Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες
Κατουμάρι
2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κιλό ζάχαρη
Μπαχαρικά (κανέλα, μουσουκάρφι, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο)
Μισό φλ. νερό
Περίπου 100 γρ. βούτυρο
Κατουμάρι
Ζυμώνετε με λίγο αλάτι και ανοίγετε μια λεπτή πίτα. Έπειτα, την αλείφετε με ζεσταμένο βούτυρο. Στη συνέχεια κάνετε μια τρύπα στη μέση και αρχίζετε να τυλίγετε προς τα έξω, κόβετε και κάνετε ένα μακρύ σχοινί. Κατόπιν, παίρνετε τις δύο άκρες και αρχίζετε να τυλίγετε σε σπιράλ, με αντίθετη φορά. Ακολούθως, βάζετε το ένα πάνω στο άλλο και με το μπλάστρι το πατάτε και το ανοίγετε μέχρι ένα πιάτο.
Κατουμάρι
Αφού το ψήσετε στον φούρνο, το ραντίζετε με ζάχαρη και καπνισμένο γαρίφαλο.