Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες
Καγιανάς Μεσσηνίας
10 ώριμες ντομάτες
4 αυγά
200 γρ. παστό χοιρινό (παραδοσιακό καπνιστό Καλαμάτας)
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
Φρέσκια ρίγανη
Καγιανάς Μεσσηνίας
Τρίβετε τις ντομάτες με τρίφτη και έπειτα τις βάζετε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι. Προσθέτετε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, φρέσκια ρίγανη και λίγη ζάχαρη και σιγοβράζετε τη σάλτσα. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, προσθέτετε το παστό, αφού πρώτα το κόψετε σε μεγάλα κομμάτια. Όταν η σάλτσα αρχίζει να πήζει, προσθέτετε και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε ελαφρά.
Καγιανάς Μεσσηνίας
Όταν ψηθεί το αυγό, το κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε.