Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Μαρμελάδα ακτινίδιο

500 γρ. ώριμα ακτινίδια
400 γρ. ζάχαρη
3-4 σταγόνες λεμόνι
Ελάχιστη σκόνη βανίλιας

Μαρμελάδα ακτινίδιο

Για να ξεκινήσετε, καθαρίζετε τα ώριμα ακτινίδια και τα κόβετε σε κομμάτια. Έπειτα, τα βάζετε στην κατσαρόλα και τα πολτοποιείτε με το εργαλείο του πουρέ. Κατόπιν, προσθέτετε 1 φλιτζανάκι καφέ νερό, τη σκόνη βανίλιας και τη ζάχαρη και τα βάζετε να βράσουν. Αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά και όταν αφρίσει, βγάζετε τον λευκό αφρό με ένα κουτάλι για να μείνει η μαρμελάδα καθαρή.

Μαρμελάδα ακτινίδιο

Αφού προσθέσετε τις σταγόνες λεμονιού, το σιγοβράζετε για άλλα 5 λεπτά και το αδειάζετε σε αποστειρωμένα βαζάκια.