Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Μπουγάτσα Ηρακλείου με κρέμα

4 αυγά
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ. ζάχαρη
1 κιλό γάλα
2 βανίλιες
12 φύλλα μπακλαβά ή κρούστας (περίπου 500 γρ.)

Μπουγάτσα Ηρακλείου με κρέμα

Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα αυγά, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Ζεσταίνετε το γάλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας το συνεχώς και ρίχνετε το σιμιγδάλι. Όταν αυτό διαλύσει καλά, το κατεβάζετε από τη φωτιά και – συνεχίζοντας το ανακάτεμα – ρίχνετε το προηγούμενο μείγμα. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε φλοιό λεμονιού για λίγο ώστε να δώσει μυρωδιά και μετά τον αφαιρείτε. Στη συνέχεια, λαδώνετε ένα ταψί και τοποθετείτε μέσα 6 φύλλα, το ένα πάνω από το άλλο, λαδώνοντας τα ένα ένα. Έπειτα, απλώνετε το μείγμα και το διπλώνετε στις άκρες των φύλλων, σε παραλληλόγραμμο σχήμα. Από πάνω απλώνετε άλλα 6 φύλλα λαδώνοντας τα και κατόπιν τα γυρίζετε στις άκρες και τα ξαναδιπλώνετε, ώστε να προκύψει ένα ωραίο σχήμα παραλληλόγραμμου. Μετά χαρακώνετε τα φύλλα σε μερίδες.

Μπουγάτσα Ηρακλείου με κρέμα

Το ψήνετε στο φούρνο για 20 με 30 λεπτά στους 170C. Στο σερβίρισμα μπορείτε να πασπαλίσετε κάθε κομμάτι με μείγμα από κρυσταλλική και άχνη ζάχαρη, καθώς και με κανέλα.