Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Αίγινας στην 11η HO.RE.CA. 2016
Στο πλαίσιο της 11ης HORECA, το Ελληνικό Πρωινό παρουσίασε τις νέες περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Ελληνικού Πρωινού, η Αίγινα παρουσίασε ντόπια προϊόντα και μαγείρεψε τα τοπικά εδέσματα που συνθέτουν το Πρότυπο Πρωινό Αιγίνης.
Το περίπτερο της Αίγινας γέμισε από τοπικές λιχουδιές.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ.Δημήτρης Μούρτζης, ο Αντιδήμαρχος «Ποιότητα Ζωής», κ.Κωνσταντίνος Γεννίτσαρης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ.Ευάγγελος Δέδες, ο Πρόεδρος της Δημιουργικής Κοινότητας Αίγινας και Μέλος της Επαγγελματικής Ένωσης κ.Δημήτρης Καραγιάννης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης κ.Γιώργος Μούρτζης, ο Πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης κ.Γιώργος Σκαλτσιώτης, ο Γραμματέας της Επαγγελματικής Ένωσης κ.Νικόλαος Δρίτσας, ο κ.Γιώργος Παπαργύρης Μέλος της Επαγγελματικής Ένωσης, η κ.Φλώρα Αλυφαντή Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Αίγινας, ο σύλλογος Γυναικών Αφαία Πέρσα Ταχά και ο κ.Νικόλαος Οικονόμου, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.Την παράσταση από τον μπουφέ έκλεψαν τα τοπικά τυριά, όπως το γκερεμέζι και τα τσίγαρα, το φρυγανισμένο ψωμί με γκερεμέζι και φιστίκι, το πέστο με φιστίκι, τα ντόπια λουκάνικα γεμιστά με φιστίκι, η ομελέτα με τυρί και φιστίκι, οι τοπικές ελιές επεξεργασμένες με μυρωδικά, το μέλι από αγριολούλουδα και θυμάρι, καθώς και τα διάφορα σιροπιαστά γλυκά με φιστίκι.