Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Καρπουζένια Φολεγάνδρου

2 κιλά στραγγισμένη ψίχα καρπουζιού
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
800 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Λίγη κανέλλα και γαρίφαλο (τριμμένα)
1 βανίλια
Μισό ποτήρι του νερού μέλι
Λάδι για το ψήσιμο
Σουσάμι

Καρπουζένια Φολεγάνδρου

Ξεκινώντας, ανακατεύτε την ψίχα από το καρπούζι με τα υπόλοιπα υλικά και το αλεύρι. Κατόπιν, λαδώνετε το ταψί και το πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι και στη συνέχεια απλώνετε το μείγμα, ρίχνοντας λίγο λάδι και πασπαλίζοντας με άφθονο σουσάμι.

Καρπουζένια Φολεγάνδρου

Ψήνετε στον φούρνο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να ροδίσει, σε θερμοκρασία περίπου 180C. Όταν ροδίσει, τη βγάζετε και όσο είναι ζεστή, την περιχύνετε με τουλάχιστον μισό κιλό μέλι.