Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Κατουμάρι από το Καστελλόριζο

2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ζάχαρη
Μπαχαρικά

Κατουμάρι από το Καστελλόριζο

Ζυμώνετε με λίγο αλάτι και ανοίγετε μια λεπτή πίτα. Ζεσταίνετε όσο βούτυρο θέλετε και με αυτό αλείφετε την πίτα. Συνεχίζοντας, κάνετε μια τρύπα στη μέση και αρχίζετε να τυλίγετε προς τα έξω. Αφού το κόψετε, κάνετε ένα μακρύ σχοινί, παίρνετε την μία άκρη και την άλλη και αρχίζετε να τυλίγετε σε σπιράλ με αντίθετη φορά. Έπειτα, βάζετε το ένα πάνω στο άλλο και με το μπλάστρι το πατάτε και το ανοίγετε μέχρι ένα πιάτο.

Κατουμάρι από το Καστελλόριζο

Αφού το ψήσετε στον φούρνο, στους 180C για μισή ώρα, το ραντίζετε με ζάχαρη και κοπανισμένο γαρίφαλο.