Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Καλιτσούνια

Για τη γέμιση

1 κιλό σπανάκι
150 γρ. φέτα
150 γρ. μυζήθρα
150 γρ. ανθότυρο
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
1 ματσάκι μαϊντανός
2 ματσάκια άνηθος
1 πράσο
1 ματσάκι δυόσμος
250 γρ. ελαιόλαδο

Για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι
40 ml τσικουδιά
1 κ.γ. αλάτι
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
500 ml χλιαρό νερό

Καλιτσούνια

Ψιλοκόβετε και ανακατεύετε τα υλικά για τη γέμιση. Έπειτα, ζυμώνετε τα υλικά για τη ζύμη και την αφήνετε να «ξεκουραστεί» για μισή ώρα. Ανοίγετε το φύλλο και το κόβετε σε τετράγωνα, βάζετε μια κουταλιά από το μείγμα, κλείνετε τις άκρες, τα αλείφετε με το αυγό και προσθέτετε λίγο σουσάμι.

Καλιτσούνια

Το ψήνετε στους 170C για 20 λεπτά.