Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Μπουγάτσα Χανίων με κρέμα

1 λίτρο γάλα
250 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
125 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 αυγά
1 κ.γ. αλάτι
50 γρ. βούτυρο

Μπουγάτσα Χανίων με κρέμα

Στην αρχή, βάζετε το γάλα να βράσει μαζί τη ζάχαρη και την βανίλια και σε ένα μπολ ανακατεύετε το σιμιγδάλι με τα αυγά και το αλάτι. Έπειτα, ρίχνετε λίγο ζεστό γάλα στο σιμιγδάλι και μετά ρίχνετε το μπολ στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεύοντας την κρέμα μέχρι να δέσει, προσθέτοντας ακόμη βούτυρο. Αφού συνεχίσετε το ανακάτεμα, αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και να δέσει. Κατόπιν, τοποθετείτε το ένα φύλλο σε βουτυρωμένο ταψί, απλώνετε την κρέμα και σκεπάζετε το ταψί με το δεύτερο φύλλο.

Μπουγάτσα Χανίων με κρέμα

Ψήνετε στους 160C για 20 με 25 λεπτά.