επισκέφτηκε ο διακεκριμένος σιφνιός αρχιμάγειρας κ.Κώστας Βασάλος. Άξιοι αναφοράς οι δυο νέοι σεφ της Σίφνου που μαγείρεψαν επί τόπου κατά την παρουσίαση του σιφνέικου πρωινού, ο κ.Κωνσταντίνος Λυκογιάννης και ο κ.Πέτρος Ζαμπέλης, καθώς και οι Πέτρος και Μαρία Μυτιληναίου για τους εκπληκτικούς ρεβιθοκεφτέδες. Από το μπουφέ της Σίφνου ξεχώρισαν ακόμα η λωλή, η καππαροσαλάτα με κρεμμύδι τα κουλουράκια και τα αμυγδαλωτά.