Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες
Μπομπότα Ζακύνθου
7-8 φλ. του τσαγιού καλαμποκάλευρο
1 φλ. λάδι
1 φλ. ζάχαρη
2 φλ. ζακυνθινή σταφίδα μαύρη
Το ξύσμα και τον χυμό από δύο πορτοκάλια
5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ ή σόδα
Σιρόπι μελιού ή ζάχαρη
Μπομπότα Ζακύνθου
Αρχικά χωρίζετε τα στερεά από τα υγρά υλικά και μετά αναμειγνύετε σιγά σιγά ώστε να μη σβολιάσουν. Μετά, αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό ώστε να δημιουργηθεί ένας σφικτός χυλός και έπειτα προσθέτετε τη σταφίδα.
Μπομπότα Ζακύνθου
Ψήνετε για περίπου 40 με 45 λεπτά σε λαδωμένο ταψί, αναλόγως με τον φούρνο. Τελειώνοντας προσθέτετε το σιρόπι.