Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Κασιόπιτα Ηπείρου

750 γρ. αλεύρι
3 αυγά
300 γρ. τυρί φέτα
Βούτυρο
Αλάτι
Γάλα
Γιαούρτι

Κασιόπιτα Ηπείρου

Αρχικά βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ γάλα, γιαούρτι, ελαφρά χτυπημένα αυγά και βούτυρο και ανακατεύετε καλά προσθέτοντας το αλεύρι, ενώ τελευταία ρίχνετε τη φέτα. Το μείγμα που θα προκύψει πρέπει να είναι ένας παχύρρευστος χυλός, οπότε εάν χρειαστεί προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμη, ενώ αν παρατηρήσετε πως γίνεται πολύ πηχτό το αραιώνετε με λίγο γάλα. Μετά στρώνετε τη ζύμη σε ένα μέτριο στρόγγυλο (ή ορθογώνιο) λαδωμένο ταψί.

Κασιόπιτα Ηπείρου

Ραντίζετε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε την κασιόπιτα στους 200C ώσπου να ροδοκοκκινίσει.