Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Σκαλτσούνια

1 κιλό αλεύρι γοχ
2 ποτήρια σπορέλαιο
1 ποτήρι ρετσίνα
Λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
250 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
400 γρ. μαρμελάδα ή γλυκό πορτοκάλι
Λίγο ανθόνερο

Σκαλτσούνια

Καταρχάς χτυπάτε στο μίξερ το σπορέλαιο και προσθέτετε τη ρετσίνα. Αφού ανακατευτούν καλά προσθέτετε το αλεύρι που έχετε προηγουμένως κοσκινίσει και το μπέικιν πάουντερ. Κατόπιν βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώστε να «ξεκουραστεί».
Ανακατεύετε το καρύδι με το πορτοκάλι ή τη μαρμελάδα για να ετοιμάσετε τη γέμιση. Παίρνετε ένα κομματάκι ζύμης στη χούφτα σας και το πλάθετε, βάζοντας μέσα του μια κουταλιά γέμιση και κλείνετε τη ζύμη σε σχήμα μισοφέγγαρου.

Σκαλτσούνια

Ψήνετε τα σκαλτσούνια για 20 λεπτά στους 180C μέχρι να ροδίσουν. Έπειτα τα βγάζετε από τον φούρνο, τα ραντίζετε με λίγο ανθόνερο και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.